Macin ohjelmiston päivittäminen

macOS-päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja turvallisuutta sekä sisältävät Safarin, iTunesin ja muiden macOS:ään kuuluvien ohjelmien päivitykset.

macOS Mojaven päivitysten hankkiminen tai uudempi

Jos olet päivittänyt macOS Mojaveen tai uudempaan, pidä käyttöjärjestelmä ajan tasalla seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja etsi sitten päivityksiä klikkaamalla Ohjelmiston päivitys.
  2. Jos päivityksiä on saatavilla, asenna ne klikkaamalla Päivitä nyt -painiketta. Voit vaihtoehtoisesti katsoa kunkin päivityksen tiedot ja valita vain tietyt päivitykset asennettaviksi klikkaamalla Lisätietoja.
    Ohjelmiston päivitys -näytön asetukset
  3. Kun Ohjelmiston päivitys ilmoittaa, että Mac on ajan tasalla, myös asennettu macOS-versio ja kaikki sen apit ovat ajan tasalla. Näihin kuuluvat Safari, iTunes, Kirjat, Viestit, Mail, Kalenteri, Kuvat ja FaceTime.

Löydät päivitykset iMovielle, GarageBandille, Pagesille, Numbersille ja Keynotelle (sekä muille apeille, jotka on ladattu erikseen App Storesta) avaamalla Macissa App Storen ja klikkaamalla Päivitykset-välilehteä.

Jos haluat jatkossa asentaa päivityksiä macOS:ään sekä App Storesta erikseen ladattuihin appeihin automaattisesti, valitse Pidä Mac automaattisesti ajan tasalla. Macisi ilmoittaa, kun päivitykset edellyttävät sen uudelleenkäynnistystä, joten voit aina siirtää niiden asennusta myöhempään ajankohtaan.

Päivitysten hankkiminen aiempiin macOS-versioihin

Jos käytät aiempaa macOS-versiota, kuten macOS High Sierraa, Sierraa, El Capitania tai aiempaa*, voit pitää sen ajan tasalla toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa App Store -ohjelma Macissa.
  2. Klikkaa App Storen työkalupalkissa Päivitykset.
  3. Lataa ja asenna luetellut päivitykset klikkaamalla Päivitä-painikkeita.
  4. Kun App Storessa ei enää näy päivityksiä, asennettu macOS-versio ja kaikki sen apit ovat ajan tasalla. Näihin kuuluvat Safari, iTunes, iBooks, Viestit, Mail, Kalenteri, Kuvat ja FaceTime. Saatat saada käyttöösi uudemmat versiot päivittämällä macOS-versiosi.

Voit ladata päivitykset jatkossa automaattisesti valitsemalla Omenavalikosta  > Järjestelmäasetukset, klikkaamalla App Store ja valitsemalla sitten Lataa uudet päivitykset taustalla. Mac antaa ilmoituksen, kun päivityksiä on asennettavana.

* Jos käytössäsi on OS X Lion tai Snow Leopard, hae OS X -päivityksiä valitsemalla Omenavalikosta  > Ohjelmiston päivitys.

iOS:n päivitysten hankkiminen