iCloud: Je apparaat vergrendelen en volgen met de Verloren-modus in Zoek mijn iPhone

Je apparaat vergrendelen en volgen met de Verloren-modus in Zoek mijn iPhone

De Verloren-modus vergrendelt je iOS-apparaat, Apple Watch of Mac zodat anderen niet bij je persoonlijke gegevens kunnen. De Verloren-modus houdt ook alle wijzigingen in de locatie van je iOS-apparaat of Apple Watch bij. Als je je apparaat niet kunt vinden, schakel je Verloren-modus direct in via Zoek mijn iPhone op iCloud.com. Als je Delen met gezin hebt ingesteld, kun je de Verloren-modus ook aanzetten voor de apparaten van gezinsleden. Ga voor meer informatie naar het Apple Support-artikel Als een iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen.

Als je apparaat in de Verloren-modus staat:

• kun je een eigen boodschap op het scherm laten verschijnen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je het apparaat kwijt bent of hoe de vinder contact met je kan opnemen.

• worden er op je apparaat geen waarschuwingen weergegeven. Er wordt ook geen geluid afgespeeld wanneer je een bericht of melding ontvangt, en ook niet als er een alarm afgaat. Je kunt nog steeds gebeld worden en FaceTime-oproepen ontvangen.

• worden creditcards of betaalpassen die voor Apple Pay op je apparaat zijn ingesteld, tijdelijk uitgeschakeld op het apparaat, ook al is het apparaat offline. Bovendien wordt Apple Pay uitgeschakeld op het apparaat. Je kunt creditcards en betaalpassen die tijdelijk uitgeschakeld zijn op je apparaat, weer gebruiken nadat je het apparaat ontgrendelt en dan inlogt bij iCloud. Raadpleeg de Apple Support-artikelen Wallet gebruiken op een iPhone of iPod touch en Touch ID gebruiken op een MacBook Pro.

Voor de Verloren-modus is een iOS-apparaat vereist dat voldoet aan de minimale systeemvereisten. Je kunt een Mac of iOS 5-apparaat vergrendelen, maar niet volgen. Als je een Mac vergrendelt, is het niet mogelijk om deze te lokaliseren als de Mac niet dicht bij een eerder gebruikt wifinetwerk is. Daarnaast is het niet mogelijk de toegangscode op afstand te wijzigen of het apparaat te ontgrendelen of wissen. Je moet watchOS 3 hebben geïnstalleerd op je Apple Watch om de Verloren-modus te kunnen gebruiken.

De Verloren-modus aanzetten of een apparaat vergrendelen

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat dat je wilt opsporen of vergrendelen.

2. Klik op 'Verloren-modus' of 'Vergrendel'.

De knop 'Verloren-modus' in het midden onder in het venster 'Info' van het apparaat.
  3. Volg de instructies op het scherm en houd daarbij het volgende in gedachten:

• Als je iOS-apparaat of Apple Watch een toegangscode heeft, heb je deze nodig om het apparaat te ontgrendelen. Anders moet je nu een nieuwe toegangscode aanmaken.

• Als je een Mac vergrendelt, moet je een vier- of zescijferige toegangscode maken, ook als je al een wachtwoord hebt ingeschakeld op de Mac. Deze toegangscode verschilt van je wachtwoord en wordt alleen gebruikt om je Mac te vergrendelen.

• Als je het iOS-apparaat van een gezinslid in de Verloren-modus wilt zetten en er geen toegangscode voor het apparaat is ingesteld, moet het Apple ID-wachtwoord van die persoon op deze computer worden ingevoerd.

• Als je de Mac van een gezinslid wilt vergrendelen, moet het Apple ID-wachtwoord van die persoon op deze computer worden ingevoerd.

• Als jou gevraagd wordt een telefoonnummer in te voeren, voer dan een nummer in waarop je te bereiken bent. Het nummer verschijnt op het vergrendelde scherm van het apparaat.

• Als jou gevraagd wordt een bericht in te voeren, dan kun je bijvoorbeeld aangeven dat het apparaat is zoekgeraakt of hoe de vinder contact met je kan opnemen. Het bericht verschijnt op het vergrendelde scherm van het apparaat.

Opmerking: Als je je Mac hebt vergrendeld en weer hebt teruggevonden, maar je bent je toegangscode vergeten, of je hebt ooit een EFI-firmwarewachtwoord op je Mac ingesteld voordat deze zoek raakte, dan heb je misschien hulp nodig van een geautoriseerd reparatiecentrum om de Mac te ontgrendelen.

Je apparaat in Verloren-modus volgen

Als je de Verloren-modus gebruikt en met het volgen begint, dan zie je de huidige locatie van het apparaat en alle verplaatsingen op de kaart.

Opmerking: Je kunt de Verloren-modus niet gebruiken om een Mac of iOS 5-apparaat te volgen.

• Als je apparaat online is wanneer je het in de Verloren-modus zet of vergrendelt, wordt het apparaat vergrendeld en begint het volgen (indien van toepassing). Als 'Locatievoorzieningen' op het apparaat staat uitgeschakeld, dan wordt dit tijdelijk ingeschakeld om de locatie van je apparaat te volgen. Ter bevestiging wordt er een e-mail naar het e-mailadres van je Apple ID gestuurd.

• Als je apparaat offline is, worden de toegangscode en het volgen (indien van toepassing) uitgevoerd wanneer het apparaat opnieuw online is.

Het volgen van apparaat dat in de Verloren-modus is op de Zoek mijn iPhone-kaart.

Verloren-modus uitschakelen of je contactgegevens wijzigen

Je kunt de Verloren-modus uitschakelen of je apparaat ontgrendelen door de toegangscode in te voeren. Voor een Mac is de toegangscode de vier- of zescijferige toegangscode die je hebt ingesteld toen je de Mac vergrendelde.

Voor een Apple Watch of iOS-apparaat kun je ook de onderstaande stappen uitvoeren om de contactgegevens te wijzigen die op het zoekgeraakte apparaat worden weergegeven of om de Verloren-modus uit te schakelen.

Opmerking: Als je creditcards en betaalpassen voor Apple Pay tijdelijk zijn uitgeschakeld omdat je je apparaat in de Verloren-modus had gezet, kun je ze weer gebruiken nadat je de Verloren-modus weer hebt uitgeschakeld en hebt ingelogd bij iCloud.

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat dat in de Verloren-modus staat.

2. Klik op 'Verloren-modus' en wijzig de informatie of klik op 'Stop Verloren-modus'.

De toegangscode herstellen om de Mac te ontgrendelen

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer de vergrendelde Mac.

2. Klik op 'Ontgrendel' en volg de instructies op het scherm om je identiteit te verifiëren met je Apple ID-wachtwoord.

3. Als je je toegangscode hebt, voer je deze in op de Mac.

Je kunt ook een ander iOS-apparaat gebruiken om de Verloren-modus in te schakelen op het apparaat dat je kwijt bent. Voor meer informatie open je Zoek mijn iPhone, tik je op 'Help' en ga je naar 'Gebruik Verloren-modus'.

Als je de Verloren-modus niet kunt gebruiken omdat Zoek mijn iPhone niet is ingesteld op je zoekgeraakte apparaat, raadpleeg je het Apple Support-artikel Als een iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen.

Publicatiedatum: 19-jun-2018