Apple ID:n luominen

Voit nauttia kaikista Applen palveluista samalla Apple ID:llä. Lue, miten voit luoda sellaisen.

Apple ID on tili, jonka avulla voit käyttää Applen palveluita, kuten iCloudia, App Storea, iTunes Storea, Apple Booksia, iMessagea, Apple Musicia, Apple TV Appia tai Apple Podcastsia. Se on sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmä, jolla kirjaudut sisään Applen palveluihin. Sen avulla määrität myös palveluissa käyttämäsi yhteys-, maksu- ja suojaustiedot. Tarvitset vain yhden Apple ID:n, koska voit käyttää sitä kaikkialla.

Jos käytät Applen palveluita, sinulla on jo Apple ID, joten sinun ei tarvitse luoda uutta sellaista. Etkö ole varma, onko sinulla jo Apple ID? Voit selvittää sen siirtymällä Apple ID -tilisivulle ja valitsemalla vaihtoehdon Unohditko Apple ID:n tai salasanan?

Muista käyttää samaa Apple ID:tä Applen palveluissa riippumatta siitä, missä olet luonut sen. Näin voit käyttää ja hallinnoida kaikkea samalla tilillä ja salasanalla.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Apple ID:n luominen laitteen käyttöönoton yhteydessä

Kun otat uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöön, sinua voidaan pyytää syöttämään Apple ID ja salasana uudelleen. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda uuden sellaisen:

1. Napauta Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n?
  2. Napauta Luo ilmainen Apple ID. Voit myös määrittää sen myöhemmin kohdassa Asetukset.
  3. Valitse syntymäpäiväsi ajankohta ja anna nimesi. Napauta Seuraava.
  4. Napauta Käytä nykyistä sähköpostiosoitetta tai Hanki ilmainen iCloud-sähköpostiosoite.

App Storen käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa App Store ja napauta .
  2. Valitse Luo uusi Apple ID. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, varmista, että olet kirjautunut ulos iCloudista.
  3. Syötä sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja valitse maa tai alue, joka vastaa maksutapasi laskutusosoitetta. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*
  4. Lue käyttöehdot ja Applen tietosuojakäytäntö ja napauta sitten Hyväksyn käyttöehdot. Napauta Seuraava.
  5. Syötä nimesi ja syntymäpäiväsi ja tilaa sitten halutessasi Applen päivitykset napauttamalla. Näin pysyt ajan tasalla viimeisimmistä Applen uutisista, ohjelmistoista, tuotteista ja palveluista. Napauta Seuraava.
  6. Syötä luottokortti- ja laskutustietosi, ja napauta sitten Seuraava. Voit myös valita vaihtoehdon Ei mitään. Lue, mitä tehdä, jos Ei mitään -vaihtoehtoa ei näy tai et voi valita sitä. Luottokorttiasi ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksia. Voit muuttaa maksutietojasi tai poistaa ne myöhemmin.
  7. Vahvista puhelinnumerosi. Tämä voi tarvittaessa auttaa sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi ja palauttamaan tilisi. Napauta Seuraava.
  8. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi toimimalla annettujen ohjeiden mukaan. Lue, mitä tehdä, jos sinun täytyy määrittää sähköpostitili iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit käyttää Apple ID:täsi kirjautuaksesi iTunes Storeen, App Storeen ja muihin Applen palveluihin, kuten iCloudiin.

iTunesin käyttäminen Macissa tai Windows-tietokoneessa

1. Avaa iTunes. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Kirjaudu sisään. Klikkaa Luo uusi Apple ID.
  3. Lue ja hyväksy käyttöehdot sekä Applen tietosuojakäytäntö.
  4. Luo uusi Apple ID täyttämällä lomake. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si. Lomakkeessa on myös tietoturvaa parantavia turvakysymyksiä.
  5. Kun olet täyttänyt lomakkeen, klikkaa Jatka. Jos näet viestin, jonka mukaan syötetty sähköpostiosoite on jo liitetty Apple ID:hen, noudata näitä ohjeita olemassa olevan Apple ID:n käyttämiseksi.
  6. Syötä luottokortti- ja laskutustietosi, ja klikkaa sitten Jatka. Voit myös valita vaihtoehdon Ei mitään. Lue, mitä tehdä, jos Ei mitään -vaihtoehtoa ei näy tai et voi valita sitä. Veloitamme vain tekemistäsi ostoksista. Voit muuttaa maksutietojasi tai poistaa ne myöhemmin.
  7. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi toimimalla annettujen ohjeiden mukaan.

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit käyttää uutta Apple ID:täsi kirjautuaksesi iTunes Storeen ja muihin Applen palveluihin, kuten iCloudiin.

* Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi/alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.