iCloud: Je iOS-apparaten instellen of herstellen vanuit een iCloud-reservekopie

Je iOS-apparaten instellen of herstellen vanuit een iCloud-reservekopie

Wanneer je een nieuw iOS-apparaat aan het configureren bent, of wanneer je je gegevens wilt herstellen op een apparaat dat je al hebt, maakt een iCloud-reservekopie dit erg eenvoudig.

Herstellen vanuit een iCloud-reservekopie

1. Op je iOS-apparaat ga je naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Als er een nieuwere versie van iOS beschikbaar is, volg dan de instructies op het scherm om deze te downloaden en te installeren.

2. Zorg ervoor dat je een recente reservekopie hebt om vanaf te herstellen.

• Op iOS 11 of nieuwer: ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud' > 'Beheer opslag' > 'Reservekopieën'.

• Op iOS 10.3: ga naar 'Instellingen' > '[je naam]' > 'iCloud'. Tik op de grafiek waarin je iCloud-gebruik wordt weergegeven en tik op 'Beheer opslag'.

• Op iOS 10.2 of ouder: ga naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag'.

Tik vervolgens op een apparaat dat vermeld staat onder 'Reservekopieën' om de datum en grootte van de laatste reservekopie van dit apparaat te bekijken.

Ga voor informatie over het handmatig maken van een reservekopie naar Reservekopie van je iOS-apparaten maken in iCloud. Als je je verwachte reservekopie niet ziet, raadpleeg dan het Apple Support-artikel Als u geen reservekopie in iCloud kunt maken of het terugzetten van een iCloud-reservekopie mislukt.

3. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Stel opnieuw in' en tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'.

4. Tik in het scherm 'Apps en gegevens' op 'Zet iCloud-reservekopie terug' en log dan weer in bij iCloud.

5. Ga naar 'Kies reservekopie' en kies vervolgens een reservekopie uit een lijst met beschikbare reservekopieën in iCloud.

Voor hulp bij het bepalen van welke reservekopie je terug moet zetten, inclusief informatie over terugzetten van de reservekopie van een ander apparaat, raadpleeg je het Apple Support-artikel Als u geen reservekopie in iCloud kunt maken of het terugzetten van een iCloud-reservekopie mislukt.

Een nieuw apparaat instellen vanuit een iCloud-reservekopie

1. Zet je iOS-apparaat aan.

2. Tik in het scherm ' en gegevens' op 'Zet iCloud-reservekopie terug' en log dan weer in bij iCloud.

3. Ga naar 'Kies reservekopie' en kies uit een lijst met beschikbare reservekopieën in iCloud.

Nadat je een reservekopie in iCloud hebt gebruikt voor het herstellen of configureren van een apparaat, gebeurt er het volgende:

• Je instellingen en accounts zijn hersteld vanuit de iCloud-reservekopie die je hebt gekozen. Je apparaat start opnieuw en zal je gekochte muziek, films, tv-programma's, apps, boeken, foto's en ander materiaal downloaden. Als je apparaat niet in staat is om de versie van een app te downloaden waarvan een reservekopie was gemaakt, dan wordt de nieuwste versie gedownload.

Het door jou aangeschafte materiaal wordt automatisch gedownload van de iTunes Store, App Store en Apple Books. Sommige typen materiaal worden niet in alle landen of regio's automatisch gedownload, en eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zijn terugbetaald of niet meer in de Store aanwezig zijn. Raadpleeg het Apple Support-artikel Beschikbaarheid van de App Store, iTunes Store en Apple Books.

• Je wordt mogelijk gevraagd wachtwoorden in te voeren voor de iTunes Store, de App Store en Apple Books om aangeschafte items terug te zetten.

• Op het beginscherm verschijnen voortgangsbalken onder de app-iconen van de apps die worden gedownload.

Om voorrang te geven aan het downloaden van een bepaalde app, tik je op de bijbehorende icoon.

Als je wilt controleren of alle informatie op je apparaat is teruggezet, ga je naar Instellingen > [je naam] > iCloud > Opslag (of Instellingen > iCloud > Opslag).

Als je geabonneerd bent op iCloud-muziekbibliotheek, kun je je nummers, albums en afspeellijsten uit iCloud downloaden nadat andere gegevens op je apparaat volledig zijn hersteld.

Lees voor meer informatie over berichten die kunnen verschijnen tijdens het terugzetten van informatie uit een iCloud-reservekopie het Apple Support-artikel Als u geen reservekopie in iCloud kunt maken of het terugzetten van een iCloud-reservekopie mislukt.

Opmerking: Je kunt gegevens op je iOS-apparaat herstellen van een iTunes-reservekopie in plaats van een iCloud-reservekopie. Raadpleeg het onderwerp In iTunes op de pc een reservekopie maken van je iOS-apparaat in de iTunes-gebruikershandleiding.

Published Date: 12-aug-2019
Helpful?