Jos et voi ottaa laajennuksia käyttöön Macin Safarissa

Lue, mitä voit tehdä, jos et pysty valitsemaan Macin Safari-asetuksissa valintaneliötä, jolla laajennus otetaan käyttöön.

macOS Catalinasta alkaen Macissa on ollut suojaustoiminto, jonka tarkoituksena on estää haittaohjelmia huijaamasta sinua ottamaan Safari-laajennuksia käyttöön. Joissakin tapauksissa näyttötallennus- tai käyttöaputoimintoja sisältävien, luotettavien ohjelmistojen käyttö haittaa tämän toiminnon käyttöä. Jos näin käy:

• Saatat nähdä viestin, jonka mukaan Safari on havainnut klikkausta häiritsevän apin tai palvelun.

• Safari-laajennuksia ei ehkä voi ottaa käyttöön Safari-asetuksissa. Voit poistaa laajennuksen käytöstä poistamalla valintaneliön valinnan, mutta et pysty ottamaan laajennusta käyttöön lisäämällä valintaa.

Ratkaise ongelma asentamalla uusimmat Applen ohjelmistopäivitykset ja yritä sitten uudelleen. Jos et vieläkään voi ottaa laajennuksia käyttöön Macin Safarissa ohjelmistopäivityksen jälkeen:

1. Käynnistä Mac vikasietotilassa.

2. Avaa Safari ja ota käyttöön Safari-laajennukset, joita haluat käyttää.

3. Käynnistä Mac uudelleen.

Yleisiä tietoja Safari-laajennusten käytöstä on saatavilla Macille, iPhonelle ja iPadille.