iCloud: Je apparaat wissen met Zoek mijn iPhone

Je apparaat wissen met Zoek mijn iPhone

Als je iOS-apparaat, Apple Watch of Mac is zoekgeraakt of gestolen, kun je het apparaat wissen met Zoek mijn iPhone op iCloud.com als je Zoek mijn iPhone hebt ingesteld op het apparaat voordat het is zoekgeraakt. Als Zoek mijn iPhone niet is ingesteld op je zoekgeraakte apparaat, raadpleeg je het Apple Support-artikel Als een iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen. Als je Delen met gezin hebt ingesteld, kun je de apparaten van je gezinsleden ook wissen. Voor meer informatie raadpleeg je het Apple Support-artikel Delen met gezin.

Wanneer je een apparaat op afstand wist, blijft Activeringsslot ingeschakeld zodat het apparaat beveiligd blijft. Je Apple ID en wachtwoord zijn vereist om het apparaat opnieuw te activeren.

Belangrijk: Probeer voordat je je apparaat wist om het te lokaliseren of een geluid daarop af te spelen. Nadat je het gewist hebt, kun je Zoek mijn iPhone niet meer voor deze taken gebruiken. Je kunt je Mac of Apple Watch nog steeds vinden als deze zich in de buurt van een eerder gebruikt wifinetwerk bevindt.

Je apparaat of het apparaat van een gezinslid wissen

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat dat je wilt wissen.

2. Klik in het Info-venster op 'Wis [apparaat]'.

De knop 'Wis apparaat' in de rechterbenedenhoek van het venster 'Info' van het apparaat.
  3. Voer een van de volgende stappen uit, afhankelijk van wat je wilt wissen:

• iOS-apparaat of Apple Watch: voer je Apple ID-wachtwoord of het Apple ID-wachtwoord van je gezinslid in. Als je geen vertrouwde browser gebruikt, beantwoord je de beveiligingsvragen of voer je de verificatiecode in die naar je andere apparaten is verstuurd. Als je je eigen computer gebruikt en de verificatiestap in de toekomst wilt overslaan, klik je op 'Vertrouw'. Als je de computer van een vriend gebruikt, klik je op 'Vertrouw niet'. Als op het apparaat dat je wist iOS 8 of later is geïnstalleerd, voer je een telefoonnummer en een bericht in.

• Mac: voer je Apple ID-wachtwoord of het Apple ID-wachtwoord van je gezinslid in. Als je geen vertrouwde browser gebruikt, beantwoord je de beveiligingsvragen of voer je de verificatiecode in die naar je andere apparaten is verstuurd. Als je je eigen computer gebruikt en de verificatiestap in de toekomst wilt overslaan, klik je op 'Vertrouw'. Als je de computer van een vriend gebruikt, klik je op 'Vertrouw niet'. Voer een toegangscode in om de Mac te vergrendelen (je hebt de toegangscode nodig om de Mac weer te ontgrendelen) en voer een bericht in.

Raadpleeg voor meer informatie over vertrouwde browsers het Apple Support-artikel Twee-factor-authenticatie voor Apple ID.

Nadat je een apparaat hebt ingesteld om te wissen

• wordt Apple Pay uitgeschakeld op het apparaat. Creditcards of pinpassen die zijn ingesteld voor Apple Pay, studentenkaarten en Express-openbaarvervoerkaarten, worden van je apparaat verwijderd. Creditcards, pinpassen en studentenkaarten worden zelfs verwijderd als je apparaat offline is. Express-openbaarvervoerkaarten worden de eerstvolgende keer dat je apparaat online is, verwijderd. Raadpleeg de Apple Support-artikelen Wallet gebruiken op een iPhone of iPod touch en Touch ID gebruiken op een Mac.

• Als je apparaat online is, begint het wissen op afstand. Ter bevestiging wordt er een e-mail naar het e-mailadres van je Apple ID gestuurd.

• Als je apparaat offline is, begint het wissen op afstand wanneer het apparaat opnieuw online is.

• Als je je iOS-apparaat wist en vervolgens weer terugvindt, kun je de gegevens op het apparaat terugzetten met behulp van iCloud-reservekopie (als reservekopie was ingeschakeld voordat je het apparaat wiste) of iTunes. Raadpleeg Wat is iCloud-opslag en -reservekopie? of het gedeelte 'Opnieuw opstarten, bijwerken, opnieuw instellen en herstellen' in de gebruikershandleiding voor je iPhone, iPad of iPod touch. Voor een apparaat waarop niet de laatste versie van iOS is geïnstalleerd, download je de gebruikershandleiding van de website met Apple Support-handleidingen.

• Als je je Apple Watch wist en deze vervolgens terugvindt, kun je de gewiste gegevens terugzetten. Raadpleeg Een reservekopie terugzetten op je Apple Watch in de Apple Watch-gebruikershandleiding.

• Als je je Mac wist en deze vervolgens weer terugvindt, dan kun je de informatie op de Mac herstellen met een Time Machine-reservekopie, als je deze hebt. Raadpleeg het Apple Support-artikel Een reservekopie maken van een Mac met Time Machine. Als je je Mac hebt vergrendeld en weer hebt teruggevonden, maar je bent je toegangscode vergeten, of je hebt ooit een EFI-firmwarewachtwoord op je Mac ingesteld voordat deze zoek raakte, dan heb je misschien hulp nodig van een geautoriseerd reparatiecentrum om de Mac te ontgrendelen voordat je deze weer kunt gebruiken.

Je kunt de Zoek mijn iPhone-app ook op een iOS-apparaat gebruiken om het apparaat te vinden dat je kwijt bent. Voor meer informatie open je de Zoek mijn iPhone-app, tik je op 'Help' en ga je naar 'Wis je apparaat'.

Als je twee-factor-authenticatie gebruikt, wordt het gewiste apparaat verwijderd uit de lijst met vertrouwde apparaten.

Opmerking: Als je niet verwacht dat je je iPhone, iPad (Wi-Fi + Cellular-modellen) of Apple Watch (Wi-Fi + Cellular-modellen) zult terugvinden, neem je contact op met de aanbieder van je mobiele internet om je diensten te annuleren zodat je niet verantwoordelijk bent voor telefoongesprekken of andere kosten.

Publicatiedatum: 9-apr-2019