iPodin huolto ja korjaus

Lue lisätietoja iPodin huoltovaihtoehdoista, takuusta ja hinnoittelusta.

Miten voin korjauttaa iPodini?

Apple tarjoaa monia iPodin huolto- ja korjaustapoja. Valitse tarpeitasi parhaiten vastaava vaihtoehto. Tukiartikkeleistamme löydät ehkä vastauksen kysymykseesi. Voimme auttaa sinua akkuihin, rikkinäisiin näyttöihin ja muihin ongelmiin liittyvissä asioissa.

Lue Applen tuki-artikkeleita

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy neuvoja Applen tukiasiantuntijalta. Autamme sinua korjaamaan ongelmaan tai sopimaan huollon. Ennen kuin otat meihin yhteyttä, tarkista valmiiksi iPodisi sarjanumero, Apple ID:si ja sen salasana.

Tuotteen sarjanumeron tarkistaminen
Etsi Applen valtuuttama huoltoliike
Tee huoltopyyntö

Lähetä laite huoltoon

Ota meihin yhteyttä, niin lähetämme sinulle paketin iPodisi huoltoon toimittamista varten. Kun lähetät iPodisi meille, korjaamme tai vaihdamme sen mahdollisimman pian. Jos sinulla on iPod shuffle tai iPod nano, voit sopia Applen kanssa, että saat käyttöösi korvaavan tuotteen, ennen kuin palautat alkuperäisen tuotteesi meille.

Varmuuskopioi iPodisi ja valmistaudu huoltoon
Tee huoltopyyntö

Tuo laite huoltoon

Jos haluat apua henkilökohtaisesti, vie iPodisi Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Jos sinulla on iPod touch, muista tarkistaa Apple ID:si ja salasanasi ennen sen tuomista huoltoon.

Etsi Applen valtuuttama huoltoliike
Varmuuskopioi iPodisi ja valmistaudu huoltoon

Kuinka paljon huolto maksaa?

Jos vika kuuluu takuun, AppleCare Protection Plan -tilauksen tai kuluttajansuojalain piiriin, huolto on maksuton. Jos vika tai ongelma ei kuulu näiden piiriin, korjauksen hinta riippuu korjauksen tyypistä. Jos emme voi korjata iPodiasi, se on ehkä vaihdettava uuteen.

Tutustu Applen korjaushintoihin
Tarkista takuusi kattavuus

Miten kauan huolto kestää?

Huoltopaikka

Arvioitu aika

Tuotteen lähettäminen Applelle

3–5 työpäivää

Tuotteen toimittaminen Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen

Kysy liikkeen edustajalta

Kaiverrus korvaavaan laitteeseen

10 työpäivää

Voit ehkä tarkistaa huollon tilan verkossa, mutta tämä riippuu huoltopaikasta.

Tarkista huoltopyyntösi tila

Applen rajoitetun takuun kattavuus

Rajoitettu takuumme kattaa iPodisi ja Applen lisävarusteet vikatilanteissa vuoden ajan tuotteen ostopäivästä lukien. Applen rajoitettu takuu täydentää kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Takuumme ei kata vahingoja, jotka ovat aiheutuneet onnettomuustilanteista tai luvattomista muutoksista. Saat tarkemmat tiedot takuuehdoista. Voit tarkistaa takuusi tilan verkossa. Jos tiedoissamme on virheitä, voit myös päivittää ostotosite- tai kuittitietosi.

Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Tarkista takuusi tila
Päivitä ostotositteesi
Lue lisätietoja kuluttajansuojalaista

Voinko ostaa iPodilleni pidemmän kattavuusajan?

AppleCare Protection Plan tarjoaa asiantuntijoiden teknisen puhelintuen jopa kahdeksi vuodeksi sekä muita laitehuoltopalveluita iPodisi alkuperäisestä ostopäivästä lähtien. Voit ostaa AppleCare Protection Plan -tilauksen vuoden sisällä iPodisi ostamisesta.

Sinulla saattaa olla myös kuluttajansuojalain suomia oikeuksia. Applen rajoitettu takuu ja AppleCare Protection Planin edut täydentävät kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksiasi.

Lue lisää AppleCare Protection Planista

Takuun ulkopuolinen huolto

Korjaus katsotaan takuun ulkopuoliseksi, kun

• iPodisi on yli vuoden vanha
  • iPodisi vika ei kuulu takuun tai kuluttajansuojalain piiriin (esimerkiksi vahingosta johtuvat vauriot tai luvattomista muokkauksista aiheutuneet viat).

Voimme ehkä korjata iPodisi maksua vastaan takuun ulkopuolella. Jos emme voi korjata sitä, se on ehkä vaihdettava uuteen. Vaidossa saamasi iPod on uusi tai uutta vastaava sekä suorituskyvyn että luotettavuuden osalta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä huoltoedustajaan. Applen rajoitettu takuu täydentää kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Tutustu Applen takuun ulkopuolisiin hintoihin
Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Lue Applen korjausehdot

Akkuhuolto

Applen rajoitettu takuu kattaa vialliset akut, mutta se ei kata normaalista käytöstä johtuvaa kulumista. iPodisi täytyy ehkä testata, jotta akkuongelman syy voidaan selvittää.

Jos akussasi on valmistusvika, joka kuuluu takuun, AppleCare Protection Planin tai kuluttajansuojalain piiriin, vaihdamme iPodisi lisämaksutta.

Jos sinulla on AppleCare Protection Plan -tilaus ja iPodisi akun varauskapasiteetti on korkeintaan 80 prosenttia alkuperäisestä, huollamme iPodisi maksutta.

Jos akkusi ei kuulu takuun, AppleCaren tai kuluttajansuojalain piiriin, voimme korjata tai vaihtaa iPodisi maksua vastaan.

Lue ohjeita akun käyttöiän pidentämiseen
See Tutustu Applen takuun ulkopuolisten akkuhuoltojen hintoihin
Lue lisätietoja iPodin AppleCare Protection Planista

Näytön korjaus

Jos iPodisi näyttö on rikki, voimme ehkä huoltaa sen takuun ulkopuolella maksua vastaan. Apple-takuu ei kata näytön korjausta. Huollon hinta riippuu iPod-mallista. Jos näyttö menee rikki valmistusvirheen vuoksi, vika kuuluu Applen takuun ja kuluttajansuojalain piiriin.

Suoritamme iPodillesi vianmäärityksen mahdollisten muiden korjausten varalta. Jos muita korjauksia tarvitaan, ilmoitamme tästä sinulle.

Tutustu Applen korjaushintoihin
Lue lisätietoja AppleCare Protection Planista

Applen lisävarusteet

iPodin tuotepaketissa toimitetut Applen lisävarusteet (mukaan lukien laturi) kuuluvat takuumme ja kuluttajansuojalain piiriin. Ne kuuluvat myös AppleCare Protection Planin tai AppleCare+:n piiriin. Saat tarkempia tietoja huollosta ottamalla yhteyttä Appleen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Lue Applen lisävarusteiden rajoitetun takuun ehdot
Ota yhteyttä Apple-tukeen
Etsi Applen valtuuttama huoltoliike

iPodin huoltoon valmistautuminen

• Varmuuskopioi iPodisi iTunesin avulla (jos sinulla on iPod touch, voit varmuuskopioida sen myös iCloudin avulla). Sinun täytyy varmuuskopioida sisältösi sisältä varatta, että meidän täytyy palauttaa iPadisi tai vaihtaa se.
  • Varmista, että muistat Apple ID:si ja salasanasi.
  • Pidä kaapelit ja muut lisävarusteet itselläsi, kun huollatat laitteesi.

iPodin varmuuskopiointi
iPod touchin valmistelu huoltoa varten
Lue Applen tietosuojakäytäntö

Huollon jälkeen

Kun saat iPodisi takaisin huollosta, voit palauttaa omat tietosi tekemästäsi varmuuskopiosta.

Annamme huollolle, mukaan lukien varaosat, 90 päivän takuun tai normaalin Apple-takuusi tai AppleCare-sopimuksesi jäljellä olevan voimassoloajan mukaisen takuun (pidemmän mukaan). Tämä takuu koskee sekä Applen että Applen valtuuttamien huoltoliikkeiden tekemiä huoltoja. Tämä ei vaikuta kuluttajansuojalakien mukaisiin oikeuksiisi.

Varmuuskopion palauttaminen