Tietoja iTunesin salatuista varmuuskopioista

Voit suojata iPhonen, iPadin ja iPod touchin iTunes-varmuuskopiot käyttämällä salasanasuojausta ja salausta.

Varmuuskopioiden salaaminen iTunesilla

Varmuuskopion salaustoiminto iTunesissa lukitsee ja koodaa tietosi. Salatuissa iTunes-varmuuskopioissa on joitakin tietoja, joita muissa varmuuskopioissa ei ole:

• tallennetut salasanat
  • Wi-Fi-asetukset

• verkkosivustohistoria
  • terveystiedot

iTunes ei oletusarvoisesti salaa varmuuskopioita. iTunes-varmuuskopioiden salaaminen edellyttää, että otat salasanalla suojatun varmuuskopion salauksen käyttöön. Tällöin iTunes salaa kyseisen laitteen varmuuskopiot jatkossa automaattisesti.

Jos kadotat tai unohdat salasanan, tietojasi ei voi palauttaa eikä varmuuskopion salausta voi laittaa pois päältä.

Voit myös luoda varmuuskopion iCloudissa, joka salaa tietosi aina automaattisesti.

iTunes-varmuuskopioiden salaaminen

1. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  2. Yhdistä laite tietokoneeseen käyttämällä mukana toimitettua USB-kaapelia. Yhdistetty laite näkyy iTunes-ikkunan vasemmassa yläkulmassa iPhone-, iPad- tai iPod touch -kuvakkeena. Lue, miten toimia, jos et näe kuvaketta
  3. Valitse Yhteenveto-näytön Varmuuskopiot-kohdassa Salaa [laitteen] varmuuskopio.
  4. Luo pyydettäessä salasana. Luo salasana, jonka muistat, tai kirjoita se muistiin ja laita varmaan talteen, koska iTunes-varmuuskopioita ei voi käyttää ilman sitä.
  5. Kun olet vahvistanut salasanasi, iTunes aloittaa varmuuskopioinnin ja välittömästi korvaa sekä salaa aiemmat varmuuskopiot.

Kun prosessi on valmis, varmista, että salatun varmuuskopion luominen onnistui.

1. Mac: Valitse tietokoneen näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  2. Klikkaa Laitteet-välilehteä.
  3. Laitteen nimen oikealla puolella pitäisi näkyä  sekä päivämäärä ja aika, jolloin iTunes loi varmuuskopion.
  4. Sulje iTunesin asetukset klikkaamalla OK.

Tarkista, onko iTunes jo asetettu salaamaan varmuuskopiosi

Jos iTunes on asetettu salaamaan varmuuskopiot, Yhteenveto-paneelin varmuuskopion salauksen valintaneliössä on valintamerkki, kun liität laitteen iTunesiin.

Voit myös tarkistaa, onko tietty iTunes-varmuuskopio salattu:

1. Mac: Valitse tietokoneen näytön ylälaidan valikkoriviltä iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse iTunes-ikkunan ylälaidan valikkoriviltä Muokkaa > Asetukset.
  2. Klikkaa Laitteet-välilehteä.
  3. Varmuuskopion vieressä pitäisi näkyä . Jos näet kuvakkeen , varmuuskopio on salattu.
  4. Sulje iTunesin asetukset klikkaamalla OK.

Jos et muista salatun varmuuskopion salasanaa

Salattua varmuuskopiota ei voi palauttaa ilman sen salasanaa. Jos käytössäsi on iOS 11 tai uudempi, voit luoda laitteesta uuden salatun varmuuskopion nollaamalla salasanan. Toimi seuraavasti:

1. Valitse iOS-laitteessa Asetukset > Yleiset > Nollaa.
  2. Napauta Nollaa kaikki asetukset ja syötä iOS-pääsykoodisi.
  3. Nollaa asetukset noudattamalla ohjeita. Tämä ei vaikuta käyttäjätietoihisi tai salasanoihisi, mutta se nollaa asetukset, kuten näytön kirkkauden, Koti-valikon asettelun ja taustakuvan. Se poistaa myös varmuuskopion salauksen salasanan.
  4. Yhdistä laite uudelleen iTunesiin ja luo uusi salattu varmuuskopio.

Et voi käyttää aiempia salattuja varmuuskopioita, mutta voit varmuuskopioida nykyiset tiedot iTunesilla ja määrittää uuden salasanan varmuuskopiolle.

Jos laitteessasi on iOS 10 tai aiempi, salasanaa ei voi nollata. Kokeile tässä tapauksessa seuraavaa:

• Jos joku muu suoritti laitteesi käyttöönoton, pyydä salasana häneltä.
  • Käytä iCloud-varmuuskopiointia iTunesin sijaan. Jos sinulla ei ole iCloud-varmuuskopiota, voit luoda sellaisen.
  • Yritä käyttää aiempaa iTunes-varmuuskopiota.

iTunes-varmuuskopioiden salauksen poistaminen käytöstä

Poista iTunes-varmuuskopioiden salaus käytöstä poistamalla varmuuskopioiden salauksen valintaneliön valinta iTunesissa ja antamalla salasana. Jos et muista salasanaa, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.