Jos tarvitset lisää tilaa päivitystä varten

Kun päivität iOS- tai iPadOS-laitetta langattomasti, näkyviin voi tulla ilmoitus, jonka mukaan iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa ei ole riittävästi tilaa. Seuraavista ohjeista voi olla apua.

Jos päivityksen lataamiseen ja asentamiseen ei ole riittävästi tilaa, laite poistaa joitakin asennettujen appien ladattavissa olevia osia tilapäisesti. Et todennäköisesti joudu poistamaan tai siirtämään sisältöä. Jos tarvitset edelleen enemmän tilaa kuin laitteessasi on, voit tehdä päivityksen seuraavilla tavoilla:

• Jos haluat päivittää tietokoneella, yhdistä laite tietokoneeseen.
  • Poista sisältöä laitteestasi ja yritä päivittää uudelleen.
  • Hallitse laitteesi tallennustilaa suositusten avulla.

Tietokoneella päivittäminen

Jos haluat ladata uusimman iOS- tai iPadOS-version tietokoneella, toimi seuraavasti:

1. Avaa Finder-ikkuna Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa.
  2. Liitä laite tietokoneeseesi.
  3. Etsi laitteesi tietokoneella. Sinun täytyy ehkä luottaa laitteeseen, jotta voit jatkaa.
  4. Klikkaa Etsi päivityksiä.
  5. Klikkaa Lataa ja päivitä.

Jos päivittämisen aikana näkyy jokin muu varoitusviesti, lue lisää sen ratkaisemisesta.

Sisällön poistaminen manuaalisesti

Voit tarkistaa tallennustilasta appien käyttämän tilan ja poistaa ne apit, joita et tarvitse. Voit ladata ostamasi apit tai muun sisällön myöhemmin uudelleen.

1. Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > Yleiset > Tallennustila [laite].
  2. Valitse mikä tahansa appi ja tarkista, kuinka paljon tilaa se käyttää.
  3. Napauta Poista appi. Joissakin apeissa (kuten Musiikki ja Videot) on mahdollista poistaa osa dokumenteista ja datasta.
  4. Asenna päivitys uudelleen. Valitse Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Tallennustilan hallinta suositusten avulla

iOS 11:ssä ja tätä uudemmissa sekä iPadOS:ssä saat vinkkejä siihen, miten voit säästää tallennustilaa sekä siirtää sivuun tai poistaa appeja ja sisältöjä, joita et tarvitse. Voit ladata ostamasi apit tai muun sisällön myöhemmin uudelleen.

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tallennustila (iPhone).
  2. Katso vihjeet vierittämällä Suositukset-osioon.