macOS Montereyn päivitysten uudet ominaisuudet

macOS Montereyn päivitykset parantavat Macin vakautta, suorituskykyä ja yhteensopivuutta, ja niitä suositellaan kaikille macOS Montereyn käyttäjille.

Päivitysten asentaminen

Tietoja päivitysten turvallisuussisällöstä

Päivitysten uudet ominaisuudet yrityskäyttäjille

macOS Monterey 12.7.4

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.7.3

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.7.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.7.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.7

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.9

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.8

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.7

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.6

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.5

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.4

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.3

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.2

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6.1

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojaukseen liittyviä korjauksia, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.6

Tämä päivitys sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.5.1

Tätä macOS:n suojausta parantavaa päivitystä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.5

macOS Monterey 12.5 sisältää parannuksia, virheenkorjauksia ja turvallisuuspäivityksiä.

• TV-appiin on lisätty mahdollisuus aloittaa alusta jo meneillään oleva liveurheilupeli sekä keskeyttää se ja siirtyä eteen- ja taaksepäin.

• Korjattu ongelma, jossa Safarin välilehti saattaa palata takaisin edelliselle sivulle.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Monterey 12.4

macOS Monterey 12.4 sisältää parannuksia Apple Podcastsiin ja virheenkorjauksia:

• Apple Podcasteissa on uusi asetus, jolla voidaan rajoittaa Maciin tallennettavia jaksoja ja poistaa automaattisesti vanhoja jaksoja.

• Studio Displayn laiteohjelmistopäivityksen 15.5 tuki on saatavilla erillisenä päivityksenä. Se sisältää parannuksia kameran säätöihin, kuten kohinaan, kontrastiin ja rajaukseen.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Monterey 12.3.1

macOS Monterey 12.3.1 sisältää Macin virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä.

Päivitys korjaa seuraavat ongelmat:

• Ulkoinen USB-C- tai Thunderbolt-näyttö ei käynnistynyt, kun se liitettiin Mac miniin (2018) toisena näyttönä.

• Bluetooth-laitteiden (kuten peliohjainten) yhteys Maciin saattoi katketa, kun ääntä toistettiin joillakin Beats-kuulokkeilla.

macOS Monterey 12.3

macOS 12.3 tuo käyttöön Universal Controlin, jonka avulla samaa hiirtä ja näppäimistöä voi käyttää sekä Macin että iPadin kanssa. Tämä versio sisältää myös uusia emojeja, dynaamisen päänseurannan Musiikki-apissa sekä muita Macin ominaisuuksia ja virheiden korjauksia.

Universal Control (beta)

• Universal Controlin avulla samaa hiirtä ja näppäimistöä voi käyttää sekä Macin että iPadin kanssa.

• Tekstiä voi kirjoittaa joko Macilla tai iPadilla ja tiedostoja voi vetää ja pudottaa laitteiden välillä.

Tilaääni

• Dynaaminen päänseuranta on saatavilla Musiikki-apissa, kun käytössä ovat tuetut AirPodit ja M1-sirulla varustettu Mac-tietokone.

• Tilaäänen mukautettavat asetukset Pois, Kiinteä ja Päätä seurataan löytyvät nyt Ohjauskeskuksesta, kun käytössä ovat tuetut AirPodit ja M1-sirulla varustettu Mac-tietokone.

Emojit

• Uudet emojit, kuten kasvot, käsieleet ja kodinesineet, ovat saatavilla emoji-näppäimistössä.

• Kädenpuristusemojiin voi valita kummallekin kädelle oman ihonvärin.

Tämä versio sisältää myös seuraavat Macin parannukset:

• Sirille on uusi ääni, joka lisää vaihtoehtojen monimuotoisuutta.

• Podcastit-appiin on lisätty jaksosuodattimet kausille, kuunnelluille, kuuntelemattomille, tallennetuille ja ladatuille jaksoille.

• Safarin verkkosivujen käännökset tukevat myös italiaa ja kiinaa (perinteinen).

• Pikakomennot tukevat tunnisteiden lisäämistä, poistamista ja hakemista Muistutuksissa.

• Tallennettuihin salasanoihin voi lisätä omia muistiinpanoja.

• Akun kapasiteetin lukemien tarkkuutta on parannettu.

Tämä versio sisältää myös Macin virheiden korjauksia:

• Tänään-näkymän News-widgetit eivät aina avanneet artikkeleita, kun niitä klikattiin.

• Ääni saattoi kuulostaa vääristyneeltä, kun videota katseltiin Apple TV -apilla.

• Joitain kuvia ja videoita saatettiin siirtää tahattomasti Kuvat-apin albumeja järjesteltäessä.

macOS Monterey 12.2.1

macOS 12.2.1 sisältää tärkeitä suojauspäivityksiä ja korjaa Intel-pohjaisissa Mac-tietokoneissa ilmenneen ongelman, jonka vuoksi akku saattoi tyhjentyä nukkumisen aikana, kun tietokoneeseen oli yhdistetty Bluetooth-oheislaitteita.

macOS Monterey 12.2

macOS 12.2 sisältää Macin virheenkorjauksia ja suojauspäivityksiä, ja sitä suositellaan kaikille käyttäjille.

macOS Monterey 12.1

macOS Monterey 12.1 tuo käyttöön SharePlayn, täysin uuden tavan jakaa kokemuksia perheen ja ystävien kanssa FaceTimessa. Tämä päivitys sisältää myös Apple Music Voice -tilausmahdollisuuden, uusia turvallisuusominaisuuksia lapsille ja vanhemmille Viestit-apissa, uudistetut muistot Kuvat-apissa sekä muita Macin ominaisuuksia ja virheiden korjauksia.

SharePlay

• SharePlay on uusi tapa jakaa Apple TV -apin, Apple Musicin ja muiden tuettujen appien sisältöihin perustuvia synkronoituja kokemuksia FaceTimessa.

• Jaetut säätimet antavat kaikille mahdollisuuden sisällön toistamiseen, toiston keskeyttämiseen sekä siirtymiseen eteen- tai taaksepäin.

• Älykäs äänenvoimakkuus vähentää automaattisesti elokuvan, TV-ohjelman tai kappaleen äänenvoimakkuutta, kun sinä tai ystäväsi puhutte.

• Näytönjaon avulla kaikki FaceTime-puhelun osallistujat voivat katsella kuvia, selata verkkoa tai auttaa toisiaan.

Apple Music Voice -tilausmahdollisuus

• Apple Music Voice -tilaus on uusi tilaustaso, joka oikeuttaa kaikkien Apple Musicin kappaleiden, soittolistojen ja asemien käyttöön Sirillä.

• Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin pyytää Siriä ehdottamaan musiikkia kuunteluhistoriasi ja mieltymystesi mukaan.

• Voit käyttää viimeksi toistettujen musiikkikappaleiden luetteloa Toista uudelleen -toiminnolla.

Photos

• Muistoja on uudistettu: niissä on uusi interaktiivinen käyttöliittymä, uusia animaatio- ja siirtymistyylejä sekä useita kuvakollaaseja.

• Uusia muistotyyppejä ovat muun muassa entistä useammat kansainväliset juhlapäivät, lapsiin liittyvät muistot, pidemmän aikavälin trendit ja parannetut lemmikkien muistot.

Viestit

• Viestinnän turvallisuus -asetuksen avulla vanhemmat voivat ottaa käyttöön lapsille tarkoitettuja varoituksia, kun nämä saavat tai lähettävät alastomuutta sisältäviä kuvia.

• Turvallisuusvaroitukset sisältävät resursseja, jotka ovat hyödyllisiä lapsille, jos he vastaanottavat alastomuutta sisältäviä kuvia.

Siri ja haku

• Sirin, Spotlightin ja Safari-haun laajennetut ohjeet auttavat lapsia ja vanhempia pysymään turvassa verkossa ja pyytämään apua vaarallisissa tilanteissa.

Apple ID

• Digitaalinen jäämistö antaa sinun määrittää ihmisiä tilisi perijöiksi, jotta he pääsevät kuollessasi iCloud-tiliisi ja henkilökohtaisiin tietoihisi.

TV-appi

• Store-välilehdellä voit selata, ostaa ja vuokrata elokuvia ja TV-ohjelmia yhdessä paikassa.

Tämä versio sisältää myös seuraavat Macin parannukset:

• Mail-apissa on käytettävissä Kätke osoitteeni -toiminto, jolla iCloud+-tilaajat voivat luoda yksilöllisiä ja satunnaisia sähköpostiosoitteita.

• Pörssi-apissa näet valuutan uutisnauhassa ja voit tarkastella tuottoa kuluvan vuoden alusta kaavioita tarkasteltaessa.

• Muistutukset- ja Muistiinpanot-apeissa voit nyt poistaa tunnisteita tai nimetä ne uudelleen.

Tämä versio sisältää myös Macin virheiden korjauksia:

• Työpöytä ja näytönsäästäjä saattoivat näkyä tyhjinä, kun kuvakirjastosta oli valittu kuvia.

• Ohjauslevy ei ehkä vastannut napautuksiin tai klikkauksiin.

• Ulkoiset näytöt eivät ehkä ladanneet joitakin MacBook Pro- ja MacBook Air -tietokoneita, kun ne liitettiin Thunderbolt- tai USB-C-kaapelilla.

• HDR-videoiden toisto YouTube.comissa saattoi saada vuoden 2021 MacBook Pro -tietokoneet kaatumaan.

• Kameran kehys saattoi peittää valikkorivin ekstrat vuoden 2021 MacBook Pro -tietokoneissa.

• MagSafe saattoi lopettaa vuoden 2021 16-tuumaisten MacBook Pro -tietokoneiden lataamisen, kun kansi suljettiin ja järjestelmä sammutettiin.

Jotkin ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikilla alueilla tai kaikilla Apple-laitteilla.

macOS Monterey 12.0.1

macOS Montereylla pääset yhdistämään, jakamaan ja luomaan ennennäkemättömillä tavoilla. Nauti FaceTimen ääneen ja videoon tehdyistä parannuksista, kuten tilaäänestä ja muotokuvatilasta. Tehosta työskentelyä hyödyntämällä tehokkaita tuottavuustyökaluja, joihin kuuluvat muun muassa Keskity, Pikamuistiinpano ja Safarin välilehtiryhmät. Työskentele sujuvasti eri laitteilla AirPlay Macille -toiminnolla.

FaceTime

• Tilaääni luo FaceTime-ryhmäpuhelussa vaikutelman, että äänet tulevat näytöllä näkyvän puhujan suunnasta.

• Puheäänen eristys torjuu taustamelun, jotta äänesi kuuluu kristallinkirkkaana.

• Laaja spektri tuo kaikki ympäristön äänet puheluun.

• Muotokuvatila keskittää huomion sinuun sumentamalla taustan M1-sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa.

• Ruudukkonäkymä näyttää ihmiset samankokoisissa ruuduissa ja korostaa aktiivisen puhujan.

• FaceTime-linkit mahdollistavat ystävien kutsumisen puheluihin Apple-, Android- tai Windows-laitteissa

Viestit

• Jaettu kanssasi näyttää Viestien avulla Mac-apeissa jaetut sisällöt.

• Kuvat-, Safari-, News-, Podcastit- ja TV-appien uusi Jaettu kanssasi -osio

• Useat kuvat näytetään Viestit-apissa kollaaseina tai pinoina.

Safari

• Välilehtiryhmien avulla voit tallentaa ja järjestellä välilehtiä sekä synkronoida ne laitteiden kesken.

• Älykäs seurannan esto estää seuraajia näkemästä IP-osoitettasi.

• Kompakti välilehtipalkki -toiminnolla näet verkkosivusta näytöllä enemmän.

Keskity

• Keskity antaa sinun automaattisesti suodattaa ilmoitukset sen perusteella, mitä olet juuri tekemässä.

• Valintoja, joiden avulla voit mukauttaa keskittymisen esimerkiksi työhön, pelaamiseen tai lukemiseen.

• Keskittymisvalinnat kaikissa Apple-laitteissa

• Tila kertoo yhteyshenkilöille, että ilmoituksesi on mykistetty.

Pikamuistiinpano ja Muistiinpanot

• Pikamuistiinpanolla voit tehdä muistiinpanoja kaikissa apeissa tai sovelluksissa ja palata niihin helposti myöhemmin.

• Tunnisteiden avulla voit luokitella muistiinpanosi helposti aiheen mukaan ja helpottaa niiden löytämistä.

• Maininnoilla voit ilmoittaa muille jaettujen muistiinpanojen tärkeistä päivityksistä.

• Toimintanäkymässä näet, ketkä ovat hiljattain tehneet muutoksia jaettuun muistiinpanoon.

AirPlay Macille

• AirPlay Macille -toiminnolla voit jakaa sisältöä iPhonesta tai iPadista suoraan Maciin.

• AirPlay-kaiutintuki musiikin toistamiseen Mac-äänijärjestelmän kautta

Live-teksti

• Live-teksti muuntaa kuvissa olevan tekstin interaktiiviseksi koko järjestelmän laajuisesti.

• Kuvissa näkyvän tekstin kopioinnin, kääntämisen ja haun tuki

• Visuaalisella haulla saat lisätietoja taideteoksista, maamerkeistä ja muista kuvissa olevista kohteista.

Shortcuts

• Uuden apin avulla voit automatisoida jokapäiväiset tehtävät ja suorittaa ne entistä nopeammin.

• Galleriassa on valmiita oikoteitä, jotka voit lisätä ja suorittaa koko järjestelmän laajuisesti.

• Pikakomentoeditorilla voit suunnitella mukautettuja oikoteitä omia työnkulkujasi varten.

• Tuki Automator-työnkulkujen automaattiselle muuntamiselle oikoteiksi

Maps

• Interaktiivinen 3D-maapallo, jossa on parannetut yksityiskohdat esimerkiksi vuorissa ja valtamerissä M1-sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa.

• Yksityiskohtaiset kaupunkikartat, joissa on muun muassa korkeuserot, puut, rakennukset ja maamerkit M1-sirulla varustetuissa Mac-tietokoneissa.

Tietosuoja

• Mailin tietosuojaus auttaa estämään lähettäjiä seuraamasta, miten käytät Mailia.

• Ohjauskeskuksessa näkyy tallennusilmaisin, kun jokin appi käyttää laitteen mikrofonia.

iCloud+

• Kätke osoitteeni luo yksilöllisiä satunnaisia sähköpostiosoitteita, jotka välittävät niihin lähetetyt viestit Saapuneet-kansioosi.

• Suojattu iCloud-lähetys (beta) estää yrityksiä luomasta yksityiskohtaista profiilia selaustoiminnastasi Safarissa.