Safarin määrittäminen avautumaan aina samalle sivulle

Lue, miten voit automaattisesti näyttää saman sivun joka kerta, kun Safari avautuu Macillesi, ja mitä voit tehdä, jos selaimesi on jäänyt jumiin odottamalle aloitussivulle.

Järjestelmän yleisten asetusten määrittäminen

Valitse omenavalikosta  > Järjestelmäasetukset ja sitten Yleiset. Varmista tämän jälkeen, että Sulje ikkunat, kun lopetat ohjelman -asetus on valittuna. Jos se ei ole valittuna, Safari avautuu määrittämällesi sivulle vain, jos kyseinen sivu oli auki viimeksi, kun suljit Safarin. Lue lisätietoja siitä, miten Mac avaa automaattisesti ikkunat, ohjelmat ja dokumentit uudelleen.

Safarin asetusten määrittäminen

Avaa Safari ja valitse Safari > Asetukset ja sitten Yleiset. Muokkaa seuraavia asetuksia:

• Safarin käynnistyessä avataan: Valitse mikä tahansa muu kuin Kaikki edellisen istunnon ikkunat -asetus. Jos et näe tätä valikkoa, varmista, että noudatit edellisen osion ohjeita.
  • Näytä uudessa ikkunassa: valitse Kotisivu.
  • Kotisivu: Anna tähän sen sivun URL-osoite, jonka haluat avautuvan, kun Safari käynnistetään. Jos haluat määrittää täksi sivuksi nykyisen sivun, valitse Aseta nykyiselle sivulle.

Jos Safari vaikuttaa jumiutuneen odottamattomalle aloitussivulle

Jos Safari edelleen pysyy sellaisella aloitussivulla tai sellaisessa hakukoneessa, jota et halua käyttää, phishing-sivusto on saattanut huijata sinut asentamaan tuntemattoman tai epäilyttävän ohjelmiston.

Jos uskot, että Macissa saattaa olla haitta- tai mainosohjelma, päivitä macOS:n uusimpaan versioon. Jos Macissa on jo käytössä uusin versio, käynnistä Mac uudelleen. macOS:ssä on sisäinen työkalu, joka poistaa tunnetut haittaohjelmat, kun käynnistät Macin uudelleen.

Jos aloitussivu vaikuttaa edelleen olevan jumissa, tarkista, onko laitteessa tuntemattomia ohjelmia, selainlaajennuksia tai järjestelmän määritystiedostoja, ja poista ne. Lue ohjeet siitä, miten voit hallita Macisi ohjelmien suojausasetuksia

• Jos haluat poistaa appeja, avaa Macin Ohjelmat-kansio ja vedä epäilyttävät apit roskakoriin. Valitse Finder > Tyhjennä roskakori.
  • Jos haluat poistaa selainlaajennuksia, avaa Safarin asetukset ja klikkaa Laajennukset. Valitse mahdolliset epäilyttävät laajennukset ja klikkaa Poista-painiketta.
  • Jos haluat poistaa järjestelmän asetusprofiileja*, valitse omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Profiilit. Katso, näkyykö profiileja, joita et tunnista tai jotka vaikuttavat epäilyttäviltä. Profiili voi näyttää liittyvän aloitussivuun, jonka haluat vaihtaa, tai se voi olla jokin muukin. Valitse epäilyttävä profiili klikkaamalla sitä. Klikkaa sitten Poista-painiketta (-) profiililuettelon alapuolelta. Vahvista poisto valitsemalla Poista. Käynnistä Mac uudelleen ja yritä taas vaihtaa aloitussivu Safarin asetuksista.

* Jos Mac on koulun tai muun organisaation omaisuutta, ota yhteyttä järjestelmän ylläpitäjään ennen tarvittavan profiilin poistamista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.