Etsi iPhoneni -toiminnon aktivointilukitus

Etsi iPhoneni sisältää aktivointilukituksen. Se on ominaisuus, jonka tarkoituksena on estää muita käyttämästä iPhoneasi, iPadiasi, iPod touchiasi tai Apple Watchiasi, jos se katoaa tai varastetaan. Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun käynnistät Etsi iPhoneni -toiminnon.

Aktivointilukitus auttaa pitämään laitteesi turvassa myös väärissä käsissä, ja voit saada sen todennäköisemmin takaisin. Vaikka etätyhjentäisit laitteesi, aktivointilukitus edelleen estää laitteen uudelleenaktivoinnin ilman lupaasi. Sinun tarvitsee vain pitää Etsi iPhoneni -toiminto päällä ja muistaa Apple ID:si ja salasanasi. watchOS 2:n tai uudemman avulla voit suojata myös Apple Watchisi aktivointilukituksella.

Näin se toimii

Kun Etsi iPhoneni -toiminto laitetaan päälle iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, Apple ID:si tallennetaan turvallisesti Applen aktivointipalvelimiin ja linkitetään laitteeseesi. Tästä eteenpäin vaaditaan Apple ID:n salasana tai laitteen pääsykoodi, ennen kuin kukaan voi poistaa Etsi iPhoneni -ominaisuuden käytöstä laitteessasi, tyhjentää laitteesi tai aktivoida laitteesi uudelleen ja käyttää sitä.

Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun käynnistät Etsi iPhoneni -toiminnon.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan, aseta se välittömästi Kadonnut-tilaan Etsi iPhoneni -toiminnon avulla.

Kadonnut-tilassa näyttö on lukittu pääsykoodilla. Ruudulla voi näyttää mukautetun viestin, jossa on puhelinnumerosi, jotta laite voidaan palauttaa sinulle. Voit myös tarvittaessa etätyhjentää laitteen tiedot, jolloin mukautettu viesti näkyy edelleen ruudulla.

Aktivointilukitus toimii taustalla, jotta kadonneen laitteen käyttäminen tai eteenpäin myyminen olisi vaikeampaa. Kadonnut-tila puolestaan kertoo laitteesi löytäjälle, että se kuuluu edelleen sinulle, ja että laitetta ei voida ottaa uudelleen käyttöön ilman salasanaa.

Voit asettaa laitteen Kadonnut-tilaan kirjautumalla sisään osoitteessa icloud.com/find Macista tai Windows-tietokoneesta tai käyttämällä iOS:n Etsi iPhoneni -appia.

Lue, mitä tehdä, jos laitteesi katoaa tai varastetaan.

Toimi näin, jos unohdat Apple ID:n tai salasanan

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin. Yleensä Apple ID on sähköpostiosoitteesi. Jos unohdat Apple ID:si, voimme auttaa sinua tarkistamaan sen.

Jos unohdat salasanasi, voit nollata sen laitteesta tai Apple ID -tilisivulta.

Jos et löydä Apple ID:täsi tai nollaa salasanaasi, et voi käyttää tiliäsi, etkä mahdollisesti voi käyttää laitettasi tai aktivoida sitä uudelleen. Voit estää tämän tarkistamalla ja päivittämällä tilitietosi Apple ID -tilisivullasi säännöllisesti.

Tarkista aktivointilukitus, ennen kuin ostat laitteen joltakin muulta

Ennen kuin ostat iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Apple Watchin jostain muualta kuin Applelta tai valtuutetulta Apple-jälleenmyyjältä, varmista, että laite tyhjennetään ja että sitä ei enää ole linkitetty aiemman omistajan tiliin. Kysy myyjältä, onko aktivointilukitus laitettu pois päältä, ja toimi sitten seuraavasti:

1. Kytke laite päälle ja avaa se liu’uttamalla.
  2. Jos näkyviin tulee pääsykoodin lukitusnäyttö tai Koti-valikko, laitetta ei ole tyhjennetty. Pyydä myyjää tyhjentämään laite kokonaan valitsemalla Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on tyhjennetty.
  3. Aloita laitteen käyttöönotto.
  4. Jos sinulta pyydetään aiemman omistajan Apple ID:tä ja salasanaa, laite on edelleen linkitetty hänen tiliinsä. Anna laite myyjälle ja pyydä häntä antamaan salasana laitteessa. Jos aiempi omistaja ei ole paikalla, hän voi poistaa laitteen tililtään kirjautumalla sisään osoitteessa icloud.com/find. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on poistettu aiemman omistajan tililtä.

Voit hyväksyä laitteen, kun sen ensimmäisellä käynnistyskerralla tulee näkyviin teksti Ota iPhone käyttöön, Ota iPad käyttöön tai Ota iPod käyttöön.

Jos ostat laitteen, joka on edelleen linkitetty edellisen omistajan tiliin, ota yhteyttä edelliseen omistajaan mahdollisimman pian ja pyydä häntä tyhjentämään laite ja poistamaan se omalta tililtään. Lue, miten laite poistetaan edellisen omistajan tililtä.

Ennen laitteen luovuttamista tai lähettämistä huoltoon

Varmista, että poistat Etsi iPhoneni -toiminnon laitteessa käytöstä, ennen kuin luovutat laitteen tai lähetät sen korjattavaksi. Muussa tapauksessa laitteesi lukitaan, jolloin kukaan, jolle luovutat laitteen, ei pysty käyttämään sitä normaalisti, eivätkä Applen teknikot pysty korjaamaan sitä. Kirjaudu iCloudista ulos ja poista sitten kaikki sisältö ja asetukset. Tällöin laite tyhjennetään kokonaan, se poistetaan Apple ID:ltäsi, ja Etsi iPhoneni -toiminto laitetaan pois päältä.

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
  2. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos.
  3. Anna Apple ID:si salasana ja napauta Laita pois päältä.
  4. Palaa Asetuksiin.
  5. Valitse Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Napauta Asetukset > iCloud.
  2. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos > Kirjaudu ulos.
  3. Napauta Poista iPhonesta ja kirjoita salasanasi.
  4. Palaa Asetuksiin.
  5. Valitse Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset.