Jos iPhonen, iPadin tai iPod touchin päivitys tai palautus ei onnistu

Voit asettaa iOS-laitteen palautustilaan ja sitten palauttaa sen iTunesin avulla.

Saatat joutua käyttämään palautustilaa laitteen tietojen palauttamiseksi seuraavissa tilanteissa:

• iTunes ei tunnista laitetta tai ilmoittaa sen olevan palautustilassa.
  • Apple-logo jää näyttöön useiksi minuuteiksi, eikä edistymispalkkia näy.
  • Näet Yhdistä iTunesiin -näytön.

Lue, mitä tehdä, jos edistymispalkki näkyy näytössä usean minuutin ajan.

Laitteen asettaminen palautustilaan ja sen ottaminen uudelleen käyttöön

1. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio
  2. Sulje iTunes, jos se on avoinna. Liitä laite tietokoneeseen ja avaa iTunes. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamasta huoltoliikkeestä.
  3. Kun laitteesi on liitettynä, toimi seuraavasti:
    • iPad-mallit, joissa on Face ID: Paina yläpainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta pitkään, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät yläpainiketta painettuna. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPhone 8 tai uudemmat: Pidä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuna, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät sivupainiketta painettuna. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Pidä sivupainiketta (tai yläpainiketta) painettuna, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna. Pidä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPad, jossa on Koti-painike, iPhone 6s tai aiempi ja iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi: Pidä sivupainiketta (tai yläpainiketta) painettuna, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Liitä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät Koti-painiketta painettuna. Pidä Koti-painiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
      yhdistä iTunesiin -näyttö
  4. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä. iTunes yrittää asentaa iOS:n uudelleen poistamatta tietojasi. Odota, kunnes iTunes on ladannut ohjelmiston laitteeseesi. Jos lataaminen kestää yli 15 minuuttia ja Yhdistä iTunesiin -näyttö sulkeutuu, suorita lataus loppuun ja toista sitten vaihe 3.
    Ongelma iPhonen näytössä
  5. Kun päivitys tai palautus on valmis, ota laite käyttöön.

Lisäohjeet

Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla tai jos et voi käyttää palautustilaa viallisten painikkeiden takia, ota yhteyttä Apple-tukeen.