Jos iPhonen tai iPod touchin päivitys tai palautus ei onnistu

Voit asettaa iOS-laitteesi palautustilaan ja palauttaa sen sitten tietokoneella.

Saatat joutua käyttämään palautustilaalaitteen tietojen palauttamiseksi seuraavissa tilanteissa:

• Tietokoneesi ei tunnista laitetta tai ilmoittaa sen olevan palautustilassa.
  • Apple-logo jää näyttöön useiksi minuuteiksi, eikä edistymispalkkia näy.
  • Palautustilanäyttö on näkyvissä.

Lue, mitä tehdä, jos edistymispalkki näkyy näytössä usean minuutin ajan.

Laitteen asettaminen palautustilaan ja sen ottaminen uudelleen käyttöön

1. Varmista, että Macisi on ajan tasalla. Jos käytät iTunesia, varmista, että sinulla on uusin iTunes-versio
  2. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina tai uudempi. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Jos iTunes on jo auki, sulje se ja avaa se sitten uudelleen. Selvitä, mikä macOS Macissasi on käytössä.
  3. Pidä laite yhdistettynä ja odota, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin:
    • iPhone 8 tai uudempi, myös iPhone SE (2. sukupolvi): Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti. Pidä sitten sivupainiketta painettuna, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus tai iPod touch (7. sukupolvi): Pidä yläpainiketta (tai sivupainiketta) ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 6s tai vanhempi, myös iPhone SE (1. sukupolvi), ja iPod touch (6. sukupolvi) tai vanhempi: Pidä Koti- ja yläpainiketta (tai sivupainiketta) painettuina samanaikaisesti. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  4. Etsi laitteesi tietokoneessa. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä. Tietokone yrittää asentaa ohjelmiston uudelleen tietojasi poistamatta. Odota, kunnes tietokoneesi on ladannut ohjelmiston laitteeseesi. Jos lataaminen kestää yli 15 minuuttia ja laitteesi poistuu palautustilanäytöstä, suorita lataus loppuun ja toista sitten vaihe 3.
    Macin Finder-ikkuna, jossa on näkyvissä iPhonen palautus- ja päivitysvaihtoehto.
  5. Kun päivitys tai palautus on valmis, ota laite käyttöön.

Lisäohjeet

• Lue, mitä voit tehdä, jos saat virheilmoituksen, kun yrität päivittää tai palauttaa iPhonen tai iPodin.
  • Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla, et voi käyttää palautustilaa viallisten painikkeiden takia tai laitteesi on juuttunut aktivointilukitustilaan, ota yhteyttä Apple-tukeen.