Jos iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia

Jos liität laitteesi tietokoneeseen USB-kaapelilla, mutta iTunes ei tunnista iPhonea, iPadia tai iPodia, hanki apua.

Kun iTunes ei tunnista tietokoneeseen liitettyä laitetta, saatat nähdä tuntemattoman virheen tai 0xE-virheen. Noudata tällöin näitä ohjeita ja yritä yhdistää laite uudelleen jokaisen vaiheen jälkeen:

1. Varmista, että käytössä on iTunesin uusin versio, joka toimii tietokoneen kanssa.
  2. Tarkista, että Mac- tai Windows-tietokoneessa on uusin ohjelmisto.
  3. Varmista, että laitteesi virta on kytketty.
  4. Jos näet Luotatko tähän tietokoneeseen -ilmoituksen, avaa laitteen lukitus ja napauta Luota.
  5. Irrota tietokoneesta kaikki USB-lisälaitteet paitsi laitteesi. Kokeile jokaisen USB-portin toiminta. Yritä sitten käyttää toista Applen USB-kaapelia.
  6. Käynnistä tietokone ja iPhone, iPad tai iPod uudelleen.
  7. Yritä liittää laite toiseen tietokoneeseen. Jos ongelma toistuu toisella tietokoneella, ota yhteys Apple-tukeen.

Yritä vielä tehdä seuraavat toimet Mac- tai Windows-tietokoneelle.

Ohjeet Macin käyttäjille

1. Pidä optionäppäintä painettuna, klikkaa Omenavalikkoa ja valitse Järjestelmän tiedot tai Järjestelmäraportti.
  2. Valitse vasemmalla olevasta luettelosta USB.
  3. Jos näet iPhonen, iPadin tai iPodin USB-laitepuussa, poista muiden valmistajien tietoturvaohjelmistojen asennus. Jos et, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Ohjeet Windows-tietokoneen käyttäjille

Asenna Apple Mobile Device -USB-ohjain uudelleen noudattamalla seuraavia ohjeita:

1. Irrota laite tietokoneesta.
  2. Liitä laite uudelleen. Jos iTunes avautuu, sulje se.
  3. Avaa Suorita-komento painamalla Windows- ja R-näppäimiä.
  4. Kirjoita Suorita-ikkunaan seuraava komento:
    %ProgramFiles%\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers
  5. Klikkaa OK.
  6. Klikkaa hiiren oikealla painikkeella usbaapl64.inf- tai usbaapl.inf-tiedostoa ja valitse Asenna.

Saatat nähdä myös muita tiedostoja, joiden alkuosa on usbaapl64 tai usbaapl. Varmista, että asennat tiedoston, jonka loppuosa on .inf. Jos et ole varma, mikä tiedosto sinun pitäisi asentaa, klikkaa hiiren oikealla painikkeella Resurssienhallinta-ikkunan tyhjää aluetta, valitse Näytä ja etsi sitten oikea tiedostotyyppi valitsemalla Tiedot. Haluat asentaa Asennustiedot-tiedoston.
  7. Irrota laite tietokoneesta ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.
  8. Liitä laite uudelleen ja avaa iTunes.

Jos laitetta ei vieläkään tunnisteta

Tarkista Laitehallinnasta, onko Apple Mobile Device -USB-ohjain asennettu. Avaa Laitehallinta seuraavasti:

1. Avaa Suorita-komento painamalla Windows- ja R-näppäimiä.
  2. Kirjoita Suorita-ikkunaan devmgmt.msc ja klikkaa OK. Laitehallinnan pitäisi avautua.
  3. Etsi ja laajenna USB-ohjaimet-osa.
  4. Etsi Apple Mobile Device USB -ohjain.

Jos et näe Apple Mobile Device -USB-ohjainta tai näet Tuntematon laite -tekstin:

• Yhdistä laite tietokoneeseen toisella USB-kaapelilla.
  • Liitä laite toiseen tietokoneeseen. Jos ongelma toistuu toisella tietokoneella, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos näet Apple Mobile Device -USB-ohjaimen, mutta sen vieressä on virhesymboli:

Jos näet Apple Mobile Device -USB-ohjaimen vieressä symbolin tai , toimi seuraavasti:

1. Käynnistä Apple Mobile Device -palvelu uudelleen.
  2. Tarkista ja korjaa muun valmistajan tietoturvaohjelmistoon liittyvät ongelmat ja käynnistä tietokone uudelleen.
  3. Yritä asentaa usbaapl64.inf- tai usbaapl.inf-tiedosto uudelleen.

Jos ongelma ei häviä, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.