iPhonen, iPadin tai iPod touchin unohtunut pääsykoodi tai käytöstä poistettu laite

Jos unohdat pääsykoodisi tai jos saat ilmoituksen, jonka mukaan laitteesi ei ole käytössä, poista pääsykoodi seuraavien ohjeiden mukaan.

Jos annat väärän pääsykoodin iOS-laitteessa kuusi kertaa peräkkäin, laite lukitaan. Lisäksi saat ilmoituksen, jonka mukaan laite ei ole käytössä. Lue ohjeet siihen, miten toimia tässä tilanteessa.

Valitse ensin laitteen tyhjennystapa

Laitteen tietoja ei voi saada takaisin, ellet ole ottanut siitä varmuuskopiota ennen pääsykoodin unohtamista. Laite täytyy tyhjentää, jolloin kaikki tietosi ja asetuksesi poistetaan. Valitse laitteen tyhjennystapa, jotta voit poistaa pääsykoodin:

Laitteen tyhjentäminen iTunesin avulla pääsykoodin poistamista varten

Jos olet synkronoinut laitteesi iTunesin kanssa, voit palauttaa laitteen. Tämä tyhjentää laitteen ja nollaa sen pääsykoodin.

1. Liitä laite tietokoneeseen, jonka kanssa olet synkronoinut sen.
  2. Avaa iTunes. Jos iTunes pyytää pääsykoodia, kokeile toista tietokonetta, jonka kanssa olet synkronoinut laitteen, tai käytä palautustilaa
  3. Odota, kun iTunes synkronoi laitteesi ja ottaa varmuuskopion. Jos näin ei tapahdu, lue, miten toimia.
  4. Kun synkronointi ja varmuuskopiointi ovat valmiit, valitse Palauta [laitteen nimi].
  5. Kun iOS-laitteen palautus etenee käyttöönottonäyttöön, napauta Palauta iTunes-varmuuskopiosta.
  6. Valitse laitteesi iTunesissa. Valitse sopiva varmuuskopio päivämäärän ja koon perusteella.

Laitteen tyhjentäminen iCloudin avulla pääsykoodin poistamista varten

Jos otat Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön iOS-laitteessa tai Macissa, voit poistaa laitteen sisällön ja palauttaa sen iCloudin avulla. Tämä tyhjentää laitteen ja nollaa sen pääsykoodin.

1. Jos käytät toista laitetta, siirry osoitteeseen icloud.com/find.
  2. Kirjaudu pyydettäessä sisään Apple ID:lläsi.
  3. Klikkaa Kaikki laitteet selainikkunan yläosassa.
  4. Valitse laite, jonka haluat tyhjentää.
  5. Jos haluat tyhjentää laitteen ja sen pääsykoodin, valitse Tyhjennä [laitteen nimi].
  6. Nyt voit palauttaa laitteen varmuuskopiosta tai ottaa sen käyttöön uutena.

Jos laitteesi ei ole yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon, et voi poistaa sen sisältöä Etsi iPhoneni -toiminnon avulla.

Laitteen tyhjentäminen palautustilan avulla pääsykoodin poistamista varten

Jos et ole koskaan synkronoinut laitettasi iTunesin kanssa tai ottanut Etsi iPhoneni -toimintoa käyttöön iCloudissa, laite täytyy palauttaa käyttämällä palautustilaa. Tämä tyhjentää laitteen ja nollaa sen pääsykoodin.

1. Liitä iOS-laite tietokoneeseen ja avaa iTunes. Jos sinulla ei ole tietokonetta, lainaa sellainen tai pyydä apua Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä tai Applen valtuuttamalta huoltoliikkeeltä
  2. Kun laite on liitettynä, pakota se käynnistymään uudelleen:
    • iPhone 6s ja aiemmat, iPad tai iPod touch: Pidä nukkumis- ja Koti-painikkeita painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Applen logo tulee näkyviin. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    • iPhone 7 ja iPhone 7 Plus: Pidä nukkumispainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Älä vapauta niitä, kun Applen logo tulee näkyviin. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
  3. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Palauta.

iTunes lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos tämä kestää yli 15 minuuttia, laite poistuu palautustilasta, ja vaiheet 2 ja 3 täytyy suorittaa uudelleen.

4. Odota, että toimenpide suoritetaan loppuun. Tämän jälkeen voit ottaa laitteesi käyttöön ja käyttää sitä.

Lisäohjeet

Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla tai jos et voi käyttää palautustilaa viallisten tai juuttuneiden painikkeiden takia, ota yhteyttä Apple-tukeen. Seuraa sitten ohjeita ja järjestä huolto iPhonelle, iPadille tai iPod touchille.