Macin puhumien varoitusviestien kuuleminen

Voit asettaa Macin puhumaan valintaikkunoiden ja varoitusviestien tekstejä ja ilmoittamaan, kun jokin ohjelma haluaa sinun tekevän jotakin.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käyttöapu ja klikkaa Puhe.

Avaa Puhe-osio

2. Valitse ”Ota ilmoitukset käyttöön” -valintaneliö ja määritä valinnat klikkaamalla Valinnat:

• Puheääni: Asettaa sen, puhuuko varoitukset järjestelmän puheääni vai jokin toinen puheääni.

• Fraasi: Asettaa lauseen, jonka kuulet ennen varoitusviestin tekstiä. Varoitusviestiin liittyvän ohjelman nimi on oletusarvoisesti ennen viestiä.

• Viive: Asettaa ajan sekunneissa, jonka Mac odottaa ennen kuin puhuu varoitusviestin.

3. Klikkaa OK.

Laita tämä ominaisuus pois päältä poistamalla ”Ota ilmoitukset käyttöön” -valintaneliön valinta.

Voit käyttää myös VoiceOveria, macOS:n puhuttua käyttöliittymää, jolla voit kuulla näytön kaikkien kohteiden kuvaukset ja hallita Macia näppäimistön avulla. Jos haluat lisätietoja, katso VoiceOver-ohje.