Jos iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia

Jos liität laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, mutta iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia, hanki apua.

Kun iTunes ei tunnista tietokoneessa liitettyä laitetta, noudata seuraavia ohjeita. Kokeile uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen:

1. Varmista, että käytössä on iTunesin uusin versio, joka toimii tietokoneen kanssa.
  2. Tarkista, että Mac- tai Windows-tietokoneessa on uusin ohjelmisto.
  3. Varmista, että laitteesi virta on kytketty.
  4. Jos näet Luotatko tähän tietokoneeseen -ilmoituksen, avaa laitteen lukitus ja napauta Luota. Jos ilmoitus näkyy edelleen, joudut ehkä käynnistämään lockdown-kansion uudelleen.
  5. Irrota tietokoneesta kaikki USB-lisälaitteet paitsi laitteesi. Kokeile jokaisen USB-portin toiminta. Yritä sitten käyttää toista Applen USB-kaapelia.
  6. Käynnistä tietokone ja iPhone, iPad tai iPod uudelleen.
  7. Saat selville, tarvitseeko laitteesi huoltoa, kokeilemalla toisella tietokoneella. Jos ongelma toistuu, ota yhteys Apple-tukeen.

Yritä vielä tehdä seuraavat toimet Mac- tai Windows-tietokoneelle.

Ohjeet Macin käyttäjille

1. Pidä optionäppäintä painettuna, klikkaa Omenavalikkoa ja valitse Järjestelmän tiedot tai Järjestelmäraportti.
  2. Valitse USB vasemmalla olevasta luettelosta.
  3. Jos näet iPhonen, iPadin tai iPodin USB-laitepuussa, poista muiden valmistajien tietoturvaohjelmistojen asennus. Jos et, ota yhteys Apple-tukeen.

Ohjeet Windows-tietokoneen käyttäjille

1. Avaa Laitehallinta käytössä olevan Windows-version vaiheiden mukaan:
    • Windows 10: Klikkaa vasemmassa alareunassa olevaa hakuruutua, näppäile Laitehallinta ja paina Enter. Etsi kohdan USB-väyläohjaimet alla olevasta luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain.
    • Windows 8: Sipaise näytön oikeasta reunasta. Napauta Haku ja siirry Laitehallintaan ja napauta sitten Laitehallinta. Anna pyydettäessä salasanasi. Etsi kohdan USB-väyläohjaimet alla olevasta luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain.
    • Windows 7: Klikkaa > Ohjauspaneeli > Järjestelmä ja ylläpito > Laitehallinta.‌ Anna pyydettäessä salasanasi. Etsi kohdan USB-väyläohjaimet alla olevasta luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain.
  2. Vaikka Apple-ohjainta ei olisi luettelossa, noudata seuraavia vaiheita sen mukaan, mitä luettelossa näkyy.

Et näe symboleja Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä

Jos et näe , , tai Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä, tarkista mahdolliset ohjelmistoristiriidatmuiden valmistajien ohjelmistojen kanssa. Jos tarvitset lisää apua, käynnistä Apple Mobile Device Service uudelleen tai ota yhteys Apple-tukeen.

Näet alanuolen

Jos näet alanuolen Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä, klikkaa ohjainta oikealla painikkeella ja valitse pikavalikosta Ota käyttöön. Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Näet huuto- tai kysymysmerkin

Jos näet tai Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä, klikkaa kohdetta oikealla painikkeella ja päivitä Apple Mobile Device -USB-ohjain manuaalisesti.

Et näe Apple Mobile Device -USB-ohjainta

1. Irrota laite tietokoneesta.
  2. Tallenna näyttökuva painamalla laitteen Koti- ja nukkumispainikkeita samanaikaisesti. Näytön pitäisi välähtää nopeasti.
  3. Liitä laite tietokoneeseen uudelleen.
  4. Jos näet seuraavia kohteita Laitehallinnassa, laajenna ne:
    • Kuvankäsittelylaitteet
    • Muut laitteet
    • Kannettavat laitteet
    • USB-ohjaimet.

Etsi seuraavaksi merkintä, joka tunnistaa laitteen kamerana. Sinun pitäisi nähdä ”Apple iPhone”, ”Apple iPad” tai ”Apple iPod”. Klikkaa laitetta oikealla painikkeella ja päivitä Apple Mobile Device -USB-ohjain sitten manuaalisesti.

Jos näkyviin tulee ainoastaan Tuntematon laite -kohta, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa Tuntematon laite -kohtaa hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse oikotievalikosta Ominaisuudet ja klikkaa sitten Tiedot-välilehteä.
  3. Valitse avattavasta valikosta Laitteistotunnukset.
  4. Jos tunnus alkaa jollakin muulla sarjalla kuin USB\VID_0000&PID_0000, siirry Laitehallintaan ja klikkaa Tuntematon laite -kohtaa hiiren kakkospainikkeella ja päivitä Apple Mobile Device -USB-ohjain sitten manuaalisesti
  5. Jos tunnus alkaa merkeillä USB\VID_0000&PID_0000, suorita sitten loput vaiheet.
  6. Irrota laite ja irrota kaikki USB-laitteet tietokoneesta.
  7. Sammuta tietokone ja kytke se sitten takaisin päälle.
  8. Yhdistä laite uudelleen ja testaa jokaista USB-porttia noin 30 sekunnin ajan, jotta saat selville, tunnistetaanko laite.
  9. Testaa toisella, toimivaksi todetulla 30-nastainen–USB- tai Lightning–USB-kaapelilla, jos mahdollista.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteys Apple-tukeen.

Päivitä Apple Mobile Device USB -ohjain manuaalisesti

Jos jokin edellisistä kohdista on ohjannut sinut tähän osioon, olet luultavasti jo klikannut Laitehallinnan kohdetta hiiren kakkospainikkeella. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Valitse Päivitä ohjainohjelmisto.
  2. Valitse Etsi ohjainohjelmistoa tietokoneesta.
  3. Valitse Valitsen laiteohjaimen tietokoneen luettelosta.
  4. Klikkaa Levy-painiketta. Jos se ei ole käytettävissä, valitse laitekategoria, kuten Matkapuhelin tai Tallennuslaite, jos luettelossa on sellainen.
  5. Klikkaa Seuraava. Levy-painikkeen pitäisi olla näkyvissä.
  6. Osoita Selaa ja siirry sijaintiin C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Kaksoisklikkaa usbaapl-tiedostoa. Jos käytössä on Windowsin 64-bittinen versio, tiedosto on nimeltään ”usbaapl64”. Jos hakemistossa ei ole usbaapl64-tiedostoa tai jos Drivers-kansiota ei ole, etsi tiedostoa sijainnista C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  8. Klikkaa Levy-ikkunassa Avaa, klikkaa sitten Seuraava ja klikkaa lopuksi Valmis.
  9. Windows asentaa ohjaimen. Jos näkyviin tulee viesti, jonka mukaan asennettava ohjelmisto ei ole läpäissyt Windows Logo -testausta, klikkaa Jatka silti. Ratkaisuja muihin yleisiin virheisiin ja virhekoodinumeroihin on tässäMicrosoftin artikkelissa.
  10. Varmista, että iTunes tunnistaa laitteen, avaamalla iTunes. Jos näin ei ole, käynnistä Apple Mobile Device -palvelu uudelleen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: