Etsi iPhoneni -toiminnon aktivointilukituksen laittaminen pois päältä

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit laittaa aktivointilukituksen pois päältä, jotta voit ottaa laitteen käyttöön ja käyttää sitä.

Aktivointilukituksen tarkoituksena on pitää laitteesi ja tietosi turvassa siltä varalta, että iPhonesi, iPadisi, iPod touchisi tai Apple Watchisi katoaa tai varastetaan. Jos tyhjennät laitteesi kirjautumatta ensin iCloudista ulos, voit mahdollisesti suojata sen aktivointilukituksella. Tyhjensitpä oman laitteesi tai ostitpa laitteen joltakin muulta, voit laittaa aktivointilukituksen pois päältä antamalla oikean Apple ID:n ja salasanan.

Jos tyhjensit oman laitteesi

Jos et kirjaudu iCloudista ulos, ennen kuin siirrät laitteesi palautustilaan ja palautat sen iTunesin kautta, aktivointilukitus saattaa jäädä päälle. Tällöin sinun on annettava Apple ID:si ja salasanasi, joita käytit, kun määritit laitteen asetukset edellisen kerran.

Oletko unohtanut Apple ID:si tai Apple ID:si salasanan?

Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi ja tilisi on suojattu kaksiosaisella todennuksella, voit laittaa aktivointilukituksen pois päältä laitteesi pääsykoodilla. Napauta vaihtoehtoa, jolla voi avaamiseen voi käyttää pääsykoodia, ja sitten vaihtoehtoa, jolla valitaan laitteen pääsykoodi käyttöön.

Jos ostit laitteen joltakin muulta

Ennen kuin ostat iPhonen, iPadin tai iPod touchin jostain muualta kuin Applelta tai valtuutetulta Apple-jälleenmyyjältä, varmista, että laite tyhjennetään ja että sitä ei enää ole linkitetty aiemman omistajan tiliin.

Jos käynnistät laitteen ja näet jonkin näistä näytöistä, tarvitset aiemman omistajan apua.

Jos näet Aktivointilukitus-näytön, laite on edelleen linkitetty aiemman omistajan tiliin.

Jos näet pääsykoodin lukitusnäytön tai Koti-valikon, laitetta ei ole tyhjennetty.

Pyydä apua aiemmalta omistajalta

Jos laite on linkitetty aiemman omistajan tiliin ja tilin aiempi omistaja on lähellä, pyydä häntä antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa Aktivointilukitus-näytössä ja poistamaan laite tililtään.

Jos näet pääsykoodinäytön eikä laitetta ole tyhjennetty, pyydä aiempaa omistajaa poistamaan laitteen lukitus ja valitsemaan Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Aiemman omistajan pitää syöttää Apple ID ja salasana.

Jos aiempi omistaja ei ole kanssasi

Jos aiempi omistaja ei ole läsnä, ota häneen yhteyttä ja pyydä häntä toimimaan seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:llä.
  2. Siirry Etsi iPhoneni -kohtaan.
  3. Klikkaa näytön ylälaidassa Kaikki laitteet.
  4. Valitse laite, jonka haluat poistaa iCloudista.
  5. Klikkaa sitten tarvittaessa Tyhjennä [laite].
  6. Valitse Poista tililtä.

Kun aiempi omistaja on poistanut laitteen tililtään, sammuta laite ja käynnistä se sitten uudelleen, niin voit aloittaa käyttöönoton.