Jos iPod ei mene päälle tai se vaikuttaa olevan jumissa

Tässä artikkelissa on iPod classicia, iPod nanoa ja iPod shufflea koskevia ohjeita.

iPodin pakottaminen käynnistymään uudelleen

Jos iPod ei vastaa, pakota sen uudelleenkäynnistys seuraavien ohjeiden mukaisesti. Selvitä, mikä iPod-malli sinulla on.

iPod nano (7. sukupolvi)

1. Pidä nukkumispainiketta ja Koti-painiketta painettuina, kunnes näyttö sammuu.

2. Odota, kunnes laite käynnistyy uudelleen.

3. Tarvitsetko vielä apua? Kytke laite virtalähteeseen ja yritä sitten uudelleen.

iPod shuffle

1. Irrota kaikki laitteen liitännät.

2. Sammuta iPod sen virtakytkimestä. (Jos kytkimen vieressä palaa vihreä valo, iPodin virta on kytketty.)

3. Odota 10 sekuntia ja kytke iPodin virta uudelleen päälle.

iPod classic

1. Aseta lukituskytkin off-asentoon siten, että siinä ei näy oranssia väriä.

2. Pidä valikkopainiketta ja keskipainiketta (tai valintapainiketta) painettuina 8 sekunnin ajan tai kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

Muut iPod-mallit

Lue, miten voit pakottaa aiemmat iPod-mallit käynnistymään uudelleen.

Lataa laitteesi

Jos iPod ei vastaa vieläkään, sen akkuvirta saattaa olla lopussa. Lataa iPodia vähintään 30 minuuttia:

1. Kytke iPod laitteen mukana toimitettuun latauskaapeliin.

2. Liitä kaapelin toinen pää virtalähteeseen: käytä seinäpistokkeeseen liitettyä USB-sovitinta tai käytössä olevaa tietokoneen USB 2.0- tai USB 3.0 -porttia (älä näppäimistöä), joka ei ole lepotilassa. Voit käyttää myös USB-keskitintä, telakointiasemaa tai muuta Applen sertifioimaa virtalisävarustetta.

3. Odota muutama minuutti, kunnes latausnäyttö tulee näkyviin tai kunnes iPod shufflen tilavalo muuttuu oranssiksi.

Eikö latausnäyttö tai oranssi valo tule näkyviin 30 minuutin jälkeen? Toimi seuraavasti:

• Tarkista, että liitännät on tehty kunnolla. Poista mahdolliset roskat kaikista porteista.

• Kokeile jotakin toista latauskaapelia, verkkolaitetta ja virtalähdettä. Älä käytä kuluneelta näyttävää sovitinta tai kaapelia.

• Jos laite ei vieläkään käynnisty, se on ehkä korjattava. Ota yhteyttä Apple-tukeen.

Jos iPod käynnistyy, mutta jumittuu käynnistyksen yhteydessä

Jos iPod ei vastaa vieläkään, vaan jumittuu käynnistyksen aikana tai tuo Apple-logon tai punaisen X-kuvakkeenPunainen X-kuvake jatkuvasti näkyviin, toimi seuraavasti:

1. Jos käytössäsi on Mac, jossa on macOS Mojave tai aiempi, tai Windows-tietokone, varmista, että tietokoneessa on iTunesin uusin versio.

2. Jos sinulla on iPod nano tai iPod classic, aseta iPod levytilaan.

3. Avaa Finder-ikkuna Macissa, jossa on macOS Catalina tai uudempi. Avaa iTunes Macissa, jossa macOS Mojave tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Liitä sitten iPod suoraan tietokoneeseen.

4. Etsi iPod Finderissa tai iTunesissa ja valitse sitten Palauta iPod.

Finder-ikkuna, jossa näkyy Yleiset-välilehti, ja Palauta iPod -painike on valittuna.

Lisäohjeet