iPhonen, iPadin tai iPod touchin unohtunut pääsykoodi tai käytöstä poistettu laite

Jos unohdat pääsykoodisi tai jos saat ilmoituksen, jonka mukaan laitteesi ei ole käytössä, poista pääsykoodi seuraavien ohjeiden mukaan. Laitteen tiedot eivät enää ole saatavilla, ja sinun pitää tyhjentää laite.

iPhone on poissa käytöstä -näyttö

Jos annat väärän pääsykoodin iOS-laitteessa liian monta kertaa, laite lukitaan. Lisäksi saat ilmoituksen, jonka mukaan laite ei ole käytössä. Tässä vaiheessa laitteesi tiedot on poistettu. Jotta voit ottaa laitteen taas käyttöösi, sinun pitää poistaa pääsykoodi suorittamalla laitteen palautus.

Pääsykoodin poistaminen

Jos olet varmuuskopioinut laitteen, voit palauttaa tietosi ja asetuksesi laitteen palautuksen jälkeen. Jos et varmuuskopioinut laitettasi kertaakaan ennen pääsykoodin unohtamista, et saa laitteen tietoja takaisin.

1. Jos sinulla ei ole iTunesia, lataa ja asenna iTunes Maciin tai Windows-tietokoneeseen. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamasta huoltoliikkeestä.
  2. Liitä iOS-laite tietokoneeseen ja avaa iTunes.
  3. Kun laite on liitettynä, pakota se käynnistymään uudelleen:

• iPhone X tai uudempi tai iPhone 8 tai uudempi: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
      laitteen tyhjentäminen palautustilan avulla
    • iPad, jossa on Face ID: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten yläpainiketta, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • Phone 7 tai iPhone 7 Plus: Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
      palautustila
    • iPhone 6s ja aiemmat, Koti-painikkeen sisältävä iPad tai iPod touch: Pidä Koti-painiketta ja ylä- tai sivupainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
      palautustila

4. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Palauta.
    iTunes-näyttö

iTunes lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos tämä kestää yli 15 minuuttia, laite poistuu palautustilasta, ja vaiheet 2 ja 3 täytyy suorittaa uudelleen.
  5. Odota, että toimenpide suoritetaan loppuun. Tämän jälkeen voit ottaa laitteesi käyttöön ja käyttää sitä.

Lisäohjeet

Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla tai jos et voi käyttää palautustilaa viallisten tai juuttuneiden painikkeiden takia, ota yhteyttä Apple-tukeen. Seuraa sitten ohjeita ja järjestä huolto iPhonelle, iPadille tai iPod touchille.