iPhonen, iPadin tai iPod touchin palauttaminen varmuuskopiosta

Lue ohjeet siihen, miten voit palauttaa laitteesi iCloudiin tai tietokoneeseesi tallennetusta varmuuskopiosta.

Laitteen palauttaminen iCloud-varmuuskopiosta

1. Laita laite päälle. Tervetuloa-näytön pitäisi avautua. Jos olet jo ottanut uuden laitteesi käyttöön, se pitää tyhjentää kaikesta sisällöstä, ennen kuin voit tehdä palautuksen varmuuskopiosta näiden ohjeiden avulla.

2. Seuraa näytössä näkyviä ohjeita, kunnes olet Siirrät apit ja tiedot -näytössä. Napauta sitten iCloud-varmuuskopiosta.

iPhonessa näkyy valittuna iCloud-varmuuskopiosta-vaihtoehto
  3. Kirjaudu iCloudiin Apple ID:lläsi.

4. Valitse sopiva varmuuskopio päivämäärän ja koon perusteella. Siirto alkaa, kun olet valinnut varmuuskopion. Jos saat ilmoituksen, jonka mukaan ohjelmistosta tarvitaan uudempi versio, päivitä ohjelmisto seuraamalla näytössä näkyviä ohjeita. Katso mitä voit tehdä, jos näytössä ei näy päivitysohjeita.

5. Kirjaudu pyydettäessä sisään Apple ID:lläsi, jotta voit palauttaa appisi ja ostoksesi. Jos olet ostanut iTunes Storesta tai App Storesta sisältöä useilla Apple ID:eillä, sinua pyydetään kirjautumaan jokaisella niistä. Jos et muista salasanaa, voit napauttaa Ohita tämä vaihe ja kirjautua sisään myöhemmin. Et kuitenkaan voi käyttää appeja, ennen kuin kirjaudut Apple ID:lläsi.

6. Pidä laite yhdistettynä Wi-Fi-verkkoon ja odota, että edistymispalkki tulee näkyviin ja täyttyy. Palautusprosessi saattaa kestää muutamasta minuutista tuntiin varmuuskopion koosta ja verkkoyhteyden nopeudesta riippuen. Jos katkaiset Wi-Fi-yhteyden liian aikaisin, palautus pysähtyy, kunnes avaat yhteyden uudelleen.

iPhone, jossa näkyy laitteen palautuksen tila iCloud-varmuuskopiosta
  7. Voit nyt viimeistellä käyttöönoton ja nauttia laitteestasi. Sisältösi, kuten apit, kuvat, musiikki ja muut tiedot, palautetaan taustalla seuraavien tuntien tai päivien aikana niiden määrästä riippuen. Pyri muodostamaan Wi-Fi-yhteys ja pitämään verkkovirta kytkettynä mahdollisimman usein, jotta palautus valmistuu nopeammin.

Hanki apua iCloud-varmuuskopiosta palauttamiseen.

Laitteen palauttaminen tietokoneen varmuuskopiosta

1. Avaa Finder tai Apple-laitteet-appi Avaa iTunes Selvitä, mikä macOS on käytössä Macissa.

2. Yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelin avulla. Jos näyttöön tulee ilmoitus, jossa pyydetään laitteen pääsykoodia tai luottamaan tietokoneeseen, toimi näyttöön tulevien ohjeiden mukaan. Pyydä apua, jos unohdit pääsykoodisi.

3. Valitse iPhone, iPad tai iPod touch, kun se näkyy Finder-ikkunassa, Apple-laitteet-apin sivupalkissa tai iTunes-ikkunassa. Katso mitä voit tehdä, jos laitettasi ei näy.

Finder-ikkuna, jossa iPhone näkyy valittuna sivupalkissa
  4. Valitse Palauta varmuuskopio. Lue, mitä voit tehdä, jos näkyviin tulee viesti, joka ilmoittaa laitteen ohjelmiston olevan liian vanha.

5. Valitse sopiva varmuuskopio päivämäärän perusteella.

6. Klikkaa Palauta ja odota, kunnes palautus on valmis. Anna salatun varmuuskopion salasana pyydettäessä.

Finder-ikkuna, jossa käyttäjää pyydetään valitsemaan varmuuskopio ja antamaan salasana
  7. Pidä laite kytkettynä sen käynnistyttyä uudelleen ja odota, että se on synkronoitu tietokoneesi kanssa. Voit irrottaa laitteen, kun synkronointi on valmis.