Safari-laajennusten asentaminen ja hallinta Macissa

Safari-laajennusten avulla voit parantaa ja mukauttaa selaimen käyttökokemusta.

Safari-laajennukset lisäävät Safariin toimintoja, joiden ansiosta voit selata internetiä haluamallasi tavalla. Laajennukset voivat esimerkiksi näyttää hyödyllisiä tietoja verkkosivustosta, näyttää uutisotsikoita, auttaa palveluiden käytössä ja muuttaa verkkosivujen ulkoasua. Kehittäjät lisäävät jatkuvasti uusia laajennuksia Safarin laajennusgalleriaan, joten voit mukauttaa selaimen käyttökokemusta uusilla tavoilla.

Laajennusten asentaminen

Safarin laajennusgalleriasta voit kätevästi selata laajennuksia ja asentaa niitä yhdellä osoituksella. Safari-laajennukset on turvallisinta asentaa galleriasta, koska kaikki siellä olevat laajennukset ovat Applen tarkistamia ja allekirjoittamia ja sijaitsevat Applen palvelimilla. Lisäksi kaikki galleriasta asentamasi laajennukset päivittyvät automaattisesti.

1. Avaa galleria valitsemalla Safari-valikosta Safari-laajennukset.
  2. Osoita asennettavan laajennuksen vieressä Asenna nyt.

Voit hankkia laajennuksia myös suoraan kehittäjiltä. Kun lataat laajennuksen kehittäjältä, saat tiedoston, jonka pääte on .safariextz. Voit asentaa laajennuksen kaksoisosoittamalla kyseistä tiedostoa. Se ei ole Applen allekirjoittama eikä sijaitse Applen palvelimilla, joten Safari pyytää vahvistamaan, että luotat lähteeseen ja haluat asentaa laajennuksen.

Laajennusten päivittäminen

Safari päivittää automaattisesti laajennukset, jotka on asennettu Safari 9:llä Safarin laajennusgalleriasta OS X Yosemitessa tai sitä uudemmassa OS X -versiossa.

Voit päivittää manuaalisesti laajennukset, jotka olet ladannut kehittäjältä tai asentanut Safarin aiemmalla versiolla:

1. Valitse Safari-valikosta Asetukset ja sitten Laajennukset.
  2. Valitse ikkunan vasemmasta alalaidasta Päivitykset. Se näkyy vain kun päivityksiä on saatavilla.
  3. Osoita Päivitä-painiketta kunkin asennettavan päivityksen kohdalla.

Laajennusten poistaminen käytöstä tai niiden poisto

1. Valitse Safari-valikosta Asetukset ja sitten Laajennukset.
  2. Valitse laajennus luettelosta.
  3. Voit poistaa laajennuksen käytöstä poistamalla valinnan Käytä-valintaneliöstä. Jos et tiedä laajennuksen käyttötarkoitusta tai et enää aio käyttää sitä, osoita Poista-painiketta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.