Uuden Apple ID:n luominen

Voit nauttia kaikista Applen palveluista samalla Apple ID:llä. Lue, miten voit luoda sellaisen.

Jos käytät Applen palveluita, sinulla on jo Apple ID, joten sinun ei tarvitse luoda uutta sellaista. Lue, miten kirjaudut tilillesi ja hallitset ja suojaat sitä. Etkö ole varma, onko sinulla jo Apple ID? Jos haluat tarkistaa Apple ID:si, anna nimesi ja sähköpostiosoitteesi Apple ID -tilisivulla.

Apple ID on tili, jolla käytät Applen palveluita, kuten iCloudia, App Storea, iTunes Storea, Apple Musicia ja monia muita palveluita. Se on sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmä, jolla kirjaudut sisään Applen palveluihin. Sen avulla määrität myös palveluissa käyttämäsi yhteys-, maksu- ja suojaustiedot.

Muista käyttää samaa Apple ID:tä Applen palveluissa riippumatta siitä, missä olet luonut sen. Näin voit käyttää ja hallinnoida kaikkea samalla tilillä ja salasanalla.

Storen käytettävyys ja ominaisuudet voivat vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Apple ID:n luominen laitteen käyttöönoton yhteydessä

Kun otat uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöön, sinua voidaan pyytää syöttämään Apple ID ja salasana. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, voit luoda uuden sellaisen:

1. Napauta Unohtuiko salasana tai tarvitsetko Apple ID:n?
  2. Napauta Luo ilmainen Apple ID. Voit myös määrittää sen myöhemmin kohdassa Asetukset.
  3. Valitse syntymäaikasi ja anna nimesi. Napauta Seuraava.
  4. Napauta Käytä nykyistä sähköpostiosoitetta tai Hanki ilmainen iCloud-sähköpostiosoite.

App Storen käyttäminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

1. Avaa App Store ja napauta .
  2. Valitse Luo uusi Apple ID. Jos et näe tätä vaihtoehtoa, varmista, että olet kirjautunut ulos iCloudista.
  3. Syötä sähköpostiosoitteesi, salasanasi ja valitse maa tai alue, joka vastaa maksutapasi laskutusosoitetta. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*
  4. Lue käyttöehdot ja Applen tietosuojakäytäntö ja napauta sitten Hyväksyn käyttöehdot. Napauta Seuraava.
  5. Syötä nimesi ja syntymäaikasi ja tilaa sitten halutessasi Applen päivitykset napauttamalla. Näin pysyt ajan tasalla viimeisimmistä Applen uutisista, ohjelmistoista, tuotteista ja palveluista. Napauta Seuraava.
  6. Syötä luottokortti- ja laskutustietosi, ja napauta sitten Seuraava. Voit myös valita vaihtoehdon Ei mitään. Lue, mitä tehdä, jos Ei mitään -vaihtoehtoa ei näy tai et voi valita sitä. Luottokorttiasi ei veloiteta, ennen kuin teet ostoksia. Voit muuttaa maksutietojasi tai poistaa ne myöhemmin.
  7. Vahvista puhelinnumerosi. Tämä voi tarvittaessa auttaa sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi ja palauttamaan tilisi. Napauta Seuraava.
  8. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi toimimalla annettujen ohjeiden mukaan. Lue, mitä tehdä, jos sinun täytyy määrittää sähköpostitili iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit käyttää Apple ID:täsi kirjautuaksesi iTunes Storeen, App Storeen ja muihin Applen palveluihin, kuten iCloudiin.

iTunesin käyttäminen Macissa tai Windows-tietokoneessa

1. Avaa iTunes. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Kirjaudu sisään. Klikkaa Luo uusi Apple ID.
  3. Lue ja hyväksy käyttöehdot sekä Applen tietosuojakäytäntö.
  4. Luo uusi Apple ID täyttämällä lomake. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si. Lomakkeessa on myös tietoturvaa parantavia turvakysymyksiä.
  5. Kun olet täyttänyt lomakkeen, klikkaa Jatka. Jos saat ilmoituksen, että syötetty sähköpostiosoite on jo yhdistetty Apple ID:hen, noudata näitä ohjeita olemassa olevan Apple ID:n käyttämiseksi.
  6. Syötä luottokortti- ja laskutustietosi, ja klikkaa sitten Jatka. Voit myös valita vaihtoehdon Ei mitään. Lue, mitä tehdä, jos Ei mitään -vaihtoehtoa ei näy tai et voi valita sitä. Veloitamme vain tekemistäsi ostoksista. Voit muuttaa maksutietojasi tai poistaa ne myöhemmin.
  7. Etsi sähköpostistasi Applen lähettämä vahvistussähköpostiviesti ja vahvista sähköpostiosoitteesi toimimalla annettujen ohjeiden mukaan.

Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit käyttää uutta Apple ID:täsi kirjautuaksesi iTunes Storeen ja muihin Applen palveluihin, kuten iCloudiin.

Verkkoselaimen käyttäminen

Jos sinun pitää luoda Apple ID laitteessasi – mukaan lukien Android-laite tai Apple TV – voit yleensä seurata vaiheita, jotka näet ottaessasi laitetta tai Applen palvelua käyttöön ensimmäistä kertaa. Jos otat Apple TV -apin käyttöön äly-TV:ssäsi ja sinun pitää luoda Apple ID, sinut mahdollisesti ohjataan osoitteeseen activate.apple.com. Tässä tapauksessa sinun pitää antaa sähköpostiosoite, salasana, koko nimesi, syntymäaikasi ja maksutapa.

Jos kohtaat ongelmia, luo Apple ID verkossa noudattamalla alla olevia ohjeita.

1. Siirry Apple ID -tilisivulle ja klikkaa Luo Apple ID.
  2. Anna nimesi, syntymäaikasi, sähköpostiosoitteesi ja salasana, ja valitse sitten maa tai alue, joka vastaa maksutapaasi liitettyä laskutusosoitetta. Antamasi sähköpostiosoite on uusi Apple ID:si.*
  3. Valitse turvakysymykset, ja tilaa sitten halutessasi Applen päivitykset valitsemalla valintaruudut. Näin pysyt ajan tasalla viimeisimmistä Applen uutisista, ohjelmistoista, tuotteista ja palveluista.
  4. Klikkaa Jatka.

Kun olet luonut Apple ID:n verkossa, voit päivittää Applen turvallisimpaan suojausominaisuuteen, kaksiosaiseen todennukseen, jos sovellut siihen. Kun olet vahvistanut sähköpostiosoitteesi, voit käyttää uutta Apple ID:täsi kirjautuaksesi iTunes Storeen ja muihin Applen palveluihin, kuten iCloudiin.

Lisätietoja

* Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi/alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.