iCloud: iCloud instellen op een iOS-apparaat, Mac of Windows-computer

iCloud instellen op een iOS-apparaat, Mac of Windows-computer

Als je iCloud wilt gebruiken, moet je het eerst instellen op een iOS-apparaat of een Mac. Na de eerste configuratie kun je iCloud inschakelen op je andere apparaten en Mac-computers, je Apple Watch en je Apple TV.

iCloud voor de eerste keer instellen

Voer een van de volgende handelingen uit:

• Op je Mac: kies Apple-menu  > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'iCloud', voer je Apple ID en wachtwoord in en schakel de functies in die je wilt gebruiken.

• Op je iOS-apparaat (iOS 10.3 of nieuwer): ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud', voer je Apple ID en wachtwoord in en schakel de functies in die je wilt gebruiken.

• Op je iOS-apparaat (iOS 10.2 of ouder): ga naar 'Instellingen' > 'iCloud', voer je Apple ID en wachtwoord in en schakel de functies in die je wilt gebruiken.

Als je nog geen Apple ID hebt, volg je de aanwijzingen op het scherm om er een aan te maken.

Na de eerste configuratie gebruik je dezelfde Apple ID (en volg je dezelfde aanwijzingen) om op je andere iOS-apparaten en Mac-computers in te loggen bij iCloud. Volg de onderstaande aanwijzingen om in te loggen op je Windows-computer. Voor meer informatie over inloggen bij iCloud op Apple TV raadpleeg je Je Apple ID instellen op de Apple TV in de Apple TV-gebruikershandleiding.

Opmerking: Als je niet over een iOS-apparaat of Mac beschikt, ga je naar iCloud.com op je Windows-computer en voer je je Apple ID en wachtwoord in om toegang tot iCloud Drive, Notities, Contacten, Pages, Numbers en Keynote via de website in te schakelen.

iCloud instellen op een Windows-computer

Nadat je iCloud hebt ingesteld op je Mac of iOS-apparaat, kun je het instellen op een Windows-computer.

1. Ga op een Windows-computer naar het Apple Support-artikel iCloud voor Windows downloaden.

2. Volg de instructies om iCloud voor Windows te downloaden en te installeren.

3. Voer de Apple ID en het wachtwoord in die je hebt gebruikt om iCloud op je Mac of iOS-apparaat in te stellen.

4. Schakel de functies in die je wilt gebruiken en klik op 'Pas toe'.

Als je Microsoft Outlook 2016 of eerder hebt geïnstalleerd, deelt Outlook de gegevens met de volgende apps:

• iCloud Mail

• Contacten

• Agenda

• Herinneringen (in Outlook Taken genoemd)

Als je andere iCloud-apps wilt gebruiken, of als je Outlook niet hebt geïnstalleerd, gebruik je de apps op iCloud.com.

Je kunt ook de Safari-bladwijzers op je iOS-apparaten en Mac up-to-date houden met je bladwijzers in Google Chrome of Mozilla Firefox op je Windows-computer.

Opmerking: Sommige iCloud-functies hebben minimumsysteemvereisten. iCloud is mogelijk niet beschikbaar in alle geografische gebieden en iCloud-functies kunnen per gebied verschillen. Raadpleeg het Apple Support-artikel Systeemvereisten voor iCloud. Ga voor informatie over functies naar apple.com/nl/icloud/.

Publicatiedatum: 9-apr-2019