Macin ohjelmiston päivittäminen

macOS-päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja turvallisuutta sekä sisältävät Safarin, iTunesin ja muiden macOS:ään kuuluvien ohjelmien päivitykset.

macOS Mojaven päivitysten hankkiminen

Jos olet päivittänyt macOS Mojaveen, voit pitää sen ajan tasalla toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Valitse Omenavalikosta () Järjestelmäasetukset ja etsi sitten päivityksiä klikkaamalla Ohjelmiston päivitys.
  2. Jos päivityksiä on saatavilla, asenna ne klikkaamalla Päivitä nyt -painiketta. Voit vaihtoehtoisesti katsoa kunkin päivityksen tiedot ja valita vain tietyt päivitykset asennettaviksi klikkaamalla Lisätietoja.
    Ohjelmiston päivitys -näytön asetukset
  3. Kun Ohjelmiston päivitys ilmoittaa, että Mac on ajan tasalla, macOS ja kaikki sen ohjelmat ovat myös ajan tasalla. Näihin kuuluvat Safari, iTunes, Kirjat, Viestit, Mail, Kalenteri, Kuvat ja FaceTime.

Löydät päivitykset iMovielle, GarageBandille, Pagesille, Numbersille ja Keynotelle (sekä muille ohjelmille, jotka on ladattu erikseen App Storesta) avaamalla Macissa App Storen ja klikkaamalla Päivitykset-välilehteä.

macOS-päivitykset, mukaan lukien App Storesta erikseen ladatut ohjelmat, ladataan tulevaisuudessa automaattisesti, kun valitset Pidä Mac automaattisesti ajan tasalla. Macisi ilmoittaa, kun päivitykset edellyttävät sen uudelleenkäynnistystä, joten voit aina siirtää niiden asennusta myöhempään ajankohtaan.

Päivitysten hankkiminen aiempiin macOS-versioihin

Jos käytät aiempaa macOS-versiota, kuten macOS High Sierraa, Sierraa, El Capitania tai aiempaa*, voit pitää sen ajan tasalla toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Avaa App Store -ohjelma Macissa.
  2. Klikkaa App Storen työkalupalkissa Päivitykset.
  3. Lataa ja asenna luetellut päivitykset klikkaamalla Päivitä-painikkeita.
  4. Kun App Storessa ei enää näy päivityksiä, macOS-versiosi ja kaikki sen ohjelmat ovat ajan tasalla. Näihin kuuluvat SafariiTunes, iBooks, Viestit, Mail, Kalenteri, Kuvat ja FaceTime. Saatat saada käyttöösi uudemmat versiot päivittämällä macOS-versiosi.

Voit ladata päivitykset tulevaisuudessa automaattisesti valitsemalla Omenavalikosta () > Järjestelmäasetukset, klikkaamalla App Store ja valitsemalla sitten Lataa uudet päivitykset taustalla. Mac antaa ilmoituksen, kun päivityksiä on asennettavana.

*Jos käytössäsi on OS X Lion tai Snow Leopard, saat OS X -päivitykset valitsemalla Omenavalikosta Ohjelmiston päivitys.

iOS:n päivitysten hankkiminen