iCloud: Je apparaat lokaliseren met Zoek mijn iPhone

Je apparaat lokaliseren met Zoek mijn iPhone

Zoek de geschatte locatie van je iOS-apparaat, Apple Watch, AirPods of Mac met Zoek mijn iPhone op iCloud.com. Je kunt je apparaat lokaliseren als:

• Zoek mijn iPhone is ingesteld op het iOS-apparaat of de Mac die je wilt vinden

• Apple Watch is gekoppeld aan een iPhone

• Het iOS-apparaat, de Apple Watch of de Mac is online

• AirPods uit hun case zijn en in de buurt zijn van een van je iOS-apparaten. Al je iOS-apparaten kunnen de AirPods vinden, maar de AirPods moeten wel zijn gekoppeld aan ten minste een van je iOS-apparaten.

Als je Delen met gezin hebt ingesteld, kun je ook het apparaat van een gezinslid lokaliseren. Raadpleeg het Apple Support-artikel Je locatie met je gezin delen.

1. Klik op 'Alle apparaten'. De stip in de lijst naast het apparaat geeft de status ervan aan:

• Een groene stip betekent dat het apparaat online is. Als het apparaat vindbaar is, zie je ook het tijdstip waarop het voor het laatst werd gelokaliseerd.

• Een grijze stip betekent dat het offline is. Als het apparaat recent online is geweest, zie je de tijd waarop het voor het laatst is gelokaliseerd. Als het apparaat meer dan 24 uur offline is geweest, zie je 'Offline'.

2. Selecteer het apparaat dat je wilt vinden. De naam van het apparaat verschijnt in het midden van de knoppenbalk.

• Als het apparaat online is en kan worden gelokaliseerd, wordt de locatie bij benadering op de kaart weergegeven.

Opmerking: Als je AirPods van elkaar zijn gescheiden, zie je maar één locatie tegelijk op de kaart. Zoek eerst de AirPod die op de kaart wordt weergegeven en plaats deze in de case. Vernieuw dan de kaart en lokaliseer de andere.

Locatie van een apparaat aangegeven op de Zoek mijn iPhone-kaart.
    • Als Zoek mijn iPhone het apparaat niet kan vinden, wordt de laatst bekende locatie gedurende 24 uur weergegeven. Selecteer 'Stuur bericht indien gevonden' om een e-mail te ontvangen zodra het apparaat weer online is.

3. Voer een van de volgende handelingen uit:

• Locatie bijwerken: klik op de groene stip op de kaart en klik vervolgens op 'Ververs' .

• Kaart verplaatsen: sleep de kaart.

• Inzoomen: klik op de knop 'Zoom in' .

• Uitzoomen: klik op de knop 'Zoom uit' .

• Kaartweergave wijzigen: klik op de huidige weergave rechtsonder en klik vervolgens op de gewenste weergave (Standaard, Hybride of Satelliet).

4. Als je nog een apparaat wilt zoeken, klik je op de naam van het huidige apparaat in het midden van de knoppenbalk om de lijst 'Apparaten' te openen en selecteer je een nieuw apparaat.

Je kunt de Zoek mijn iPhone-app ook op een iOS-apparaat gebruiken om het apparaat te vinden dat je kwijt bent. Voor meer informatie open je de Zoek mijn iPhone-app, tik je op 'Help' en ga je naar 'Zoek je apparaat'.

Opmerking: Kaarten en locatiegegevens zijn afhankelijk van diensten voor dataverzameling die worden geleverd door derden. Deze diensten zijn aan verandering onderhevig en zijn mogelijk niet beschikbaar in alle geografische gebieden, wat onnauwkeurige of onvolledige kaarten of locatiegegevens tot gevolg kan hebben.

Publicatiedatum: 12-aug-2019