iPod-huollon vastaukset

Lue lisätietoja iPodin huoltovaihtoehdoista, takuusta ja hinnoittelusta.

Miten saan iPodini korjattua?

Apple tarjoaa monia iPodin huolto- ja korjaustapoja. Valitse tarpeitasi parhaiten vastaava vaihtoehto. Tukiartikkeleistamme löydät ehkä vastauksen kysymykseesi. Voimme auttaa sinua akun tai rikkinäisen näytön kanssa sekä monissa muissa ongelmissa.

Lue Applen tukiartikkeleita

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy neuvoja Applen tukiasiantuntijalta. Autamme sinua korjaamaan ongelmaan tai sopimaan huollon. Ennen kuin otat meihin yhteyttä, tarkista valmiiksi iPodisi sarjanumero, Apple ID:si ja sen salasana.

Tuotteen sarjanumeron tarkistaminen
Etsi Applen valtuuttama huoltoliike
Tee tukipyyntö

Lähetä laite huoltoon

Ota meihin yhteyttä, niin lähetämme sinulla paketin iPodisi huoltoon toimittamista varten. Kun lähetät iPodisi meille, korjaamme tai vaihdamme sen mahdollisimman pian. Jos sinulla on iPod shuffle tai iPod nano, Apple voi lähettää sinulle korvaavan laitteen, ennen kuin toimitat alkuperäisen tuotteesi meille.

Varmuuskopioi iPodisi ja valmistaudu huoltoon
Tee tukipyyntö

Tuo laite huoltoon

Jos haluat apua henkilökohtaisesti, vie iPod Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Jos sinulla on iPod touch, muista tarkistaa Apple ID:si ja salasanasi ennen huoltoliikkeeseen tuloa.

Etsi Applen valtuuttama huoltoliike
Varmuuskopioi iPodisi ja valmistaudu huoltoon

Kuinka paljon se maksaa?

Jos vika kuuluu takuun, AppleCare Protection Plan -tilauksen tai kuluttajansuojalain piiriin, huolto on maksuton. Jos ongelma ei kuulu näiden piiriin, korjauksen hinta riippuu ongelman tyypistä. Jos emme voi korjata iPodiasi, se on ehkä vaihdettava uuteen.

Tutustu Applen korjaushintoihin
Tarkista takuusi kattavuus

Miten kauan huolto kestää?

Huoltopaikka

Arvioitu aika

Lähetä tuote Applelle

3–5 työpäivää

Vie laite Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen

Kysy liikkeen edustajalta

Kaiverrus korvaavaan laitteeseen

10 työpäivää

Voit ehkä tarkistaa korjauksen tilan verkossa, mutta tämä riippuu huoltopaikasta.

Tarkista huoltopyyntösi tila

Applen rajoitetun takuun kattavuus

Rajoitettu takuumme kattaa iPodin ja Applen lisävarusteet vikatilanteissa vuoden ajan tuotteen ostopäivästä lukien. Applen rajoitettu takuu täydentää kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Takuumme ei kata vahingoja, jotka ovat aiheutuneet onnettomuustilanteista tai luvattomista muutoksista. Saat tarkemmat tiedot takuuehdoista. Voit tarkistaa takuusi tilan verkossa. Jos tiedoissamme on virheitä, voit myös päivittää ostotosite- tai kuittitietosi.

Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Tarkista takuusi tila
Päivitä ostotositteesi
Lue lisätietoja kuluttajansuojalaista

Voinko ostaa iPodilleni pidemmän kattavuusajan?

AppleCare Protection Plan tarjoaa asiantuntijoiden teknisen tuen ja lisää laitehuoltovaihtoehtoja jopa kahden vuoden ajan iPodin alkuperäisestä ostopäivästä lukien. Voit ostaa AppleCare Protection Plan -tilauksen vuoden sisällä iPodisi ostamisesta.

Sinulla saattaa olla myös kuluttajansuojalain suomia oikeuksia. Applen rajoitettu takuu ja AppleCare Protection Planin edut täydentävät kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksiasi.

Lue lisätietoja AppleCare Protection Planista

Takuun ulkopuolinen huolto

Korjaus katsotaan takuun ulkopuoliseksi, kun

• iPodisi on yli vuoden vanha
  • iPodisi vika ei kuulu takuun tai kuluttajansuojalain piiriin (esimerkiksi onnettomuudessa syntyneet vahingot tai luvattomista muokkauksista aiheutuneet viat).

Voimme ehkä korjata iPodisi maksua vastaan takuun ulkopuolella. Jos emme voi korjata sitä, se täytyy ehkä vaihtaa. Vaihdossa saamasi iPod on uusi tai uutta vastaava sekä suorituskyvyn että luotettavuuden osalta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä huoltoedustajaan. Applen rajoitettu takuu täydentää kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Tutustu Applen takuun ulkopuolisen korjauksen hintoihin
Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Lue Applen korjausehdot

Akkuhuolto

Applen rajoitettu takuu kattaa viallisen akun, mutta se ei kata normaalin käytön aiheuttamaa kulumista. iPodisi täytyy ehkä testata, jotta akkuongelman syy voidaan selvittää.

Jos akussasi on valmistusvika, joka kuuluu takuun, AppleCare Protection Planin tai kuluttajansuojalain piiriin, vaihdamme iPodisi lisämaksutta.

Jos sinulla on AppleCare Protection Plan -tilaus ja iPodisi akun varauskapasiteetti on korkeintaan 80 prosenttia alkuperäisestä, huollamme iPodisi maksutta.

Jos akkuhuolto ei kuulu takuun, AppleCaren tai kuluttajansuojalain piiriin, voimme korjata tai vaihtaa iPodisi maksua vastaan.

Lue ohjeita akun käyttöiän pidentämiseen
Tutustu Applen takuun ulkopuolisen akkukorjauksen hintoihin
Lue lisätietoja iPodin AppleCare Protection Planista

Näytön korjaus

Jos iPodisi näyttö on rikki, voimme ehkä korjata sen takuun ulkopuolella maksua vastaan. Applen takuu ei kata näytön korjausta. Huollon hinta riippuu iPodisi mallista. Jos näyttö on mennyt rikki valmistusvirheen vuoksi, vika kuuluu Applen takuun ja kuluttajansuojalain piiriin.

Suoritamme iPodissasi vianmäärityksen, jolla tarkistamme, edellyttääkö se muita korjauksia. Jos se vaatii, ilmoitamme asiasta sinulle.

Tutustu Applen korjaushintoihin
Lue lisätietoja AppleCare Protection Planista

Applen lisävarusteet

iPodin tuotepaketissa toimitetut Applen lisävarusteet, mukaan lukien virtalähde, kuuluvat takuumme ja kuluttajansuojalain piiriin. Ne kuuluvat myös AppleCare Protection Planin ja AppleCare+:n piiriin. Saat tarkempia tietoja huollosta ottamalla yhteyttä Appleen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Lue Applen lisävarusteiden rajoitetun takuun ehdot
Ota yhteyttä Applen tukeen
Etsi Applen valtuuttama huoltoliike

iPod-huoltoon valmistautuminen

• Varmuuskopioi iPod iTunesissa. iPod touchin voit varmuuskopioida myös iCloudissa. Jos meidän täytyy palauttaa iPodisi tai vaihtaa se, sinun täytyy varmuuskopioida sisältösi, jotta voit palauttaa sen myöhemmin.
  • Varmista, että muistat Apple ID:si ja salasanasi.
  • Pidä kaapelit ja muut lisävarusteet itsellesi, kun huollatat laitteesi.

Varmuuskopioi iPodisi
Valmistele iPod touch huoltoa varten
Lue Applen tietosuojakäytäntö

Huollon jälkeen

Kun saat iPodisi huollosta, palauta sen tiedot aiemmin tekemästäsi varmuuskopiosta.

Annamme huollolle, mukaan lukien varaosat, 90 päivän takuun tai normaalin Apple-takuusi tai AppleCare-sopimuksesi jäljellä olevan voimassoloajan mukaisen takuun (pidemmän mukaan). Tämä takuu koskee sekä Applen että Applen valtuuttamien huoltoliikkeiden tekemiä huoltoja. Tämä ei vaikuta kuluttajansuojalakien mukaisiin oikeuksiisi.

Varmuuskopion palauttaminen