iCloud: Lås och spåra din enhet med Förlorat läge i Hitta min iPhone

Lås och spåra din enhet med Förlorat läge i Hitta min iPhone

Du kan aktivera Förlorat läge för att låsa din iOS-enhet, Apple Watch eller Mac-dator så att andra inte kan få åtkomst till din privata information. Förlorat läge spårar även ändringar av platsen för din iOS-enhet eller Apple Watch. Om du inte kan hitta din enhet slår du på Förlorat läge direkt med Hitta min iPhone på iCloud.com. Om du har ställt in Familjedelning kan du även aktivera Förlorat läge på familjemedlemmarnas enheter. Mer information finns i Apple‑supportartikeln Om du tappar bort din iPhone, iPad eller iPod touch eller om den blir stulen.

När din enhet är i Förlorat läge händer följande:

• Du kan visa ett anpassat meddelande på skärmen. Exempelvis vill du kanske tala om att enheten är förlorad eller ange kontaktinformation.

• Enheten visar inga varningar och ger inte ifrån sig några ljud när du tar emot meddelanden, aviseringar eller om ett larm aktiveras. Din enhet kan fortfarande ta emot telefonsamtal och FaceTime-samtal.

• Apple Pay inaktiveras för din enhet. Alla kontokort som konfigurerats för Apple Pay, student-ID-kort och Express Transit-kort inaktiveras för enheten. Apple Pay- och student-ID-kort inaktiveras även om din enhet är offline. Express Transit-kort inaktiveras nästa gång din enhet är online. Du kan använda låsta kort på enheten igen när du har låst upp enheten och loggat in på iCloud. Läs Apple-supportartiklarna Använda Wallet på iPhone eller iPod touch och Använda Touch ID på din Mac.

Förlorat läge kräver en iOS-enhet som uppfyller minimisystemkraven (läs Apple-supportartikelnSystemkrav för iCloud). Du kan låsa en Mac-dator eller iOS 5-enhet, men du kan inte spåra den. Om du låser en Mac kan du inte hitta den om den inte är i närheten av ett tidigare använt wifi-nätverk och du kan inte fjärrändra lösenkoden, låsa upp den eller radera den. Apple Watch måste ha watchOS 3 eller senare installerat för att du ska kunna använda Förlorat läge.

Aktivera Förlorat läge eller låsa en enhet

1. Klicka på Alla enheter och välj sedan den enhet som du vill försätta i Förlorat läge.

2. Klicka på Förlorat läge eller Lås.

Knappen Förlorat läge längst ned i mitten av enhetens informationsfönster.
  3. Följ instruktionerna på skärmen och tänk på följande:

• Lösenkod: Om din iOS-enhet eller Apple Watch har en lösenkod, måste du ange den för att låsa upp enheten. I annat fall uppmanas du att skapa en lösenkod nu. Om du låser en Mac-dator måste du skapa en numerisk lösenkod även om du redan har ställt in ett lösenord på din Mac-dator. Den här lösenkoden skiljer sig från ditt lösenord och används endast när du låser din Mac med Hitta min iPhone.

• Familjedelning: Om du försöker försätta en familjemedlems iOS-enhet i Förlorat läge och enheten inte har någon inställd lösenkod, måste du ange lösenordet till den personens Apple-ID på den här datorn. Om du försöker låsa en familjemedlems Mac måste du ange lösenordet till den personens Apple-ID på den här datorn.

• Kontaktuppgifter: Om du uppmanas att ange ett telefonnummer bör du ange ett nummer som det går att nå dig på. Om du uppmanas att ange ett meddelande kan du ange att enheten har kommit bort eller hur man kan kontakta dig. Numret och meddelandet visas på enhetens låsskärm.

Obs! Om du glömmer lösenkoden, eller om du har konfigurerat ett lösenord för fast EFI‑programvara på din Mac (innan den tappades bort), ska du låsa den. Om du hittar den igen kanske du måste låsa upp den hos ett reparationscenter.

Spåra din enhet i Förlorat läge

Om du använder Förlorat läge visas enhetens nuvarande plats och alla ändringar av dess plats på kartan när spårningen börjar.

Obs! Du kan inte använda Förlorat läge för att spåra en Mac-dator eller en iOS 5-enhet.

• Om enheten är online när du aktiverar Förlorat läge eller låser den, blir den låst och spårningen påbörjas (om den kan spåras). Om funktionen Platstjänster är inaktiverad på enheten aktiveras den tillfälligt för att spåra enhetens position. Ett bekräftelsemeddelande skickas till e‑postadressen som är kopplad till ditt Apple‑ID.

• Om din enhet är offline, aktiveras lösenkodslås och spårning (om den kan spåras) nästa gång den är online.

Spåra med Förlorat läge på karta i Hitta min iPhone.

Stäng av Förlorat läge eller ändra kontaktinformationen

Du kan stänga av Förlorat läge eller låsa upp enheten genom att ange lösenkoden på enheten. För en Mac använder du den numeriska lösenkoden du ställde in när du låste din Mac.

Du kan även följa stegen nedan för Apple Watch eller en iOS-enhet om du vill ändra kontaktinformationen som visas på din förlorade enhet eller stänga av Förlorat läge.

Obs! Om du har kort som inaktiverades när du försatte enheten i Förlorat läge (kontokort för Apple Pay, student-ID-kort eller Express Transit-kort) kan du använda dem igen efter att du har stängt av Förlorat läge och loggat in på iCloud igen.

1. Klicka på Alla enheter och markera sedan enheten som är i Förlorat läge.

2. Klicka på Förlorat läge och gör sedan något av följande:

• Ändra information: Ändra informationen och klicka sedan på Klar.

• Stäng av Förlorat läge: Klicka på Stoppa Förlorat läge och klicka sedan på Stoppa Förlorat läge igen.

Återställ lösenkoden för att låsa upp Mac-datorn

1. Klicka på Alla enheter och välj den Mac-dator som är låst.

2. Klicka på Lås upp och bekräfta din identitet med lösenordet till ditt Apple-ID genom att följa instruktionerna på skärmen.

3. När du har lösenkoden anger du den på Mac-datorn.

Du kan också använda appen Hitta min iPhone på en iOS-enhet om du vill hitta en borttappad enhet. Du hittar mer information om du öppnar appen Hitta min iPhone, trycker på Hjälp och sedan går till Förlorat läge.

Om du inte kan använda Förlorat läge på grund av att Hitta min iPhone inte är inställt på den förlorade enheten, läser du Apple‑supportartikeln Om du tappar bort din iPhone, iPad eller iPod touch eller om den blir stulen.

Publiceringsdatum: 2019-apr-11