Talen

iCloud: iCloud.com-apps gebruiken

iCloud.com-apps gebruiken

U kunt uw iCloud-gegevens op uw iOS-apparaat, Mac of Windows-computer ook gebruiken via een computerwebbrowser in plaats van via apps. Ga naar iCloud.com, log in en u bent klaar om de iCloud.com-apps te gebruiken.

Om te voorkomen dat iemand toegang heeft tot uw iCloud-gegevens op iCloud.com (zoals uw e-mail) terwijl u niet achter uw computer zit, kunt u uitloggen. Als u via meer dan één browser bent ingelogd, kunt u in alle browsers tegelijk uitloggen.

Inloggen op iCloud.com

Ga naar iCloud.com en log in met uw Apple ID (dezelfde ID die u voor iCloud gebruikt).

Als u uw Apple ID eerder hebt gebruikt om iCloud te configureren op uw iOS-apparaat of Mac, kunt u alle iCloud.com-apps gebruiken: Mail, Contacten, Agenda, Notities, Herinneringen, Foto's, iCloud Drive, Zoek mijn iPhone, Pages, Numbers, Keynote en Instellingen.

Als u iCloud nog niet hebt geconfigureerd op uw iOS-apparaat of Mac, kunt u gebruikmaken van Pages, Numbers, Keynote en Instellingen op iCloud.com.

Gebruik een Mac- of Windows-webbrowser die wordt aanbevolen in het Apple Support-artikel Systeemvereisten voor iCloud.

Als u uw Apple ID zo hebt ingesteld dat twee-staps-verificatie vereist is, volgt u de aanwijzingen op het scherm om uw identiteit te verifiëren door een code in te voeren die naar uw vertrouwde apparaat is gestuurd.

U moet uw identiteit op deze manier verifiëren voor alle web-apps behalve Zoek mijn iPhone. U kunt Zoek mijn iPhone gebruiken door hierop te klikken nadat u uw Apple ID hebt ingevoerd.

Note:   Tijdens de twee-staps-verificatie op iCloud.com kunt u de optie 'Onthoud deze browser' inschakelen, zodat u niet wordt gevraagd uw identiteit te verifiëren met uw vertrouwde apparaat wanneer u de volgende keer inlogt.

Als u 'Houd me ingelogd' aanvinkt, zult u als u binnen twee weken naar iCloud.com terug komt, niet worden gevraagd om u in te loggen (behalve om Zoek mijn iPhone te gebruiken, waarvoor uw wachtwoord vereist blijft). U blijft ingelogd op iCloud.com zelfs als u uw browservenster vernieuwt, het venster sluit waar u op iCloud was aangemeld of de browser afsluit.

Voor tips bij het oplossen van problemen leest u Als u problemen hebt met het inloggen op iCloud.com.

Schakel over naar een andere iCloud.com-app

Nadat u bent ingelogd bij iCloud.com en een app begint te gebruiken, kunt u gemakkelijk overschakelen naar een andere app.

Klik boven in het iCloud.com-venster op de naam van de app die u momenteel gebruikt en klik vervolgens op een andere app.

Venstermenu dat wordt weergegeven wanneer u klikt op de appnaam links boven in het iCloud.com-venster

Als u alleen Pages, Numbers, Keynote en Instellingen ziet, heeft uw account alleen toegang tot de online functies van iCloud. Als u toegang wilt tot andere iCloud-functies, kunt u iCloud configureren op uw iOS-apparaat of Mac.

Uitloggen van iCloud.com

Als u wilt uitloggen bij de browser die u nu gebruikt, klikt u boven in het iCloud.com-venster op uw naam en kiest u 'Log uit'.

Als u de optie om deze browser te onthouden hebt ingeschakeld toen u de laatste keer inlogde met twee-staps-verificatie, verschijnt een dialoogvenster waarin u die optie kunt uitschakelen. De volgende keer dat u inlogt, is dan twee-staps-verificatie vereist.

Als u 'Houd me ingelogd' niet hebt aangevinkt toen u op iCloud.com inlogde, kunt u zich ook afmelden door uw browserapp af te sluiten.

Note:   U kunt via meerdere browsers tegelijk op iCloud.com inloggen. Als u in één browser bij iCloud.com uitlogt, bent u niet uitgelogd in de andere browsers.

Als u wilt uitloggen bij alle browsers waarbij u nu bent ingelogd, gaat u naar Instellingen op iCloud.com en klikt u vervolgens linksboven op 'Log uit bij alle browsers'.

Laatst gewijzigd op: 9-jan-2015
Nuttig?
Ja
Nee