Safari-laajennusten asentaminen Macissa

Safari-laajennusten avulla voit parantaa ja mukauttaa selaimen käyttökokemusta Macissa.

Safari-laajennukset lisäävät Safariin toimintoja, joiden ansiosta voit selata internetiä haluamallasi tavalla. Laajennukset voivat esimerkiksi näyttää hyödyllisiä tietoja verkkosivustosta, näyttää uutisotsikoita, auttaa palveluiden käytössä ja muuttaa verkkosivujen ulkoasua. Laajennukset ovat hyvä tapa mukauttaa selaimen käyttökokemusta.

Lataa ja asenna Safari-laajennukset kätevästi App Storesta. Turvallisuussyistä Apple tarkistaa ja allekirjoittaa kaikki App Storen laajennukset sekä isännöi niitä.

Laajennusten asentaminen

Aloita asentamalla uusimmat macOS-päivitykset varmistaaksesi, että Safari on ajan tasalla. Tarvitset Safari 12:n tai uudemman, jotta voit hankkia Safari-laajennuksia App Storesta.

Voit etsiä ja asentaa laajennuksen seuraavasti:

1. Avaa Safari ja valitse valikkoriviltä Safari > Safari-laajennukset.
  2. App Storen Safari-laajennukset-sivu avautuu, kuten edellä on kuvattu. Voit ladata ja asentaa laajennuksen klikkaamalla Hae tai klikkaamalla hintaa. Sinua saatetaan pyytää kirjautumaan sisään Apple ID:lläsi.
  3. Klikkaa Asenna.
  4. Kun laajennus on asennettu, klikkaa Avaa ja toimi laajennuksen näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Palaa sitten Safariin ja ota asentamasi laajennus käyttöön:

1. Valitse Safari > Asetukset.
  2. Klikkaa Laajennukset.
  3. Klikkaa laajennuksen nimen vieressä olevaa valintaneliötä.

Kaikki App Storesta asennetut laajennukset pidetään automaattisesti ajan tasalla.

Laajennusten poistaminen käytöstä tai niiden poistaminen

Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Laajennukset.

• Voit poistaa laajennuksen käytöstä poistamalla sen valintaneliön valinnan.
  • Jos haluat poistaa laajennuksen, valitse laajennus ja klikkaa Poista-painiketta. Jos et tiedä laajennuksen käyttötarkoitusta tai et enää aio käyttää sitä, sinun pitäisi poistaa se.

Lisätietoja

Safari ei enää tue useimpia verkkoliitännäisiä. Verkkosivujen entistä nopeamman lataamisen varmistamiseksi, energian säästämiseksi ja suojauksen tehostamiseksi Safari on optimoitu sisällöille, joissa käytetään HTML5-verkkostandardia, ja se ei edellytä liitännäistä. Käytä verkkoliitännäisten sijaan Safari-laajennuksia, joiden avulla voit parantaa ja mukauttaa selaimen käyttökokemusta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.