Macin ohjelmiston päivittäminen

macOS-päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja turvallisuutta sekä sisältävät Safarin, iTunesin ja muiden macOS:ään kuuluvien ohjelmien päivitykset.

macOS Mojaven päivitysten hankkiminen

Jos olet jo päivittänyt macOS Mojaveen:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja etsi sitten päivityksiä klikkaamalla Ohjelmiston päivitys:
  2. Jos päivityksiä on saatavana:
    • Asenna kaikki saatavana olevat päivitykset klikkaamalla Päivitä nyt.
    • Voit vaihtoehtoisesti katsoa kunkin päivityksen tiedot ja valita vain tietyt päivitykset asennettaviksi klikkaamalla Lisätietoja.
  3. Kun Ohjelmiston päivitys ilmoittaa, että Mac on ajan tasalla, macOS ja kaikki sen ohjelmat ovat myös ajan tasalla. Näihin kuuluvat Safari, iTunes, Kirjat, Viestit, Mail, Kalenteri, Kuvat ja FaceTime.

macOS-päivitykset, mukaan lukien App Storesta ladatut ohjelmat, ladataan tulevaisuudessa automaattisesti, kun valitset Pidä Mac automaattisesti ajan tasalla. Mac ilmoittaa, jos Mac on käynnistettävä uudelleen päivitysten takia, joten voit aina valita niiden asennuksen myöhemmin.

Päivitysten hankkiminen aiempiin macOS-versioihin

Jos käytössä on macOS High Sierra, Sierra, El Capitan tai jokin aiempi macOS-versio:*

1. Avaa App Store -ohjelma Macissa.
  2. Klikkaa App Storen työkalupalkissa Päivitykset.
  3. Lataa ja asenna luetellut päivitykset klikkaamalla Päivitä-painikkeita.
  4. Kun App Storessa ei enää näy päivityksiä, macOS-versiosi ja kaikki sen ohjelmat ovat ajan tasalla. Näihin kuuluvat SafariiTunes, iBooks, Viestit, Mail, Kalenteri, Kuvat ja FaceTime. Saat käyttöösi uudemmat versiot päivittämällä macOS-versiosi.

Voit ladata päivitykset tulevaisuudessa automaattisesti valitsemalla Omenavalikosta () > Järjestelmäasetukset, klikkaamalla App Store ja valitsemalla sitten Lataa uudet päivitykset taustalla. Mac antaa ilmoituksen, kun päivityksiä on asennettavana.

*Jos käytössäsi on OS X Lion tai Snow Leopard, saat OS X -päivitykset valitsemalla Omenavalikosta Ohjelmiston päivitys.

Lue lisää