iPhonen, iPadin ja iPod touchin aktivointilukitus

Missä on...? -appi sisältää aktivointilukituksen, jonka tarkoitus on estää muita käyttämästä iPhoneasi, iPadiasi tai iPod touchiasi, jos se katoaa tai varastetaan. Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun otat Missä on...? -apin käyttöön.

iPadin ja iPhonen aktivointilukitus

Aktivointilukitus auttaa pitämään laitteesi turvassa myös väärissä käsissä, ja voit saada sen todennäköisemmin takaisin. Vaikka etätyhjentäisit laitteesi, aktivointilukitus edelleen estää laitteen uudelleenaktivoinnin ilman lupaasi. Sinun tarvitsee vain pitää Missä on...? -appi käytössä ja muistaa Apple ID:si sekä salasanasi.

watchOS 2:ssa ja uudemmissa on Apple Watchia suojaava aktivointilukitus, jota voi käyttää myös Macin suojaamiseen macOS Catalinassa ja Mac-tietokoneissa, joissa on Apple T2 Security -siru.

Näin se toimii

Kun otat Etsi [laitteeni] -toiminnon käyttöön iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Apple Watchissa tai Mac-tietokoneessa, jossa on Apple T2 Security -siru, Apple ID tallennetaan suojatusti Applen aktivointipalvelimiin ja linkitetään laitteeseesi. Tästä eteenpäin vaaditaan Apple ID:n salasana tai laitteen pääsykoodi, ennen kuin kukaan voi poistaa Missä on...? -apin käytöstä laitteessasi, tyhjentää laitteesi tai aktivoida laitteesi uudelleen ja käyttää sitä.

Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun otat Missä on...? -apin käyttöön.

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos kadotat laitteesi tai epäilet sen joutuneen varastetuksi, merkitse se heti kadonneeksi Missä on...? -apissa.

Kun merkitset laitteen kadonneeksi, sen näyttö lukitaan pääsykoodilla. Voit myös näyttää näytöllä mukautetun viestin, jossa on puhelinnumerosi, jotta laite voidaan palauttaa sinulle. Voit myös tarvittaessa etätyhjentää laitteen tiedot, jolloin mukautettu viesti näkyy edelleen näytöllä.

Aktivointilukitus toimii taustalla, jotta kadonneen laitteen käyttäminen tai eteenpäin myyminen olisi vaikeampaa. Kadonnut-tila puolestaan kertoo laitteesi löytäjälle, että se kuuluu edelleen sinulle, ja että laitetta ei voida ottaa uudelleen käyttöön ilman salasanaa.

Jos haluat merkitä laitteen kadonneeksi, kirjaudu sisään osoitteessa icloud.com/find. Voit myös käyttää Missä on...? -appia:

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Napauta Laitteet-välilehteä ja valitse sitten laite luettelosta.
  3. Napauta Merkitse kadonneeksi -kohdasta Aktivoi ja toimi sitten näytön ohjeiden mukaisesti.

Lue lisätietoja siitä, mitä tehdä, jos laitteesi katoaa tai varastetaan. Jos iPhonesi on vakuutettu AppleCare+:n varkaus- ja katoamisturvalla, se edellyttää sitä, että puhelimessa on oltava Etsi iPhoneni otettuna käyttöön laitteen katoamishetkellä tai silloin, kun se varastetaan.

Toimi näin, jos unohdat Apple ID:n tai salasanan

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin. Yleensä Apple ID on sähköpostiosoitteesi. Jos unohdat Apple ID:si, voimme auttaa sinua tarkistamaan sen.

Jos unohdat salasanasi, voit nollata sen laitteesta tai Apple ID -tilisivulta.

Jos et löydä Apple ID:täsi tai nollaa salasanaasi, et voi käyttää tiliäsi, etkä mahdollisesti voi käyttää laitettasi tai aktivoida sitä uudelleen. Voit estää tämän tarkistamalla ja päivittämällä tilitietosi Apple ID -tilisivullasi säännöllisesti.

Tarkista aktivointilukitus, ennen kuin ostat laitteen toiselta henkilöltä

Ennen kuin ostat iPhonen, iPadin tai iPod touchin jostain muualta kuin Applelta tai valtuutetulta Apple-jälleenmyyjältä, varmista, että laite tyhjennetään ja että sitä ei enää ole linkitetty aiemman omistajan tiliin. Kysy myyjältä, onko aktivointilukitus laitettu pois päältä, ja toimi sitten seuraavasti:

1. Kytke laite päälle ja avaa se liu’uttamalla.
  2. Jos näkyviin tulee pääsykoodin lukitusnäyttö tai Koti-valikko, laitetta ei ole tyhjennetty. Pyydä myyjää tyhjentämään laite kokonaan valitsemalla Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on tyhjennetty.
  3. Aloita laitteen käyttöönottoprosessi.
  4. Jos sinulta pyydetään aiemman omistajan Apple ID:tä ja salasanaa, laite on edelleen linkitetty hänen tiliinsä. Anna laite takaisin myyjälle, ja pyydä häntä syöttämään salasana. Jos aiempi omistaja ei ole paikalla, hän voi poistaa laitteen tililtään kirjautumalla sisään osoitteessa icloud.com/find. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on poistettu aiemman omistajan tililtä.

Voit hyväksyä laitteen, kun sen ensimmäisellä käynnistyskerralla tulee näkyviin teksti Ota iPhone käyttöön, Ota iPad käyttöön tai Ota iPod käyttöön.

Jos ostat laitteen, joka on edelleen linkitetty edellisen omistajan tiliin, ota yhteyttä edelliseen omistajaan mahdollisimman pian ja pyydä häntä tyhjentämään laite ja poistamaan se omalta tililtään. Lue, miten laite poistetaan edellisen omistajan tililtä.

Ennen laitteen luovuttamista tai lähettämistä huoltoon

Varmista, että poistat Missä on...? -apin käytöstä laitteessa, ennen kuin luovutat laitteen tai lähetät sen korjattavaksi. Muussa tapauksessa laitteesi lukitaan, jolloin kukaan, jolle luovutat laitteen, ei pysty käyttämään sitä normaalisti, eivätkä Applen teknikot pysty korjaamaan sitä. Kirjaudu iCloudista ulos ja poista sitten kaikki sisältö ja asetukset. Tällöin laite tyhjennetään kokonaan ja se poistetaan Apple ID:ltäsi. Lisäksi Missä on...? poistetaan käytöstä.

iOS 10.3 tai uudempi:

1. Napauta Asetukset > [nimesi].
  2. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos.
  3. Anna Apple ID:si salasana ja napauta Laita pois päältä.
  4. Palaa Asetuksiin.
  5. Valitse Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset.

iOS 10.2 tai aiempi:

1. Napauta Asetukset > iCloud.
  2. Vieritä alas ja napauta Kirjaudu ulos > Kirjaudu ulos.
  3. Napauta Poista iPhonesta ja kirjoita salasanasi.
  4. Palaa Asetuksiin.
  5. Valitse Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset.