iPhonen, iPadin tai iPod touchin unohtunut pääsykoodi tai käytöstä poistettu laite

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä tehdä, jos unohdat pääsykoodisi tai jos saat ilmoituksen, jonka mukaan laitteesi ei ole käytössä.

Jos annat väärän pääsykoodin iOS-laitteessa kuusi kertaa peräkkäin, laite lukitaan. Lisäksi saat ilmoituksen, jonka mukaan laite ei ole käytössä.

Tyhjentämismenetelmän valitseminen

Voit saada laitteesi tiedot takaisin vain jos olet ottanut varmuuskopion ennen pääsykoodin unohtamista. Laite täytyy tyhjentää, jolloin kaikki tietosi ja asetuksesi poistetaan:

Palautus iTunesin avulla

Jos olet synkronoinut laitteesi iTunesin kanssa, voit palauttaa laitteen.

1. Liitä laite tietokoneeseen, jonka kanssa olet synkronoinut sen.
  2. Avaa iTunes. Jos iTunes pyytää pääsykoodia, kokeile toista tietokonetta, jonka kanssa olet synkronoinut laitteen, tai käytä palautustilaa
  3. Odota, kun iTunes synkronoi laitteesi ja ottaa varmuuskopion. Jos näin ei tapahdu lue, miten toimia.
  4. Kun synkronointi ja varmuuskopiointi ovat valmiit, valitse Palauta [laitteen nimi].
  5. Kun iOS-laitteen palautus etenee käyttöönottonäyttöön, napauta Palauta iTunes-varmuuskopiosta.
  6. Valitse laitteesi iTunesissa. Valitse sopiva varmuuskopio päivämäärän ja koon perusteella.

Tyhjentäminen Etsi iPhoneni -toiminnon avulla

Jos otat Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön iOS-laitteessa tai Macissa, voit poistaa sen sisällön ja palauttaa sen iCloudin avulla.

1. Jos käytät toista laitetta, siirry osoitteeseen icloud.com/find.
  2. Kirjaudu pyydettäessä sisään Apple ID:lläsi.
  3. Valitse selainikkunan ylälaidasta Kaikki laitteet.
  4. Valitse laite, jonka haluat tyhjentää.
  5. Jos haluat tyhjentää laitteen ja sen pääsykoodin, valitse Tyhjennä [laitteen nimi].
  6. Nyt voit palauttaa laitteen varmuuskopiosta tai ottaa sen käyttöön uutena.

Jos laitteesi ei ole yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon, et voi poistaa sen sisältöä Etsi iPhoneni -toiminnon avulla.

Palautus käyttämällä palautustilaa

Jos et ole koskaan synkronoinut laitettasi iTunesin kanssa tai ottanut Etsi iPhoneni -toimintoa käyttöön iCloudissa, laite täytyy palauttaa käyttämällä palautustilaa. Tämä tyhjentää laitteen ja nollaa sen pääsykoodin.

1. Liitä iOS-laite tietokoneeseen ja avaa iTunes. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamalta huoltoliikkeeltä
  2. Kun laite on liitetty tietokoneeseen, pakota se käynnistymään uudelleen pitämällä nukkumis- ja Koti-painikkeita painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta painikkeita, kun Applen logo tulee näyttöön, vaan pidä niitä painettuina, kunnes palautustilanäyttö avautuu.
  3. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Palauta.

iTunes lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos tämä kestää yli 15 minuuttia, laite poistuu palautustilasta, ja vaiheet 2 ja 3 täytyy suorittaa uudelleen.

4. Odota, että toimenpide suoritetaan loppuun. Tämän jälkeen voit ottaa laitteesi käyttöön ja käyttää sitä.

Lisäohjeet

Jos et voi pakottaa laitetta käynnistymään uudelleen tai käyttää palautustilaa rikkinäisten painikkeiden vuoksi, ota yhteys Apple-tukeen.

Muokattu viimeksi: