iPhonen unohtunut pääsykoodi tai käytöstä poistettu iPhone

Lue, mitä tehdä, jos unohdat iPhonesi pääsykoodin tai jos näet viestin, jonka mukaan iPhonesi ei ole käytettävissä.

Jos annat väärän pääsykoodin liian monta kertaa, näet viestin, jonka mukaan laite ei ole käytettävissä. Jos et muista pääsykoodia, sinun pitää tyhjentää iPhonesi. Tämä poistaa kaikki tietosi ja asetuksesi, pääsykoodi mukaan lukien.

Jos olet varmuuskopioinut iPhonesi, voit palauttaa tietosi ja asetuksesi iPhonen palautuksen jälkeen. Jos et ole koskaan varmuuskopioinut iPhoneasi ennen pääsykoodin unohtamista, menetät iPhonen tiedot. Poista pääsykoodi noudattamalla alla olevia ohjeita.

Tarvitset tietokoneen alla olevien ohjeiden noudattamiseen. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamasta huoltoliikkeestä.

Pääsykoodin poistaminen: iPhone X tai uudempi, iPhone SE (2. sukupolvi), iPhone 8 ja iPhone 8 Plus

1. Varmista, ettei iPhone ole yhdistetty tietokoneeseen.
  2. Pidä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuna, kunnes Virta pois päältä -liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta iPhone vetämällä liukusäädintä. Yhdistä sitten iPhone tietokoneeseen samalla, kun pidät sivupainiketta painettuna. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.

3. Jos olet varmuuskopioinut iPhonesi, palauta tietosi ja asetuksesi pääsykoodin poistamisen jälkeen.

Pääsykoodin poistaminen: iPhone 7 ja iPhone 7 Plus

1. Varmista, ettei iPhone ole yhdistetty tietokoneeseen.
  2. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes Virta pois päältä -liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta iPhone vetämällä liukusäädintä. Yhdistä sitten iPhone tietokoneeseesi samalla, kun pidät äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna. Pidä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.

3. Jos olet varmuuskopioinut iPhonesi, palauta tietosi ja asetuksesi pääsykoodin poistamisen jälkeen.

Pääsykoodin poistaminen: iPhone SE (1. sukupolvi) ja iPhone 6s ja aiemmat

1. Varmista, ettei iPhone ole yhdistetty tietokoneeseen.
  2. Pidä laitteen sivu- tai yläpainiketta painettuna, kunnes Virta pois päältä -liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta iPhone vetämällä liukusäädintä. Yhdistä sitten iPhone tietokoneeseesi samalla, kun pidät Koti-painiketta painettuna. Pidä Koti-painiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
  3. Jos olet varmuuskopioinut iPhonesi, palauta tietosi ja asetuksesi pääsykoodin poistamisen jälkeen.

iPhonen palauttaminen

1. Etsi iPhone tietokoneeltasi. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Palauta. Finder tai iTunes lataa ohjelmiston iPhoneesi. Jos lataamiseen menee yli 15 minuuttia, iPhone poistuu palautustilasta. Palaa tällöin iPhone-mallisi mukaisiin ohjeisiin yllä ja poista pääsykoodi toistamalla vaiheet uudelleen.
  2. Odota, että toimenpide suoritetaan loppuun. Sen jälkeen voit ottaa iPhonen taas käyttöön.

Tarvitsetko edelleen apua?

• Jos et voi päivittää tai palauttaa iPhonea palautustilan avulla tai jos et voi käyttää palautustilaa viallisten tai juuttuneiden painikkeiden takia, ota yhteyttä Apple-tukeen. Järjestä sitten iPhonellesi huolto noudattamalla ohjeita.
  • Lue, mitä tehdä, jos sinua pyydetään antamaan Apple ID:si ja salasanasi, kun olet ottamassa iPhonea käyttöön.