Jos iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia

Jos liität laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, mutta iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia, hanki apua.

Kun iTunes tietokoneessa ei tunnista liitettyä laitetta, noudata seuraavia vaiheita. Kokeile uudelleen jokaisen toimenpiteen jälkeen:

1. Varmista, että käytössä on iTunesin uusin versio, jota järjestelmäsi tukee.
  2. Tarkista, että Mac- tai Windows-tietokoneessa on uusin ohjelmisto.
  3. Varmista, että laitteesi virta on kytketty.
  4. Jos näet Luotatko tähän tietokoneeseen -ilmoituksen, avaa laitteen lukitus ja napauta Luota. Jos ilmoitus tulee toistuvasti näkyviin, joudut ehkä nollaamaan lockdown-kansion.
  5. Irrota tietokoneesta kaikki USB-lisälaitteet paitsi laitteesi. Kokeile jokaisen USB-portin toiminta. Yritä sitten käyttää toista Applen USB-kaapelia.
  6. Käynnistä tietokone ja iPhone, iPad tai iPod uudelleen.
  7. Saat selville, tarvitseeko laitteesi huoltoa, kokeilemalla toisella tietokoneella. Jos ongelma toistuu, ota yhteys Apple-tukeen.

Yritä vielä tehdä seuraavat toimet Mac- tai Windows-tietokoneelle.

Ohjeet Macin käyttäjille

1. Pidä optionäppäintä painettuna, klikkaa Omenavalikkoa ja valitse Järjestelmän tiedot tai Järjestelmäraportti.
  2. Valitse USB vasemmalla olevasta luettelosta.
  3. Jos näet iPhonen, iPadin tai iPodin USB-laitepuussa, poista muiden valmistajien tietoturvaohjelmistojen asennus. Jos et, ota yhteys Apple-tukeen.

Ohjeet Windows-tietokoneen käyttäjille

• Klikkaa Windows 7:ssä  > Ohjauspaneeli > Järjestelmä ja ylläpito > Laitehallinta.‌ Anna salasanasi pyydettäessä. Etsi kohdan USB-väyläohjaimet alla olevasta luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain. Vaikka Apple-ohjainta ei olisi luettelossa, noudata seuraavia vaiheita sen mukaan, mitä luettelossa näkyy:
  • Sipaise Windows 8:ssa näytön oikeasta reunasta. Napauta Haku ja siirry Laitehallintaan ja napauta sitten Laitehallinta. Anna pyydettäessä salasanasi. Etsi kohdan USB-väyläohjaimet alla olevasta luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain. Vaikka Apple-ohjainta ei olisi luettelossa, noudata seuraavia vaiheita sen mukaan, mitä luettelossa näkyy:
  • Napsauta Windows 10:ssä vasemmassa alareunassa olevaa hakuruutua, näppäile Laitehallinta ja paina Enteriä. Etsi kohdan USB-väyläohjaimet alla olevasta luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain. Vaikka Apple-ohjainta ei olisi luettelossa, noudata seuraavia vaiheita sen mukaan, mitä luettelossa näkyy:

Et näe symboleja Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä

Jos et näe , ,  tai  Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä, tarkista mahdolliset ohjelmistoristiriidat muiden valmistajien ohjelmistojen kanssa. Jos tarvitset lisää apua, käynnistä Apple Mobile Device Service uudelleen tai ota yhteys Apple-tukeen.

Näet alanuolen

Jos näet alanuolen  Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä, klikkaa ohjainta oikealla painikkeella ja valitse pikavalikosta Ota käyttöön. Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Näet huuto- tai kysymysmerkin

Jos näet  tai  Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä, joudut asentamaan ohjaimen uudelleen:

1. Klikkaa Apple Mobile Device -ohjainta oikealla painikkeella ja valitse sitten Poista.
  2. Valitse pyydettäessä Poista tämän laitteen ohjainohjelmisto. Jatka valitsemalla OK.
  3. Klikkaa Laitehallinta-ikkunassa hiiren kakkospainikkeella USB-ohjaimet ja valitse Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.
    Laitehallinta-ikkuna
  4. Odota, kunnes Windows on asentanut ohjaimen uudelleen.
    Odota, kunnes Windows on asentanut ohjaimen uudelleen
  5. Jos nämä toimenpiteet eivät korjaa ongelmaa, ota yhteys Apple-tukeen.

Et näe Apple Mobile Device -USB-ohjainta ollenkaan

Jos Apple Mobile Device -USB-ohjainta ei näy luettelossa, ota yhteys Apple-tukeen

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: