iCloud: iCloud.com gebruiken

iCloud.com gebruiken

U kunt de informatie die u hebt opgeslagen in iCloud bekijken en bewerken door in te loggen op iCloud.com in een webbrowser op de computer en door de apps op iCloud.com te gebruiken. Om te voorkomen dat iemand uw informatie bekijkt wanneer u niet achter uw computer zit, kunt u uitloggen.

Log in op iCloud.com

1. Ga naar iCloud.com en log vervolgens in met uw Apple ID (die u voor iCloud gebruikt).

Gebruik een Mac- of Windows-webbrowser die wordt aanbevolen in het Apple Support-artikel ?viewlocale=nl_NLSysteemvereisten voor iCloud.

Als u bij uw volgende bezoek aan iCloud.com niet opnieuw wilt inloggen, selecteert u 'Houd me ingelogd'. Als u binnen twee weken bij iCloud.com terugkomt, wordt u niet gevraagd om in te loggen (behalve als u Zoek mijn iPhone wilt gebruiken, waarvoor uw wachtwoord vereist blijft). U blijft ingelogd bij iCloud.com, zelfs als u uw browservenster vernieuwt, het browservenster sluit waar u bent ingelogd op iCloud.com of de webbrowser afsluit.

2. Als u uw Apple ID zo hebt ingesteld dat twee-factor-authenticatie of twee-staps-verificatie is vereist, volgt u de instructies op het scherm om uw identiteit te verifiëren door een code die naar een vertrouwd apparaat is gestuurd, in te voeren.

U moet uw identiteit op deze manier verifiëren voor alle web-apps, behalve 'Zoek mijn iPhone'. U kunt Zoek mijn iPhone gebruiken door erop te klikken nadat u uw Apple ID hebt ingevoerd.

Opmerking: Tijdens twee-factor-authenticatie op iCloud.com kunt u ervoor kiezen om de browser te vertrouwen, zodat u niet wordt gevraagd uw identiteit te verifiëren wanneer u de volgende keer inlogt.

Tijdens twee-staps-verificatie op iCloud.com kunt u de optie inschakelen om deze browser te onthouden, zodat u niet wordt gevraagd uw identiteit te verifiëren met een vertrouwd apparaat wanneer u de volgende keer inlogt.

Als u uw Apple ID eerder hebt gebruikt om iCloud op uw iOS-apparaat of Mac in te stellen, kunt u alle apps op iCloud.com gebruiken: Mail, Contacten, Agenda, Notities, Herinneringen, Foto's, iCloud Drive, Zoek mijn iPhone, Pages, Numbers, Keynote en Instellingen.

Als u iCloud nog niet op uw iOS-apparaat of Mac hebt ingesteld, kunt u nog altijd gebruikmaken van Pages, Numbers, Keynote en Instellingen op iCloud.com.

Voor tips bij het oplossen van problemen leest u Als u problemen hebt met inloggen op iCloud.com.

Schakel over naar een andere app op iCloud.com

Als u inlogt op iCloud.com en een app begint te gebruiken, kunt u gemakkelijk overschakelen naar een andere app.

• Klik boven in het iCloud.com-venster op de naam van de app die u momenteel gebruikt en klik vervolgens op een andere app.

Venstermenu dat verschijnt wanneer u op de appnaam linksboven in het iCloud.com-venster klikt

Als u alleen Pages, Numbers, Keynote en Instellingen ziet, heeft uw account slechts toegang tot de online functies van iCloud. Om andere iCloud-functies te zien en gebruiken, stelt u iCloud in op uw iOS-apparaat of Mac.

Log uit van iCloud.com

Als u in meer dan een browser bent ingelogd op iCloud.com, kunt u uitloggen in de browser die u nu gebruikt of in alle browsers.

• Uitloggen in de browser die u nu gebruikt: klik boven in het iCloud.com-venster op uw naam en kies 'Log uit'.

Als u hebt gekozen deze browser te vertrouwen de laatste keer dat u inlogte met twee-factor-authenticatie, verschijnt er een dialoog waarin u de selectie van een optie ongedaan kunt maken om u daaraan te herinneren. Wanneer u de volgende keer inlogt, moet u uw identiteit verifiëren met twee-factor-authenticatie.

Als u de optie hebt geselecteerd om deze browser te onthouden de laatste keer dat u inlogte met twee-staps-verificatie, verschijnt er een dialoog waarin u de selectie van die optie ongedaan kunt maken. Wanneer u de volgende keer inlogt, moet u uw identiteit verifiëren met twee-staps-verificatie.

Als u 'Houd me ingelogd' niet hebt aangevinkt toen u op iCloud.com inlogde, kunt u ook uitloggen door uw browserapp af te sluiten.

• Uitloggen bij elke browser waarbij u momenteel bent ingelogd: ga naar Instellingen op iCloud.com, klik op 'Log uit bij alle browsers' in het gedeelte 'Geavanceerd' en klik vervolgens op 'Log uit'.

Laatst gewijzigd op: 21-jun-2016