Tietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin salatuista varmuuskopioista

Voit suojata iPhonen, iPadin ja iPod touchin tietokoneeseen tallennetut varmuuskopiot salasanasuojauksella ja salauksella.

Kun salaat iPhonen, iPadin tai iPod touchin varmuuskopion

Finderin tai iTunesin varmuuskopion salaustoiminto lukitsee ja koodaa tietosi. Salatuissa varmuuskopioissa on joitakin tietoja, joita muissa varmuuskopioissa ei ole. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

• tallennetut salasanat
  • Wi-Fi-asetukset
  • verkkosivustohistoria
  • terveystiedot.

Varmuuskopioita ei oletusarvoisesti salata. Kun haluat salata varmuuskopion Finderissa tai iTunesissa ensimmäistä kertaa, ota käyttöön salasanasuojattu Salaa varmuuskopio -asetus. Tämän jälkeen laitteen varmuuskopiot salataan automaattisesti.

Jos kadotat tai unohdat salasanan, tietojasi ei voi palauttaa eikä varmuuskopion salausta voi laittaa pois päältä.

Voit myös luoda varmuuskopion iCloudissa, joka salaa tietosi aina automaattisesti.

Varmuuskopioiden salaaminen

1. Avaa Finder-ikkuna Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa.
  2. Yhdistä laite tietokoneeseen käyttämällä mukana toimitettua USB-kaapelia. Etsi sitten laitteesi tietokoneella.
  3. Valitse Yleiset- tai Yhteenveto-välilehden Varmuuskopiot-osiosta Salaa paikallinen varmuuskopio.
  4. Luo pyydettäessä salasana. Luo salasana, jonka muistat, tai kirjoita se muistiin ja laita se varmaan talteen, koska varmuuskopioita ei voi käyttää ilman sitä.

Kun vahvistat salasanan, varmuuskopiointi aloitetaan. Tämä korvaa heti aiemmat varmuuskopiosi salatuilla varmuuskopioilla. Kun prosessi on valmis, varmista, että salatun varmuuskopion luominen onnistui.

1. Jos käytössäsi on Mac ja macOS Catalina 10.15, avaa Finder-ikkuna, klikkaa Yleiset-välilehteä ja klikkaa sitten varmuuskopioiden hallinnan kohtaa. Sinun pitäisi nähdä luettelo varmuuskopioistasi. Jos sinulla on käytössäsi Mac ja macOS Mojave 10.14 tai tätä vanhempi tai Windows-tietokone ja iTunes, valitse iTunes-ikkunan yläreunan valikkopalkista iTunes > Asetukset > Laitteet-välilehti.
  2. Sinun pitäisi nähdä lukkokuvake lukkokuvake laitteesi nimen vieressä sekä varmuuskopion luomisen päivämäärä ja kellonaika.
  3. Sulje varmuuskopioikkuna valitsemalla OK.

Varmuuskopioiden salaustilan tarkistaminen

Jos Finder tai iTunes on määritetty salaamaan varmuuskopiosi, Salaa varmuuskopio -asetuksen kohdalla on valintamerkki Yleiset- tai Yhteenveto-välilehdellä, kun yhdistät laitteesi Finderiin tai iTunesiin.

Voit myös tarkistaa, onko tietty varmuuskopio salattu. Voit tehdä sen seuraavasti:

1. Jos käytössäsi on Mac ja macOS Catalina 10.15, avaa Finder-ikkuna, klikkaa Yleiset-välilehteä ja klikkaa sitten varmuuskopioiden hallinnan kohtaa. Sinun pitäisi nähdä luettelo varmuuskopioistasi. Jos sinulla on käytössäsi Mac ja macOS Mojave 10.14 tai tätä vanhempi tai Windows-tietokone ja iTunes, valitse iTunes-ikkunan yläreunan valikkopalkista iTunes > Asetukset > Laitteet-välilehti.
  2. Tarkista, onko varmuuskopion vieressä lukkokuvaketta lukkokuvake. Jos lukkokuvake lukkokuvake näkyy, varmuuskopio on salattu.
  3. Sulje varmuuskopioikkuna valitsemalla OK.

Jos et muista salatun varmuuskopion salasanaa

Salattua varmuuskopiota ei voi palauttaa ilman sen salasanaa. Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi tai iPadOS, voit luoda laitteesta uuden salatun varmuuskopion nollaamalla salasanan. Toimi seuraavasti:

1. Valitse laitteessa Asetukset > Yleiset > Nollaa.
  2. Napauta Nollaa kaikki asetukset ja anna laitteen pääsykoodi.
  3. Nollaa asetukset noudattamalla ohjeita. Tämä ei vaikuta käyttäjätietoihisi tai salasanoihisi, mutta se nollaa asetukset, kuten näytön kirkkauden, Koti-valikon asettelun ja taustakuvan. Se poistaa myös varmuuskopion salauksen salasanan.
  4. Yhdistä laite uudelleen Finderiin tai iTunesiin ja luo uusi salattu varmuuskopio aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti.

Et voi käyttää aiempia salattuja varmuuskopioita, mutta voit varmuuskopioida nykyiset tiedot Finderilla tai iTunesilla ja määrittää uuden salasanan varmuuskopioille.

Jos laitteessasi on iOS 10 tai aiempi, salasanaa ei voi nollata. Kokeile tässä tapauksessa seuraavaa:

Varmuuskopioiden salauksen poistaminen käytöstä

Jos haluat poistaa varmuuskopioiden salauksen käytöstä, poista salattujen varmuuskopioiden valintaneliön valinta Finderissa tai iTunesissa ja anna salasana. Jos et muista salasanaa, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.