Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin päivitys tai palautus ei onnistu

Voit asettaa iOS- tai iPadOS-laitteesi palautustilaan ja palauttaa sen sitten tietokoneella.

Saatat joutua käyttämään palautustilaa laitteen tietojen palauttamiseksi seuraavissa tilanteissa:

• Tietokoneesi ei tunnista laitetta tai ilmoittaa sen olevan palautustilassa.
  • Apple-logo jää näyttöön useiksi minuuteiksi, eikä edistymispalkkia näy.
  • Palautustilanäyttö on näkyvissä.

Lue, mitä tehdä, jos edistymispalkki näkyy näytössä usean minuutin ajan.

Laitteen asettaminen palautustilaan ja sen ottaminen uudelleen käyttöön

1. Varmista, että Macisi on ajan tasalla. Jos käytät iTunesia, varmista, että sinulla on uusin iTunes-versio
  2. Avaa Finder-ikkuna Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Sulje iTunes, jos se on avoinna.
  3. Pidä laite yhdistettynä ja pakota sen uudelleenkäynnistys näiden ohjeiden mukaisesti, mutta älä vapauta painikkeita nähdessäsi Apple-logon, vaan odota, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin:
    • iPad-mallit, joissa on Face ID: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes laite alkaa käynnistyä uudelleen. Jatka yläpainikkeen painamista, kunnes laite siirtyy palautustilaan.
    • iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Pidä sitten sivupainiketta painettuna, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Pidä yläpainiketta (tai sivupainiketta) ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiempi ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi: Pidä Koti-painiketta ja yläpainiketta (tai sivupainiketta) painettuina samanaikaisesti. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin
  4. Etsi laitteesi tietokoneeltasi. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä. Tietokone yrittää asentaa ohjelmiston uudelleen tietojasi poistamatta. Odota, kunnes tietokoneesi on ladannut ohjelmiston laitteeseesi. Jos lataaminen kestää yli 15 minuuttia ja laitteesi poistuu palautustilanäytöstä, suorita lataus loppuun ja toista sitten vaihe 3.
  5. Kun päivitys tai palautus on valmis, ota laite käyttöön.

Lisäohjeet

Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla tai jos et voi käyttää palautustilaa viallisten painikkeiden takia, ota yhteyttä Apple-tukeen.