Kuolleen henkilön Apple ID:n poistamisen pyytäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten kuolleen henkilön Apple ID:n ja siihen liittyvien tietojen poistopyyntö tehdään Apple Digital Legacy -portaalissa.

Joka päivä ihmiset eri puolilla maailmaa tallentavat tärkeitä asiakirjoja, muistoja ja paljon muuta Apple-laitteisiinsa ja iCloudiin Apple ID:tään käyttämällä. Me Applella uskomme, että tietosuoja on jokaisen perusoikeus, ja asiakkaat odottavat, että pidämme heidän tietonsa aina yksityisinä ja suojattuina.

Jos asiakas kuolee, Apple ei voi tietää, olisiko hän halunnut tietojansa jaettavan kenellekään tai kenelle hän olisi ehkä halunnut jakaa ne. Applen ratkaisu tähän ongelmaan on Digital Legacy -portaali, jossa voi pyytää kuolleen henkilön Apple-tilien poistamista. Kun Apple ID on poistettu, aktivointilukitus poistetaan käytöstä, mikä mahdollistaa kyseiseen tiliin liitettyjen Apple-laitteiden käytön.

Tässä kuvattu prosessi ei koske muita pyyntöjä, kuten yleiseen tietosuoja-asetukseen (GDPR) liittyviä pyyntöjä. Lisätietoja kyseisistä pyynnöistä on Applen tietojenkäsittelyä ja tietosuojaa käsittelevällä sivulla.

Vaatimukset

Apple edellyttää virallisten asiakirjojen toimittamista, ennen kuin kuolleen henkilön iCloudiin tallennettuja tietoja voi poistaa ja niihin liittyviä laitteita voi käyttää. Vaatimukset vaihtelevat maa- ja aluekohtaisesti. Tarvittavat asiakirjat on eritelty Digital Legacy -portaalissa.

Pyyntöprosessi

Jos olet valmis pyytämään Apple ID:n poistamista, kirjaudu Digital Legacy -portaaliin

Muista kirjautua omalla Apple ID:lläsi. Älä kirjaudu Apple ID:llä, jonka haluat poistaa. Voit luoda Apple ID:n, jos sinulla ei ole sitä.

Kun olet kirjautunut Apple ID:lläsi, sinua pyydetään antamaan poistettavan tilin Apple ID. Jos et ole varma, onko hallussasi oleva kuolleen henkilön sähköpostiosoite liitetty Apple ID:hen, voit tarkistaa asian osoitteessa iforgot.apple.com.

Tunnemme suurta myötätuntoa vainajan perheenjäseniä kohtaan. Aloitamme poistoprosessin heti, kun saamme pyynnön ja asiakirjat. Huomaa, että tarkistamme kaikki poistopyynnöt tietoturvasyistä. Apple ID pysyy aktiivisena, kun tarkistus on meneillään.

Tietoja jäämistösuunnittelusta

Suosittelemme, että asiakkaat lisäävät testamenttiinsa perintösuunnitelman, joka kattaa laitteisiin ja iCloudiin tallennetut henkilökohtaiset tiedot. Tämä saattaa helpottaa tilin poistoprosessia tai asianmukaisen tuomioistuimen päätöksen saamista.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.