Tietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin salatuista varmuuskopioista

Voit suojata iPhonen, iPadin ja iPod touchin tietokoneeseen tallennetut varmuuskopiot salasanasuojauksella ja salauksella.

Kun salaat iPhonen, iPadin tai iPod touchin varmuuskopion

Finderin, Apple-laitteet-apin tai iTunesin Salaa paikallinen varmuuskopio ‑toiminto lukitsee ja koodaa tietosi. Salatuissa varmuuskopioissa on joitakin tietoja, joita muissa varmuuskopioissa ei ole. Näitä ovat esimerkiksi seuraavat:

• tallennetut salasanat
  • Wi-Fi-asetukset
  • verkkosivustohistoria
  • terveystiedot
  • puheluhistoria.

Salatuissa varmuuskopioissa ei ole Face ID:n, Touch ID:n eikä laitteen pääsykoodin tietoja.

Varmuuskopioita ei oletusarvoisesti salata. Jos haluat salata varmuuskopion Finderissa, Apple-laitteet-apissa tai iTunesissa ensimmäistä kertaa, laita päälle salasanasuojattu Salaa paikallinen varmuuskopio ‑asetus. Tämän jälkeen laitteen varmuuskopiot salataan automaattisesti. Voit myös luoda varmuuskopion iCloudiin, joka salaa tietosi aina automaattisesti.

Varmuuskopioiden salaaminen

1. Avaa Finder tai Apple-laitteet-appi Windows-tietokoneessa. Avaa iTunes Windows-tietokoneessa, jossa ei ole Apple-laitteet-appia, tai macOS Mojavessa tai sitä vanhemmassa. Selvitä, mikä macOS on käytössä Macissa.
  2. Yhdistä laite tietokoneeseen käyttämällä mukana toimitettua USB-kaapelia. Etsi sitten laitteesi tietokoneella.
  3. Valitse Yleiset- tai Yhteenveto-välilehden Varmuuskopiot-osiosta Salaa paikallinen varmuuskopio.
    Finder-ikkuna, jossa näkyy paikallisen varmuuskopion salausvalinta
  4. Luo pyydettäessä salasana. Luo salasana, jonka muistat, tai kirjoita se muistiin ja laita se varmaan talteen, koska varmuuskopioita ei voi käyttää ilman sitä. Jos olet unohtanut salasanan, katso lisätietoja.

Kun vahvistat salasanan, varmuuskopiointi aloitetaan. Tämä korvaa heti aiemmat varmuuskopiosi salatuilla varmuuskopioilla. Kun prosessi on valmis, varmista, että salatun varmuuskopion luominen onnistui.

Varmuuskopioiden salauksen tarkistaminen

Jos olet määrittänyt Finderin, Apple-laitteet-apin tai iTunesin salaamaan varmuuskopiot, Salaa paikallinen varmuuskopio ‑valintaneliö on valittuna Yleiset- tai Yhteenveto-välilehdessä.

1. Yhdistä laitteesi.
  2. Avaa Finder tai Apple-laitteet-appi Windows-tietokoneessa. Avaa iTunes Windows-tietokoneessa, jossa ei ole Apple-laitteet-appia, tai macOS Mojavessa tai sitä vanhemmassa. Selvitä, mikä macOS on käytössä Macissa.
  3. Klikkaa Finderista tai Apple-laitteet-apista Yleiset-välilehteä ja sitten Hallitse varmuuskopioita ‑painiketta. Valitse iTunesista Muokkaa > Asetukset Windows-tietokoneessa tai iTunes > Asetukset ja klikkaa sitten Laitteet-välilehteä.
  4. Etsi lukkoa laitteen nimen vierestä. Jos näet lukon , varmuuskopio on salattu. Näet myös varmuuskopion luontipäivän ja -ajan.
  5. Sulje varmuuskopioikkuna valitsemalla OK.Finder-ikkuna, jossa näkyy viimeisimmän salatun varmuuskopion päivämäärä ja aika

Varmuuskopioiden salauksen poistaminen käytöstä

Jos haluat poistaa varmuuskopioiden salauksen käytöstä, poista Salaa paikallinen varmuuskopio ‑valintaneliön valinta Finderista, Apple-laitteet-apista tai iTunesista ja anna salasana. Jos et muista salasanaa, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

Varmuuskopion salasanan nollaaminen

Et voi käyttää aiempia salattuja varmuuskopioita, mutta voit varmuuskopioida nykyiset tiedot Finderilla tai iTunesilla ja määrittää uuden salasanan varmuuskopioille.

Jos et muista salatun varmuuskopion salasanaa

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.