iCloud: Een iCloud Mail-e-mailadres aanmaken

Een iCloud Mail-e-mailadres aanmaken

Als je iCloud gaat instellen met een Apple ID die niet eindigt op @icloud.com, moet je eerst een @icloud.com-e-mailadres aanmaken op je iOS-apparaat of Mac voordat je iCloud Mail kunt gaan gebruiken.

Opmerking: Als je iCloud gaat instellen met een Apple ID die eindigt op @mac.com of @me.com, hoef je geen @icloud.com-e-mailadres in te stellen om iCloud Mail te kunnen gebruiken. Je hebt al een gelijksoortig adres dat eindigt op @icloud.com.

• Op je iOS-apparaat (iOS 10.3 of nieuwer): ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud', schakel 'Mail' in en volg de instructies op het scherm.

• Op je iOS-apparaat (iOS 10.2 of ouder): ga naar 'Instellingen' > 'iCloud', schakel 'Mail' in en volg de instructies op het scherm.

• Op je Mac: kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'iCloud', selecteer 'Mail' en volg de instructies op het scherm.

Als je geen instructies op het scherm ziet nadat je iCloud Mail op je iOS-apparaat of Mac hebt ingeschakeld, dan heb je al een primair iCloud Mail-e-mailadres. Raadpleeg E-mail-aliassen gebruiken in Mail op iCloud.com voor het maken van een e-mailalias.

Nadat je je @icloud.com-e-mailadres hebt ingesteld, kun je dit gebruiken om in te loggen op iCloud. Je kunt nog steeds inloggen met de Apple ID die je hebt gebruikt voor het instellen van iCloud.

Publicatiedatum: 12-aug-2019