Ikkunoiden, ohjelmien ja dokumenttien automaattinen uudelleenavaaminen Macissa

Mac avaa ikkunat ja välilehdet uudelleen, kun kirjaudut sisään Maciin tai avaat ohjelman, jotta voit jatkaa nopeasti siitä, mihin jäit viimeksi.

Jatka-toiminnon käyttö

Jatka-toiminnon avulla voit avata ohjelmat siinä tilassa, johon ne viimeksi jäivät. Kun esimerkiksi suljet Safarin, viimeksi käyttämäsi verkkosivut avataan uudelleen, kun avaat Safarin seuraavan kerran. Jos sinulla on Pages-dokumentteja auki, kun kirjaudut käyttäjätililtäsi ulos, ne avataan uudelleen, kun avaat Pagesin seuraavan kerran.

Jatka-toiminnon ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia töidesi tallentamisesta tai viimeksi työstämiesi tiedostojen etsimisestä. Kaikki hoidetaan automaattisesti. Jos et halua joitain dokumentteja tai ikkunoita tai mitään niistä avattavan automaattisesti uudelleen, voit muokata Jatka-toiminnon toimintaa.

Kirjautuminen ulos ja sisään

Kun kirjaudut sisään, Mac avaa automaattisesti ohjelmat, jotka olivat auki, kun viimeksi käytit konetta. Kun kirjaudut ulos, voit valita Avaa ikkunat uudelleen kirjauduttaessa takaisin sisään -asetuksen tai poistaa sen valinnan uloskirjautumisikkunassa. Tällä asetuksella voit valita, avataanko ohjelmat uudelleen, kun seuraavan kerran kirjaudut sisään. Asetuksen valinta pysyy määrittämänäsi, joten sinun tulee valita tai poistaa sen valinta aina, kun haluat muokata nykyistä toimintaa.

Jos haluat estää ohjelmia avautumasta uudelleen kirjautumisen yhteydessä yhdellä kirjautumiskerralla, paina Vaihto-näppäintä pitkään kirjautumisen yhteydessä. Tämä estää ohjelmien avautumisen automaattisesti, vaikka olisit valinnut sen asetuksen, kun kirjauduit viimeksi ulos.

Ohjelman avaaminen ja sulkeminen

Kun avaat ohjelman, se avaa automaattisesti ikkunat, joita käytit edellisellä käyttökerralla. Jos et halua, että ohjelmat avaavat automaattisesti dokumentit ja ikkunat uudelleen, valitse ohjelmaa lopettaessasi Sulje ikkunat, kun lopetat ohjelman -asetus (OS X Mountain Lion 10.8 tai tätä uudemmat versiot) tai poista valinta asetuksesta, jolla ikkunat palautetaan ohjelmien sulkemisen ja uudelleenavaamisen yhteydessä (OS X Lion 10.6). Voit tehdä tämän järjestelmäasetusten Yleiset-kohdassa.

Jos ohjelma avaa edelleen dokumentit ja ikkunat uudelleen, kun tämä toiminto on poistettu käytöstä, tarkista ohjelman asetuksista, onko siinä käytössä jokin samankaltainen toiminto. Joillain ohjelmilla on omat toimintonsa ikkunoiden palauttamiseen.

Jos haluat estää tilapäisesti ohjelmaa avaamasta dokumentteja ja ikkunoita uudelleen, paina Vaihto-näppäintä pitkään avatessasi ohjelmaa.

Kirjautumiskohteiden käyttö

Jos haluat, että jokin ohjelma avataan aina, kun kirjaudut tiliisi, voit lisätä sen järjestelmäasetusten Kirjautumiskohteet-asetuksiin. Kirjautumiskohteet avataan aina, Jatka-toiminnon asetuksista riippumatta.

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja sitten Käyttäjät ja ryhmät.
  2. Valitse oma käyttäjätilisi luettelosta.
  3. Klikkaa Kirjautumiskohteet.
  4. Vedä ohjelma tai dokumentti Kirjautumiskohteet-luetteloon. Voit myös klikata ja valita sitten haluamasi kohteen.

Kun olet lisännyt haluamasi kirjautumiskohteet, sulje Käyttäjät ja ryhmät -ikkuna.

Jos haluat estää tilapäisesti kirjautumiskohteiden avaamisen, paina Vaihto-painiketta pitkään kirjautuessasi sisään. Tällä tavoin Mac ohittaa kirjautumiskohteet, joten mitään ohjelmia ja ikkunoita, jotka olivat auki kirjautuessasi ulos, ei avata automaattisesti tämän kirjautumisen yhteydessä.