Safari-laajennusten asentaminen ja hallinta Macissa

Safari-laajennusten avulla voit parantaa ja mukauttaa selaimen käyttökokemusta.

Safari-laajennukset lisäävät Safariin toimintoja, joiden ansiosta voit selata internetiä haluamallasi tavalla. Laajennukset voivat esimerkiksi näyttää hyödyllisiä tietoja verkkosivustosta, näyttää uutisotsikoita, auttaa palveluiden käytössä ja muuttaa verkkosivujen ulkoasua. Laajennukset ovat hyvä tapa mukauttaa selaimen käyttökokemusta.

Laajennusten asentaminen

App Storessa (tai Safari-laajennusgalleriassa) voit kätevästi selata laajennuksia ja asentaa niitä yhdellä klikkauksella. Safari-laajennukset on turvallisinta ladata galleriasta, koska kaikki App Storessa olevat laajennukset ovat Applen tarkistamia ja allekirjoittamia ja sijaitsevat Applen palvelimilla. App Storesta asentamasi laajennukset myös päivittyvät automaattisesti.

Voit etsiä asennettavia laajennuksia avaamalla Safarin ja valitsemalla valikkoriviltä Safari > Safari-laajennukset.

• Jos käytössä on Safari 12, App Store avautuu Safari-laajennukset-sivulle.
  • Jos käytössä on Safarin aiempi versio, Safari avaa Safari-laajennusgalleria-verkkosivun.

Laajennusten päivittäminen

Safari päivittää automaattisesti laajennukset, jotka asennettiin App Storesta Safari 12:lla, kuten myös laajennukset, jotka asennettiin Safari-laajennusgalleriasta Safari 9:llä, 10:llä tai 11:llä OS X Yosemitessa tai uudemmassa.

Voit päivittää manuaalisesti laajennukset, jotka olet ladannut kehittäjiltä tai asentanut Safarin aiemmalla versiolla:

1. Valitse Safari-valikosta Asetukset ja sitten Laajennukset.
  2. Valitse ikkunan vasemmasta alalaidasta Päivitykset. Se näkyy vain silloin, kun päivityksiä on saatavilla.
  3. Klikkaa asennettavan päivityksen vieressä olevaa Päivitä-painiketta.

Laajennusten poistaminen käytöstä tai niiden poistaminen

Valitse Safari > Asetukset ja klikkaa sitten Laajennukset. Voit ottaa kunkin laajennuksen käyttöön tai poistaa sen käytöstä sen valintaneliön avulla.

Jos et tiedä laajennuksen käyttötarkoitusta tai et enää aio käyttää sitä, klikkaa kyseisen laajennuksen Poista-painiketta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.