Jos iPod touch ei käynnisty tai se on lakannut vastaamasta

Lue, miten toimia, jos iPod touchin näyttö on lakannut vastaamasta tai se ei reagoi, kun kosketat sitä, tai se jumittuu, kun otat sen käyttöön.

Näyttö on pimeänä tai se on lakannut vastaamasta

Noudata laitettasi koskevia ohjeita.

iPod touch (7. sukupolvi)

1. Pidä sekä yläpainiketta että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    iPod touch, jossa nuolet osoittavat yläpainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta.
  2. Jos iPod touchisi ei käynnisty, tarkista laitteistosi ja lataa laitteesi toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Joudut lataamaan laitettasi ehkä jopa tunnin.
  3. Jos iPod touchisi ei vieläkään käynnisty, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi

1. Pidä sekä Koti-painiketta että yläpainiketta painettuina, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
    iPod touch, jossa nuolet osoittavat Koti-painiketta ja yläpainiketta.
  2. Jos iPod touchisi ei käynnisty, tarkista laitteistosi ja lataa laitteesi toimimalla näiden ohjeiden mukaan. Joudut lataamaan laitettasi ehkä jopa tunnin.
  3. Jos iPod touchisi ei vieläkään käynnisty, ota yhteyttä Apple-tukeen.

iPod touch käynnistyy, mutta se lakkaa vastaamasta käynnistyksen aikana

Jos käynnistyksessä tulee näkyviin Apple-logo tai punainen tai sininen näyttö, kokeile seuraavia toimenpiteitä:

1. Liitä iPod touch tietokoneeseen. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa. Selvitä, mikä macOS Macissasi on käytössä.
  2. Etsi laitteesi tietokoneessa.
  3. Kun laitteesi on liitettynä, toimi seuraavasti:
    • iPod touch (7. sukupolvi): Pidä sekä yläpainiketta että äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina.
      iPod touch, jossa nuolet osoittavat yläpainiketta ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta.
    • iPod touch (6. sukupolvi) tai aiempi: Pidä sekä Koti-painiketta että yläpainiketta painettuina.
      iPod touch, jossa nuolet osoittavat Koti-painiketta ja yläpainiketta.
  4. Pidä painikkeita painettuina, kunnes palautustilanäyttö tulee näkyviin.
    iPod touch, jossa näkyy palautusnäyttö.
  5. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä.
    Finder-ikkuna, jonka kehotteessa kysytään, haluatko päivittää vai palauttaa iPod touchin. Valittuna on Päivitä.
  6. Tietokoneesi lataa ohjelmiston laitteeseesi. Jos siihen menee yli 15 minuuttia, iPod touchisi poistuu palautustilasta. Toista vaiheet 2–4.

Lisäohjeita

Ota yhteyttä Apple-tukeen palvelun käyttöönottoa varten.