iCloud: Je apparaat vergrendelen en opsporen met de Verloren-modusin Zoek mijn iPhone

Je apparaat vergrendelen en opsporen met de Verloren-modusin Zoek mijn iPhone

De Verloren-modus vergrendelt je iOS-apparaat, Apple Watch of Mac zodat anderen niet bij je persoonlijke gegevens kunnen. De Verloren-modus houdt ook alle wijzigingen in de locatie van je iOS-apparaat of Apple Watch bij. Als je je apparaat niet kunt vinden, schakel je Verloren-modus direct in via Zoek mijn iPhone op iCloud.com. Als je Delen met gezin hebt ingesteld, kun je de Verloren-modus ook aanzetten voor de apparaten van gezinsleden. Ga voor meer informatie naar het Apple Support-artikel Als een iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen.

Als je apparaat in de Verloren-modus staat:

• kun je een eigen boodschap op het scherm laten verschijnen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je het apparaat kwijt bent of hoe de vinder contact met je kan opnemen.

• Er worden geen waarschuwingen weergegeven en er wordt geen geluid afgespeeld wanneer je een bericht of melding ontvangt, en ook niet als er een alarm afgaat. Het apparaat kan nog wel oproepen en FaceTime-gesprekken ontvangen.

• wordt Apple Pay uitgeschakeld op het apparaat. Creditcards of pinpassen/bankkaarten die zijn ingesteld voor Apple Pay, studentenkaarten en Express-openbaarvervoerskaarten worden buiten werking gesteld voor je apparaat. Apple Pay en studentenkaarten worden zelfs buiten werking gesteld als je apparaat offline is. Express-openbaarvervoerskaarten worden de eerstvolgende keer dat je apparaat online is, buiten werking gesteld. Je kunt creditcards en andere betaalkaarten die tijdelijk uitgeschakeld zijn op je apparaat weer gebruiken nadat je het apparaat ontgrendelt en dan inlogt bij iCloud. Raadpleeg de Apple Support-artikelen Wallet gebruiken op een iPhone of iPod touch en Touch ID gebruiken op een Mac.

Voor de Verloren-modus is een iOS-apparaat vereist dat voldoet aan de minimale systeemvereisten. Je kunt een Mac of een iOS 5-apparaat vergrendelen, maar niet opsporen. Als je een Mac vergrendelt, is het niet mogelijk om deze te vinden als de Mac niet dicht bij een eerder gebruikt wifinetwerk is. Daarnaast is het niet mogelijk de toegangscode op afstand te wijzigen of het apparaat te ontgrendelen of wissen. In het geval van Apple Watch, moet watchOS 3 of hoger zijn geïnstalleerd om de Verloren-modus te gebruiken.

De Verloren-modus aanzetten of een apparaat vergrendelen

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat dat je in de Verloren-modus wilt zetten of wilt vergrendelen.

2. Klik op 'Verloren-modus' of 'Vergrendel'.

De knop 'Verloren-modus' in het midden onder in het venster 'Info' van het apparaat.
  3. Volg de instructies op het scherm en houd daarbij het volgende in gedachten:

• Toegangscode: als je iOS-apparaat of Apple Watch een toegangscode heeft, heb je deze nodig om het apparaat te ontgrendelen. Anders moet je nu een nieuwe toegangscode aanmaken. Als je een Mac vergrendelt, moet je een numerieke toegangscode maken, zelfs als je al een wachtwoord hebt ingeschakeld op je Mac. Deze toegangscode staat los van je wachtwoord en wordt alleen gebruikt als je je Mac vergrendelt met Zoek mijn iPhone.

• Delen met gezin: als je het iOS-apparaat van een gezinslid in de Verloren-modus wilt zetten en er geen toegangscode voor het apparaat is ingesteld, moet het Apple ID-wachtwoord van die persoon op deze computer worden ingevoerd. Als je de Mac van een gezinslid wilt vergrendelen, moet het Apple ID-wachtwoord van die persoon op deze computer worden ingevoerd.

• Contactgegevens: als je gevraagd wordt een telefoonnummer in te voeren, voer dan een nummer in waarop je te bereiken bent. Als je gevraagd wordt een bericht in te voeren, dan kun je bijvoorbeeld aangeven dat het apparaat is zoekgeraakt of hoe de vinder contact met je kan opnemen. Het nummer en bericht verschijnen op het toegangsscherm van het apparaat.

Opmerking: Als je de toegangscode vergeten bent of als je een EFI-firmwarewachtwoord op je Mac had ingesteld voordat deze zoekraakte, je deze vervolgens vergrendelde en later weer terugvond, kan het zijn dat je het apparaat naar een geautoriseerd reparatiecentrum moet brengen om te ontgrendelen.

Je apparaat in Verloren-modus volgen

Als je de Verloren-modus gebruikt en met het volgen begint, dan zie je de huidige locatie van het apparaat en alle verplaatsingen op de kaart.

Opmerking: Je kunt de Verloren-modus niet gebruiken om een Mac of een iOS 5-apparaat te volgen.

• Als je apparaat online is wanneer je het in de Verloren-modus zet of vergrendelt, wordt het apparaat vergrendeld en begint het volgen (indien van toepassing). Als 'Locatievoorzieningen' op het apparaat staat uitgeschakeld, dan wordt dit tijdelijk ingeschakeld om de locatie van je apparaat te volgen. Ter bevestiging wordt er een e-mail naar het e-mailadres van je Apple ID gestuurd.

• Als je apparaat offline is, worden de toegangscode en het volgen (indien van toepassing) uitgevoerd wanneer het apparaat opnieuw online is.

Het volgen van apparaat dat in de Verloren-modus is op de Zoek mijn iPhone-kaart.

Verloren-modus uitschakelen of je contactgegevens wijzigen

Je kunt de Verloren-modus uitschakelen of je apparaat ontgrendelen door de toegangscode op het apparaat in te voeren. Voor een Mac gebruik je de numerieke toegangscode die je hebt ingesteld bij het vergrendelen van je Mac.

Voor een Apple Watch of iOS-apparaat kun je ook de onderstaande stappen uitvoeren om de contactgegevens te wijzigen die op het zoekgeraakte apparaat worden weergegeven of om de Verloren-modus uit te schakelen.

Opmerking: Als je betaalkaarten buiten werking hebt gesteld toen je je apparaat in de Verloren-modus zette (creditcards of pinpassen/ bankkaarten voor Apple Pay, studentenkaarten of Express-openbaarvervoerkaarten), kun je deze weer gebruiken zo gauw je de Verloren-modus hebt uitgeschakeld en weer hebt ingelogd in iCloud.

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat dat in de Verloren-modus staat.

2. Klik op 'Verloren-modus' en wijzig de informatie of klik op 'Stop Verloren-modus'.

De toegangscode herstellen om de Mac te ontgrendelen

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer de vergrendelde Mac.

2. Klik op 'Ontgrendel' en volg de instructies op het scherm om je identiteit te verifiëren met je Apple ID-wachtwoord.

3. Als je je toegangscode hebt, voer je deze in op de Mac.

Je kunt ook een ander iOS-apparaat gebruiken om de Verloren-modus in te schakelen op het apparaat dat je kwijt bent. Voor meer informatie open je Zoek mijn iPhone, tik je op 'Help' en ga je naar 'Gebruik Verloren-modus'.

Als je de Verloren-modus niet kunt gebruiken omdat Zoek mijn iPhone niet is ingesteld op je zoekgeraakte apparaat, raadpleeg je het Apple Support-artikel Als een iPhone, iPad of iPod touch is zoekgeraakt of is gestolen.

Publicatiedatum: 28-dec-2018