iPhonen, iPadin tai iPod touchin unohtunut pääsykoodi tai käytöstä poistettu laite

Jos olet unohtanut pääsykoodisi tai jos näet viestin, jonka mukaan laite ei ole käytettävissä, lue, mitä tehdä.

Jos annat väärän pääsykoodin liian monta kertaa, näet viestin, jonka mukaan laite ei ole käytettävissä. Jos et muista pääsykoodiasi, sinun pitää tyhjentää laitteesi, jolloin kaikki tietosi ja asetuksesi – mukaan lukien pääsykoodisi – poistetaan. Jos et ole varmuuskopioinut laitettasi ennen pääsykoodin unohtamista, et saa laitteesi tietoja takaisin. Poista pääsykoodisi noudattamalla alla olevia ohjeita.

Pääsykoodin poistaminen

Jos olet varmuuskopioinut laitteen, voit palauttaa tietosi ja asetuksesi laitteen palautuksen jälkeen. Jos et ole koskaan varmuuskopioinut laitettasi ennen pääsykoodin unohtamista, menetät laitteesi tiedot.

1. Tarvitset tietokoneen, jotta voit noudattaa näitä vaiheita. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamasta huoltoliikkeestä.
  2. Varmista, ettei laitteesi ole yhteydessä tietokoneeseesi. Valitse sitten laitteesi alta ja noudata ohjeita:

• iPhone X tai uudempi sekä iPhone 8 ja iPhone 8 Plus: Paina sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta pitkään, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Yhdistä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät sivupainiketta painettuna. Pidä sivupainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPad, jossa on Face ID: Paina yläpainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta pitkään, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Yhdistä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät yläpainiketta painettuna. Pidä yläpainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus ja iPod touch (7. sukupolvi): Paina sivu- tai yläpainiketta pitkään, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Yhdistä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna. Pidä äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
    • iPhone 6s tai aiempi, iPod touch (6. sukupolvi tai aiempi) ja iPad, jossa on Koti-painike: Paina sivu- tai yläpainiketta pitkään, kunnes Sammuta-liukusäädin tulee näkyviin. Sammuta laite vetämällä liukusäädintä. Yhdistä laite tietokoneeseesi samalla, kun pidät Koti-painiketta painettuna. Pidä Koti-painiketta painettuna, kunnes näet palautustilanäytön.
  3. Etsi laitteesi tietokoneeltasi. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Palauta. Finder tai iTunes lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos siihen menee yli 15 minuuttia, laitteesi poistuu palautustilasta, ja sinun on toistettava vaiheet 2–4.
  4. Odota, että toimenpide suoritetaan loppuun. Tämän jälkeen voit ottaa laitteesi käyttöön ja käyttää sitä.

Lisäohjeet

Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla tai jos et voi käyttää palautustilaa viallisten tai juuttuneiden painikkeiden takia, ota yhteyttä Apple-tukeen. Seuraa sitten ohjeita ja järjestä huolto iPhonelle, iPadille tai iPod touchille.