Näin tunnistat iPodisi mallin

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit selvittää iPodisi mallin mallinumeron ja muiden tietojen perusteella.

iPod touch (6. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 16, 32, 64 ja 128 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat: A1574: 2015-07

iPod touchissa (6. sukupolvi) on iSight-kamera ja FaceTime HD -kamera.

iPod touch (6. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä, kuten myös (PRODUCT)RED-versiona.

iPod touch (5. sukupolvi).

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 16, 32 ja 64 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1509: 2014-06
    • A1421: 2013-05
    • A1421: 2012-10

iPod touchissa (5. sukupolvi) on iSight-kamera ja FaceTime HD -kamera. iPod touch loop -ranneke sisältyy 32 ja 64 Gt:n malleihin.

iPod touch (5. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä.

iPod touch (5. sukupolvi, 16 Gt, vuoden 2013 puoliväli)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 16 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1509: 2013-05

Tämä malli on saatavilla hopeanvärisenä ja siinä on FaceTime HD -kamera.

iPod touch (4. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 8, 16, 32 ja 64 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1367: 2012-10
    • A1367: 2011-10
    • A1367: 2010-09

iPod touchissa (4. sukupolvi) on iSight-kamera ja FaceTime HD -kamera.

iPod touch (4. sukupolvi) on saatavilla valkoisena ja mustana.

iPod touch (3. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 32 tai 64 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1318: 2009-09

iPod touchissa (3. sukupolvi) on 3,5 tuuman (diagonaalimitta) Multi-Touch-laajakuvanäyttö ja 32 tai 64 gigatavun flash-muisti.

iPod touchin (3. sukupolvi) erottaa iPod touchista (2. sukupolvi) katsomalla laitteen taakse. Mallinumero löytyy kaiverruksen alapuolella olevasta tekstistä.

iPod touch (2. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 8, 16 tai 32 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1288: 2008-09
    • A1319 (vain Kiina): 2008-09

iPod touchissa (2. sukupolvi) on 3,5 tuuman (diagonaalimitta) Multi-Touch-laajakuvanäyttö ja 8, 16 tai 32 gigatavun flash-muisti.

iPod touchin (2. sukupolvi) erottaa aiemmasta mallista virtaviivaisen muotoilun ja takana vasemmassa yläkulmassa olevan ovaalinmuotoisen antennisuojan perusteella.

iPod touch

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 8, 16 tai 32 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1213: 2008-02
    • A1213: 2007-09

iPod touchissa on 3,5 tuuman (diagonaalimitta) Multi-Touch-laajakuvanäyttö ja 8, 16 tai 32 gigatavun flash-muisti. Voit selata Internetiä Safarilla ja katsoa YouTube-videoita kaikkien aikojen ensimmäisellä iPodilla, jossa on Wi-Fi. iPod touchilla voit myös etsiä, esikuunnella ja ostaa musiikkikappaleita iTunes Wi-Fi Music Storesta.

iPod nano (7. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 16 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat: A1446: 2015-07

iPod nano (7. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli) on saatavilla viidessä värissä, kuten myös (PRODUCT)RED-versiona.

iPod nano (7. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 16 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1446: 2012-10

iPod nano (7. sukupolvi) on saatavilla kahdeksassa värissä.

iPod nano (6. sukupolvi)

• Navigointi: Multi-Touch-näyttö
  • Kapasiteetti: 8 tai 16 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1366: 2010-09

iPod nano (6. sukupolvi) on saatavilla kuudessa värissä.

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition on saatavilla ainoastaan Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä 8 tai 16 Gt:n kapasiteetilla. Apple lahjoittaa jokaisen ostetun iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition -laitteen hinnasta osuuden Global Fund -säätiölle hivin ja aidsin vastaiseen taisteluun Afrikassa.

iPod nano (5. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 8 tai 16 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1320: 2009-09

iPod nanon (5. sukupolvi) erottaa aiemmista iPod nano -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• korkeampi näyttö verrattuna iPod nanoon (4. sukupolvi)
  • kiillotettu anodisoitu alumiinipinta
  • kamera ja mikrofoni laitteen takana.

iPod nano (5. sukupolvi) on saatavilla yhdeksässä värissä.

iPod nano (4. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 8 tai 16 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1285: 2008-09

iPod nanon (4. sukupolvi) erottaa aiemmista iPod nano -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• korkeampi näyttö
  • kaareva pinta
  • ovaali muoto ylhäältä tai alhaalta tarkasteltuna
  • ravistusominaisuuden käyttämä kiihtyvyysmittari.

iPod nano (4. sukupolvi) on saatavilla yhdeksässä värissä.

iPod nano (3. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 4 tai 8 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1236: 2007-09

iPod nanon (3. sukupolvi) erottaa aiemmista iPod nano -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• entistä laajempi näyttö
  • lukituskytkin pohjassa
  • kyky toistaa videoita.

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat YOP, YOR, YXR, YXT, YXV tai YXX.

iPod nano (3. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä.

iPod nano (2. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 2, 4 tai 8 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1199: 2006-09

iPod nanon (2. sukupolvi) erottaa muista malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• entistä pienempi koko
  • värit
  • sekä telakkaliitäntä että kuulokeportti sijaitsevat laitteen pohjassa.

iPod nano (PRODUCT) RED Special Edition on iPod nano (2. sukupolvi), joka on saatavilla punaisena 4 tai 8 Gt:n kapasiteetilla. Jokaisen ostetun iPod nano (PRODUCT) RED -laitteen hinnasta menee 10 dollaria suoraan Global Fund -säätiölle aidsin vastaiseen taisteluun Afrikassa.

iPod nano

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 1, 2 tai 4 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1137: 2006-02
    • A1137: 2005-09

iPod nano on pienempi kuin iPod mini. Siinä on värinäyttö ja napsautusrulla sekä flash-muisti kovalevyn sijasta. Musiikki ja valokuvat synkronoidaan USB 2 -kaapelin avulla, ei FireWiren kautta. iPod nanon kapasiteetti on kaiverrettu kotelon taakse.

iPod nano on saatavilla valkoisena ja mustana.

iPod shuffle (4. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli)

• Navigointi: ohjauslevy
  • Kapasiteetti: 2 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat: A1373: 2015-07

iPod shuffle (4. sukupolvi, vuoden 2015 puoliväli) on saatavilla viidessä värissä, kuten myös (PRODUCT)RED-versiona.

iPod shuffle (4. sukupolvi, loppuvuosi 2012)

• Navigointi: ohjauslevy
  • Kapasiteetti: 2 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1373: 2012-09

iPod shuffle (4. sukupolvi, loppuvuosi 2012) on saatavilla seitsemässä värissä.

iPod shuffle (4. sukupolvi)

• Navigointi: ohjauslevy
  • Kapasiteetti: 2 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1373: 2010-09

iPod shuffle (4. sukupolvi) on saatavilla viidessä värissä.

iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009)

• Navigointi: Apple-kuulokkeet kaukosäätimellä
  • Kapasiteetti: 2 tai 4 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1271: 2009-09

iPod shufflessa (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on kolmiasentoinen kytkin, joka toimii samalla tavalla kuin alkuperäisessä iPod shufflessa: se vaihtaa pois päältä-, toisto- ja sekoitustilojen välillä. Tässä mallissa on kuulokeportti, joka on liitettävissä myös tietokoneen USB-porttiin. Siinä on samankaltainen pidike kuin iPod shufflessa (2. sukupolvi). iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on aiempia malleja pienempi. Siinä on yksi tilavalo, kun aiemman sukupolven iPod shuffle -laitteissa niitä oli kaksi.

iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on saatavilla viidessä värissä.

iPod shuffle (3. sukupolvi, loppuvuosi 2009) on lisäksi saatavilla 4 Gt:n Special Limited Edition -mallina, joka on saatavilla ainoastaan Apple Store -jälleenmyyntiliikkeestä. Kyseinen malli on tehty kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä.

iPod shuffle (3. sukupolvi)

• Navigointi: Apple-kuulokkeet kaukosäätimellä
  • Kapasiteetti: 4 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1271: 2009-03

iPod shufflessa (3. sukupolvi) on kolmiasentoinen kytkin, joka toimii samalla tavalla kuin alkuperäisessä iPod shufflessa: se vaihtaa pois päältä-, toisto- ja sekoitustilojen välillä. Tässä mallissa on kuulokeportti, joka on liitettävissä myös tietokoneen USB-porttiin. Siinä on samankaltainen pidike kuin iPod shufflessa (2. sukupolvi). iPod shuffle (3. sukupolvi) on aiempia malleja pienempi. Siinä on yksi tilavalo, kun aiemman sukupolven iPod shuffle -laitteissa niitä oli kaksi.

iPod shuffle (2. sukupolvi)

• Navigointi: ohjauslevy
  • Kapasiteetti: 1 tai 2 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1204: 2008-02
    • A1204: 2006-09

iPod shuffle (2. sukupolvi) on pienempi kuin alkuperäinen iPod shuffle, eikä siinä ole USB-liitäntää.

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat 1ZH, 1ZK, 1ZM, 1ZP tai 1ZR.

iPod shuffle

• Navigointi: ohjauslevy
  • Kapasiteetti: 512 Mt tai 1 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1112: 2005-01

iPod shuffle on pienempi kuin iPod mini, eikä siinä ole näyttöä. Edessä ja takana on LED-valot. Laitteen kapasiteetti on kaiverrettu etupuolen USB-liitäntään.

iPod mini (2. sukupolvi)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 4 tai 6 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1051: 2005-02

iPod mini (2. sukupolvi) -mallit erottaa alkuperäisistä iPod mini -malleista seuraavien ominaisuuksien perusteella:

• kovalevyn koko on kaiverrettu laitteen taakse
  • napsautusrullan tekstin väri on sama kuin laitteen väri.

iPod mini

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 4 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1051: 2004-01

iPod mini erottuu muista malleista seuraavien ominaisuuksien osalta:

• entistä pienempi koko
  • värit
  • lukituskytkin sijaitsee yläreunan vasemmassa laidassa
  • napsautusrullan painikkeiden merkinnät ovat itse rullassa.

iPod classic 160 Gt (loppuvuosi 2009)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 160 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: 2009-09

iPod classic 160 Gt (loppuvuosi 2009) on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

iPod classic on saatavana hopeanvärisenä ja mustana, ja sen kotelo on anodisoitua alumiinia ja kiillotettua ruostumatonta terästä.

iPod classic (120 Gt)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 120 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: 2008-09

iPod classic (120 Gt) on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

iPod classic on saatavana hopeanvärisenä ja mustana, ja sen kotelo on anodisoitua alumiinia ja kiillotettua ruostumatonta terästä.

iPod classic

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 80 tai 160 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: 2007-09

iPod classic on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat Y5N, YMU, YMV tai YMX.

iPod classic on saatavana hopeanvärisenä ja mustana, ja sen kotelo on anodisoitua alumiinia ja kiillotettua ruostumatonta terästä.

iPod (5. sukupolvi, loppuvuosi 2006), tunnetaan myös nimillä iPod videon kanssa ja viidennen sukupolven iPod

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 30 tai 80 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: 2006-09

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat V9K, V9P, V9M, V9R, V9L, V9N, V9Q, V9S, WU9, WUA, WUB, WUC tai X3N. Viidennen sukupolven U2 Special Edition iPod (30 Gt, loppuvuosi 2006) -mallin sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat W9G.

iPod (5. sukupolvi), tunnetaan myös nimillä iPod videon kanssa ja viidennen sukupolven iPod

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 30 tai 60 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1238: 2005-10

iPod (5. sukupolvi) on kovalevypohjainen iPod, jossa on suuri laajakuvavärinäyttö ja napsautusrulla, ja se pystyy näyttämään valokuvia ja videoita. Se käyttää USB-liitäntää synkronointiin.

iPod (5. sukupolvi) on saatavilla valkoisena ja mustana.

iPod Special Edition U2

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 20 tai 30 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1136: 2006-09
    • A1136: 2006-06
    • A1099: 2005-06
    • A1059: 2004-10

iPod Special Edition U2 on tavallinen iPod-malli, jossa on joitakin eroja: musta muovikuori, punainen napsautusrulla, kotelon taakse kaiverretut U2-yhtyeen jäsenten nimikirjoitukset ja kotelon taakse kaiverrettu teksti ”iPod Special Edition U2”.

Ensimmäinen malli perustui iPod (napsautusrulla) -malliin, jossa on 20 Gt:n kovalevy. Kesäkuussa 2005 julkaistiin iPod Special Edition U2:n uusi versio, joka perustui iPod-värinäyttömalliin. Niitä molempia pidetään myös neljännen sukupolven iPod-malleina. Kesäkuussa 2006 julkaistiin iPod Special Edition U2:n uusi versio, joka perustui viidennen sukupolven iPodiin (joka tunnetaan myös näytöllisenä iPodina), jossa on 30 Gt:n kovalevy. Syyskuussa 2006 julkaistiin iPodiin (5. sukupolvi, loppuvuosi 2006) perustuva malli.

Sarjanumeron kolme viimeistä merkkiä ovat W9G.

iPod-värinäyttömalli

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 20 tai 60 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1099: 2005-06

iPod ja iPod photo ovat nyt yksi ja sama malli, koska kaikissa valkoisissa iPod-malleissa on täysvärinäyttö. Niissä on edelleen samat ohjaimet kuin iPod (napsautusrulla) -malleissa, mutta nyt kaikissa malleissa on värinäyttö, kuten iPod photo -malleissa. Ne sopivat siksi erinomaisesti albumikuvituksen ja kuvaesitysten näyttöön. Niitä pidetään neljännen sukupolven malleina yhdessä iPod (napsautusrulla) -mallin kanssa.

iPod photo (tunnetaan myös nimellä iPod-värinäyttömalli)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 30, 40 tai 60 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1099: 2005-02
    • A1099: 2004-10

iPod photo -mallit vastaavat toiminnoiltaan ja ulkonäöltään iPod-värinäyttömallia (katso yllä olevaa kuvaa).

iPod (napsautusrulla)

• Navigointi: napsautusrulla
  • Kapasiteetti: 20 tai 40 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1059: 2004-07

iPod (napsautusrulla) -malleissa on napsautusrulla, kuten iPod minissä, mutta ne ovat suurempia ja niiden lukituskytkin on yläreunan oikeassa laidassa. iPod (napsautusrulla) -malleissa on mustavalkonäyttö. iPod (napsautusrulla) -mallia kutsutaan neljännen sukupolven iPod-malliksi.

iPod (telakkaliitäntä)

• Navigointi: kosketusrulla
  • Kapasiteetti: 10, 15, 20, 30 tai 40 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • A1040: 2003-09
    • A1040: 2003-04

iPod (telakkaliitäntä) -mallien pohjassa on telakkaliitäntä.

Uudemmissa iPod-malleissa, kuten iPod (napsautusrulla) -mallissa ja iPod minissä, on myös telakkaliitäntä. iPod (telakkaliitäntä) -mallissa on kuitenkin kosketusrulla napsautusrullan sijaan, ja neljä säätöpainiketta ovat kosketusrullan yläpuolella. iPod (telakkaliitäntä) -malleja kutsutaan kolmannen sukupolven iPod-malleiksi.

iPod (kosketusrulla)

• Navigointi: kosketusrulla
  • Kapasiteetti: 10 tai 20 Gt
  • Mallinumero ja julkaisuajankohta: A1019: 2002-07

Kaikissa iPod (kosketusrulla) -malleissa on FireWire-portin suojus. Vieritysrulla- ja telakkaliitäntämalleissa ei ole FireWire-porttia. iPod (kosketusrulla) -mallin ohjaimet näyttävät samankaltaisilta kuin iPod (vieritysrulla) -mallissa, mutta itse kosketusrulla ei käänny. iPod (kosketusrulla) -malleja pidetään toisen sukupolven iPod-malleina.

iPod (vieritysrulla)

• Navigointi: vieritysrulla
  • Kapasiteetti: 5 tai 10 Gt
  • Mallinumerot ja julkaisuajankohdat:
    • M8541: 2002-03
    • M8541: 2001-10

iPod (vieritysrulla) -malleissa on fyysisesti kääntyvä vieritysrulla. Ohjaimet (toisto, valikko, seuraava ja edellinen) ovat rullan ympärillä. iPod (vieritysrulla) -malleja kutsutaan ensimmäisen sukupolven iPod-malleiksi.