iPhonen ja iPadin aktivointilukitus

Etsi-apissa on aktivointilukitus, joka on tarkoitettu estämään muita käyttämästä iPhoneasi, jos se katoaa tai se varastetaan. Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun otat Etsi-apin käyttöön laitteessasi.

Aktivointilukitus auttaa pitämään laitteesi turvassa myös väärissä käsissä, ja voit saada laitteesi todennäköisemmin takaisin. Vaikka etätyhjentäisit laitteesi, aktivointilukitus edelleen estää laitteen uudelleenaktivoinnin ilman lupaasi. Sinun tarvitsee vain pitää Etsi-appi päällä.

Näin se toimii

Aina kun iPhone tai iPad aktivoidaan tai palautetaan, laite ottaa yhteyttä Appleen ja tarkistaa, onko aktivointilukitus päällä.

Aktivointilukitus otetaan käyttöön automaattisesti, kun Etsi-appi otetaan käyttöön.* Apin käyttöönoton jälkeen Apple tallentaa Apple ID:si turvallisesti aktivointipalvelimilleen ja linkittää sen laitteeseesi. Käyttäjän on annettava Apple ID:n salasana tai laitteen pääsykoodi, ennen kuin hän voi poistaa Etsi-apin käytöstä, tyhjentää laitteesi tai aktivoida laitteesi uudelleen ja käyttää sitä.

* Lue, miten aktivointilukitus toimii mobiililaitteiden hallintaan rekisteröidyissä laitteissa

Jos laitteesi katoaa tai varastetaan

Jos laitteesi katoaa – riippumatta siitä, onko laite hukassa vai mahdollisesti varastettu – se kannattaa merkitä välittömästi kadonneeksi Etsi-apissa.

Merkitse kadonneeksi -toiminto lukitsee näytön pääsykoodilla ja antaa sinun näyttää mukautetun viestin, jossa on puhelinnumerosi, jotta laite voidaan palauttaa sinulle. Voit myös tarvittaessa tyhjentää laitteen etäältä. Mukautettu viesti näkyy näytössä myös laitteen tyhjentämisen jälkeen.

Aktivointilukitus toimii taustalla, jotta kadonneen laitteen käyttäminen tai eteenpäin myyminen olisi vaikeampaa. Kadonnut-tila puolestaan näyttää laitteesi löytäjälle, että laite kuuluu edelleen sinulle, ja että laitetta ei voida ottaa uudelleen käyttöön ilman salasanaa.

Lue ohjeet siihen, miten toimia, jos iPhonesi tai iPadisi katoaa tai varastetaan

Toimi näin, jos unohdat Apple ID:n tai salasanan

• Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin. Yleensä Apple ID on sähköpostiosoitteesi. Voit kirjautua sisään myös muilla Apple ID -tililläsi olevilla sähköpostiosoitteilla ja puhelinnumeroilla. Jos et muista Apple ID -käyttäjätunnustasi, yritä kirjautua sisään sähköpostiosoitteella tai puhelinnumerolla, jota yleensä käytät Applen palveluissa.
  • Jos tämä ei toimi, voimme auttaa sinua etsimään sen.
  • Jos olet unohtanut salasanasi, lue, miten voit nollata Apple ID -salasanasi

Jos et löydä Apple ID:täsi (tai toista sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa) tai et voi nollata salasanaasi, menetät tilisi käyttöoikeuden, etkä ehkä voi enää käyttää laitetta tai aktivoida sitä uudelleen. Voit estää tämän tarkistamalla ja päivittämällä tilitietosi Apple ID -tilisivullasi säännöllisesti.

Tarkista aktivointilukitus, ennen kuin ostat laitteen toiselta henkilöltä

Jos ostat iPhonen, iPadin tai iPod touchin muualta kuin Applelta tai Applen valtuutetulta jälleenmyyjältä, varmista, että laite on tyhjennetty ja että sitä ei ole enää yhdistetty aiemman omistajan tiliin.

Jos laitteessa on iOS tai iPadOS 15 tai uudempi ja se on suojattu aktivointilukituksella, näet iPhone lukittu omistajaan -näytön, kun käynnistät laitteen tai herätät sen. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, jos se on suojattu aktivointilukituksella.

Jos et näe kyseistä näyttöä, tarkista seuraavien ohjeiden avulla, onko laite käyttövalmis:

1. Käynnistä laite ja avaa sen lukitus.
  2. Jos näkyviin tulee pääsykoodin lukitusnäyttö tai Koti-valikko, laitetta ei ole tyhjennetty. Pyydä myyjää tyhjentämään laite kokonaan noudattamalla alla olevia ohjeita. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on tyhjennetty.
  3. Aloita laitteen käyttöönottoprosessi.
  4. Jos sinulta pyydetään aiemman omistajan Apple ID:tä ja salasanaa, laite on edelleen linkitetty hänen tiliinsä. Anna laite takaisin myyjälle, ja pyydä häntä syöttämään salasana. Jos aiempi omistaja ei ole paikalla, ota häneen yhteys mahdollisimman pian ja pyydä häntä poistamaan laite omalta tililtään selaimella. Älä ota vastaan käytettyä iPhonea, iPadia tai iPod touchia, ennen kuin se on poistettu aiemman omistajan tililtä.

Laite on käyttövalmis, kun näet Hei-näytön.