Mac Studio vasemmalla. Sen vieressä vasemmalta oikealle MacBook Air, iMac ja MacBook Pro, joissa on värikkäät työpöydät.

Alkuun pääseminen Macin kanssa

Uuden Macisi käyttöönotto ja käytön aloittaminen sujuvat käden käänteessä. Valitse ulkoasu työpöydällesi, opi muuttamaan yleisiä asetuksia ja etsi ja käytä appeja.

Opi saamaan täysi hyöty irti Macistasi

Macin työpöytä, jossa on Järjestelmäasetusten Perhejako-osio alkuun pääsemistä varten ja Viestit-ikkuna, jossa näkyy useita keskusteluja ja kuvia yhdessä niistä.

Yhteydenpito ja jakaminen

macOS:n avulla on helppo olla yhteydessä läheisten kanssa. Soita FaceTime-puhelu kenelle tahansa mihin tahansa laitteeseen, löydä helposti sisältö, jota ystäväsi ovat jakaneet kanssasi Viestit-apissa, tai ota Perhejako käyttöön ostojen ja muiden asioiden jakamista varten.

Opi yhteydenpidosta ja jakamisesta

Macin työpöytä, jossa näkyy Safari-appi avoimena ja pikamuistiinpano oikealla.

Sujuvampia rutiineja

macOS tarjoaa upeita työkaluja, joilla voit saada enemmän aikaan, pysyä ajan tasalla tärkeistä asioista ja keskittyä paremmin siihen, mitä teet, rajoittamalla häiriötekijöitä.

Opi säästämään aikaa ja keskittymään asiaan

Mac, iPad, iPhone ja Apple Watch.

Macin käyttäminen muiden laitteiden kanssa

Macisi toimii saumattomasti kaikkien muiden Apple-laitteidesi kanssa. Voit esimerkiksi käyttää AirPlayta iPhonen sisällön katselemiseen Macilla ja AirDropia tiedostojen nopeaan jakamiseen lähellä olevien ystävien kanssa.

Opi käyttämään Maciasi ja laitteitasi yhdessä

Macin työpöytä, jossa näkyy kaksi avointa ikkunaa – Finder, jossa näkyy iCloud Drivessä olevia tiedostoja, sekä Safari-appi ja Kätke osoitteeni -toiminnon asetukset.

Yksityisyyden ja tietojen suojaaminen

Mikään ei ole tärkeämpää kuin yksityisyytesi suojaaminen ja tietojesi turvallisuus. Mac tarjoaa työkaluja ja appeja – kuten älykäs seurannan esto ja Mailin tietosuojaus – joiden avulla voit turvata henkilökohtaisia tietojasi ja pitää Macin suojattuna.

Opi pitämään tietosi yksityisinä ja turvassa

Vaihda salasana -ikkuna.

Unohditko salasanasi?

Opi vaihtamaan tai nollaamaan Apple ID ‑salasanasi.

Apple ID:n salasanan vaihtaminen

Kirjat-appi, jossa näkyy useita Macin perusteet -oppaita.

Perusteet-oppaan hakeminen

Hankitko uuden Macin? Tutustu mallisi perusteisiin.

Macin perusteet -oppaan hakeminen

Kuvake, jossa näkyy kaksi ihmistä.

Yhteyden ottaminen Applen tukeen

Jos sinulla on kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Appleen ja pyytää apua.

Yhteyden ottaminen Appleen tukea ja palvelua varten

Voit tutustua macOS:n käyttöoppaaseen klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa sisällysluetteloa tai kirjoittamalla sanan tai lauseen hakukenttään.

Jos tarvitset lisää apua, vieraile macOS:n tukisivustolla.

Kaikki ominaisuudet ja sisällöt eivät ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.