iPhonen, iPadin ja iPod touchin aktivointilukitus

Missä on...? -appi sisältää aktivointilukituksen, jonka tarkoitus on estää muita käyttämästä iPhoneasi, iPadiasi tai iPod touchiasi, jos se katoaa tai se varastetaan. Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun otat Missä on...? -apin laitteessasi käyttöön.

Aktivointilukitus auttaa pitämään laitteesi turvassa myös väärissä käsissä, ja voit saada laitteesi todennäköisemmin takaisin. Vaikka etätyhjentäisit laitteesi, aktivointilukitus edelleen estää laitteen uudelleenaktivoinnin ilman lupaasi. Sinun tarvitsee vain pitää Missä on…? -appi päällä ja muistaa Apple ID:si ja salasanasi.

watchOS 2:ssa ja uudemmissa voit nyt suojata Apple Watchisi aktivointilukituksella. macOS Catalinassa tai uudemmissa ja Apple T2 Security -sirulla tai Apple Siliconilla varustetuissa Mac-tietokoneissa voit myös suojata Macisi aktivointilukituksella.

Näin se toimii

Aina kun iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch tai Apple T2 Security -sirulla tai Apple Siliconilla varustettu Mac-tietokone aktivoidaan tai palautetaan, laite ottaa yhteyttä Appleen tarkistaakseen, onko aktivointilukitus käytössä.

Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun otat Missä on...? -apin käyttöön.* Apin käyttöönoton jälkeen Apple tallentaa Apple ID:si turvallisesti aktivointipalvelimilleen ja linkittää sen laitteeseesi. Käyttäjän on annettava Apple ID:n salasana tai laitteen pääsykoodi, ennen kuin hän voi poistaa Missä on...? -apin käytöstä, tyhjentää laitteesi tai aktivoida laitteesi uudelleen ja käyttää sitä.

* Ota selvää, miten aktivointilukitus toimii mobiililaitteiden hallintaan rekisteröidyissä laitteissa

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos kadotat laitteesi tai epäilet sen joutuneen varastetuksi, merkitse se heti kadonneeksi Missä on...? -apissa.

Merkitse kadonneeksi -toiminto lukitsee näytön pääsykoodilla ja antaa sinun näyttää mukautetun viestin, jossa on puhelinnumerosi, jotta laite voidaan palauttaa sinulle. Voit myös tarvittaessa tyhjentää laitteen etäältä. Mukautettu viesti näkyy näytössä myös laitteen tyhjentämisen jälkeen.

Aktivointilukitus toimii taustalla, jotta kadonneen laitteen käyttäminen tai eteenpäin myyminen olisi vaikeampaa. Kadonnut-tila puolestaan näyttää laitteesi löytäjälle, että laite kuuluu edelleen sinulle, ja että laitetta ei voida ottaa uudelleen käyttöön ilman salasanaa.

Lue, mitä tehdä, jos laitteesi katoaa tai se varastetaan.

Toimi näin, jos unohdat Apple ID:n tai salasanan

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin. Yleensä Apple ID on sähköpostiosoitteesi. Jos unohdat Apple ID:si, voimme auttaa sinua etsimään sen.

Jos unohdat salasanasi, lue, miten voit nollata Apple ID:si salasanan

Jos et löydä Apple ID:täsi tai nollaa salasanaasi, et voi käyttää tiliäsi, etkä mahdollisesti voi käyttää laitettasi tai aktivoida sitä uudelleen. Voit estää tämän tarkistamalla ja päivittämällä tilitietosi Apple ID -tilisivullasi säännöllisesti.

Tarkista aktivointilukitus, ennen kuin ostat laitteen toiselta henkilöltä

Ennen kuin ostat iPhonen, iPadin tai iPod touchin jostain muualta kuin Applelta tai valtuutetulta Apple-jälleenmyyjältä, varmista, että laite tyhjennetään ja että sitä ei enää ole linkitetty aiemman omistajan tiliin.

Jos laitteessa on iOS tai iPadOS 15 tai uudempi ja se on suojattu aktivointilukituksella, näet iPhone lukittu omistajalle (iPhone Locked to Owner) -näytön, kun käynnistät laitteen tai herätät sen. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, jos se on suojattu aktivointilukituksella.

Jos et näe kyseistä näyttöä, tarkista seuraavien ohjeiden mukaan, onko laite valmis käyttöön:

1. Käynnistä laite ja avaa sen lukitus.
  2. Jos näkyviin tulee pääsykoodin lukitusnäyttö tai Koti-valikko, laitetta ei ole tyhjennetty. Pyydä myyjää noudattamaan alla olevia ohjeita laitteen tyhjentämiseksi kokonaan. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on tyhjennetty.
  3. Aloita laitteen käyttöönottoprosessi.
  4. Jos sinulta pyydetään aiemman omistajan Apple ID:tä ja salasanaa, laite on edelleen linkitetty hänen tiliinsä. Anna laite takaisin myyjälle, ja pyydä häntä syöttämään salasana. Jos aiempi omistaja ei ole läsnä, ota häneen yhteyttä mahdollisimman pian ja pyydä häntä poistamaan laite selaimella omalta tililtään. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on poistettu aiemman omistajan tililtä.

Laite on käyttövalmis, kun näet Hei-näytön.

Ennen laitteen luovuttamista tai lähettämistä huoltoon

Muista poistaa Missä on...? -appi laitteessa käytöstä, ennen kuin luovutat laitteen tai lähetät sen korjattavaksi. Muussa tapauksessa laitteesi lukitaan, jolloin kukaan, jolle luovutat laitteen, ei pysty käyttämään sitä normaalisti, eivätkä Applen teknikot pysty korjaamaan sitä. Kirjaudu iCloudista ulos ja poista sitten kaikki sisältö ja asetukset. Tällöin laite tyhjennetään kokonaan ja se poistetaan Apple ID:ltäsi. Lisäksi Missä on...? -appi poistetaan käytöstä.

iOS tai iPadOS 15

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
  2. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos.
  3. Anna Apple ID:si salasana ja napauta Laita pois päältä.
  4. Palaa Asetuksiin.
  5. Napauta Siirrä tai Nollaa [laite] > Poista kaikki sisältö ja asetukset.

iOS tai iPadOS 14 tai aiempi

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
  2. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos.
  3. Anna Apple ID:si salasana ja napauta Laita pois päältä.
  4. Palaa Asetuksiin.
  5. Valitse Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset.