iPhonen, iPadin tai iPod touchin unohtunut pääsykoodi tai käytöstä poistettu laite

Jos unohdat pääsykoodisi tai jos saat ilmoituksen, jonka mukaan laitteesi ei ole käytössä, poista pääsykoodi seuraavien ohjeiden mukaan.

Jos annat väärän pääsykoodin iOS-laitteessa kuusi kertaa peräkkäin, laite lukitaan. Lisäksi saat ilmoituksen, jonka mukaan laite ei ole käytössä. Lue ohjeet siihen, miten toimia tässä tilanteessa.

Valitse ensin laitteen tyhjennystapa

Laitteen tietoja ei voi saada takaisin, ellet ole ottanut siitä varmuuskopiota ennen pääsykoodin unohtamista. Laite täytyy tyhjentää, jolloin kaikki tietosi ja asetuksesi poistetaan. Valitse laitteen tyhjennystapa, jotta voit poistaa pääsykoodin:

Laitteen tyhjentäminen iTunesin avulla pääsykoodin poistamista varten

Jos olet synkronoinut laitteesi iTunesin kanssa, voit palauttaa laitteen. Tämä tyhjentää laitteen ja nollaa sen pääsykoodin.

1. Liitä laite tietokoneeseen, jonka kanssa olet synkronoinut sen.
  2. Avaa iTunes. Jos iTunes pyytää pääsykoodia, kokeile toista tietokonetta, jonka kanssa olet synkronoinut laitteen, tai käytä palautustilaa
  3. Odota, kun iTunes synkronoi laitteesi ja ottaa varmuuskopion. Jos näin ei tapahdu, lue, miten toimia.
  4. Kun synkronointi ja varmuuskopiointi ovat valmiit, valitse Palauta [laitteen nimi].
  5. Kun iOS-laitteen palautus etenee käyttöönottonäyttöön, napauta Palauta iTunes-varmuuskopiosta.
  6. Valitse laitteesi iTunesissa. Valitse sopiva varmuuskopio päivämäärän ja koon perusteella.

Laitteen tyhjentäminen palautustilan avulla pääsykoodin poistamista varten

Jos et ole koskaan synkronoinut laitettasi iTunesin kanssa tai ottanut Etsi iPhoneni -toimintoa käyttöön iCloudissa, laite täytyy palauttaa käyttämällä palautustilaa. Tämä tyhjentää laitteen ja nollaa sen pääsykoodin.

1. Liitä iOS-laite tietokoneeseen ja avaa iTunes. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamasta huoltoliikkeestä
  2. Kun laite on liitettynä, pakota se käynnistymään uudelleen:
    • iPhone 8 tai iPhone 8 Plus: Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina sitten äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja vapauta se nopeasti. Paina lopuksi sivupainiketta, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • Phone 7 tai iPhone 7 Plus: Pidä sivupainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 6s ja aiemmat, iPad tai iPod touch: Pidä Koti-painiketta ja ylä- tai sivupainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  3. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Palauta.

iTunes lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos tämä kestää yli 15 minuuttia, laite poistuu palautustilasta, ja vaiheet 2 ja 3 täytyy suorittaa uudelleen.

4. Odota, että toimenpide suoritetaan loppuun. Tämän jälkeen voit ottaa laitteesi käyttöön ja käyttää sitä.

Lisäohjeet

Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla tai jos et voi käyttää palautustilaa viallisten tai juuttuneiden painikkeiden takia, ota yhteyttä Apple-tukeen. Seuraa sitten ohjeita ja järjestä huolto iPhonelle, iPadille tai iPod touchille.