Jos iPod ei mene päälle tai se vaikuttaa olevan jumissa

Tässä artikkelissa on iPod classicia, iPod nanoa ja iPod shufflea koskevia ohjeita.

Pakota iPod käynnistymään uudelleen

Jos iPod ei vastaa, pakota sen uudelleenkäynnistys seuraavien ohjeiden* mukaan:

iPod nano (7. sukupolvi)

Paina sekä nukkumis- että Koti-painiketta yhtä aikaa, kunnes näyttö sammuu. Odota, kunnes laite käynnistyy uudelleen. Tarvitsetko vielä apua? Kytke laite virranlähteeseen ja yritä sitten uudelleen.

iPod shuffle

Irrota kaikki laitteen liitännät. Sammuta iPod sen virtakytkimestä. (Jos kytkimen vieressä palaa vihreä valo, iPodin virta on kytketty.) Odota sitten 10 sekuntia ja kytke iPodin virta uudelleen päälle.

iPod classic

Aseta lukituskytkin off-asentoon siten, että siinä ei näy oranssia väriä. Paina sitten sekä valikko- että keskipainiketta (tai valintapainiketta) 8 sekunnin ajan tai kunnes Applen logo tulee näkyviin.

Tarvitsetko lisää ohjeita? Siirry seuraavaan osioon.

* Lue, miten aiempien iPod-mallien uudelleenkäynnistys pakotetaan tai miten iPodin malli selvitetään.

Lataa laite

Jos iPod ei vastaa vieläkään, sen akkuvirta saattaa olla lopussa. Lataa iPodia vähintään 30 minuuttia:

1. Kytke iPod laitteen mukana toimitettuun latauskaapeliin.
  2. Liitä kaapelin toinen pää virranlähteeseen: käytä seinäpistokkeeseen liitettyä USB-sovitinta tai käytössä olevaa tietokoneen USB 2.0- tai USB 3.0 -porttia (älä näppäimistöä), joka ei ole lepotilassa. Voit käyttää myös USB-keskitintä, telakointiasemaa tai muuta Applen sertifioimaa virtalisävarustetta.
  3. Odota muutama minuutti, kunnes latausnäyttö tulee näkyviin tai kunnes iPod shufflen tilavalo muuttuu oranssiksi.

Eikö latausnäyttö tai oranssi valo tule näkyviin 30 minuutin jälkeen? Toimi seuraavasti:

• Tarkista, että liitännät on tehty kunnolla. Poista mahdolliset roskat kaikista porteista.
  • Kokeile jotakin toista latauskaapelia, verkkolaitetta ja virtalähdettä. Älä käytä kuluneelta näyttävää sovitinta tai kaapelia.
  • Jos laite ei vieläkään käynnisty, se on ehkä korjattava. Ota yhteyttä Apple-tukeen.

Tarvitsetko lisää ohjeita? Siirry seuraavaan osioon.

Jos iPod käynnistyy mutta jumittuu käynnistyksen yhteydessä

Jos iPod ei vastaa vieläkään, vaan jumittuu käynnistyksen aikana tai tuo Apple-logon tai punaisen X-kuvakkeen jatkuvasti näkyviin, toimi seuraavasti:

1. Varmista, että tietokoneessasi on uusin iTunes-versio.
  2. Jos sinulla on iPod nano tai iPod classic, aseta iPod levytilaan.
  3. Avaa iTunes ja liitä iPod sitten suoraan tietokoneeseen.
  4. Etsi iPod iTunesista ja valitse sitten Palauta.

iPodin etsiminen iTunesista

Lisäohjeet