Toimi näin, jos tarvitset lisää tilaa iOS-päivitystä varten

Kun päivität iOS-laitetta langattomasti, näkyviin voi tulla viesti, jonka mukaan iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa ei ole riittävästi tilaa. Seuraavista ohjeista voi olla apua.

Jos päivityksen lataamiseen ja asentamiseen ei ole riittävästi tilaa, iOS poistaa joitakin asennettujen appien ladattavissa olevia osia tilapäisesti. Et todennäköisesti joudu poistamaan tai siirtämään sisältöä. Jos tarvitset edelleen enemmän tilaa kuin laitteessasi on, voit tehdä päivityksen seuraavilla tavoilla:

• Liitä laite tietokoneeseesi ja päivitä iTunesin avulla.
  • Poista sisältöä laitteestasi ja yritä päivittää uudelleen.
  • Hallitse laitteesi tallennustilaa suositusten avulla.

Päivitys iTunesin avulla

Lataa iOS:n uusin versio iTunesin avulla seuraavasti:

1. Asenna iTunesin uusin versio tietokoneeseesi.
  2. Liitä laite tietokoneeseesi.
  3. Valitse laite iTunesissa.
  4. Klikkaa Yhteenveto-paneelissa Etsi päivityksiä.
  5. Klikkaa Lataa ja päivitä.

Jos päivittämisen aikana näkyy jokin muu varoitusviesti, lue lisää sen ratkaisemisesta.

Sisällön poistaminen manuaalisesti

Voit tarkistaa tallennustilasta appien käyttämän tilan ja poistaa ne apit, joita et tarvitse. Voit ladata ostamasi apit tai muun sisällön myöhemmin uudelleen.

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tallennustila (iPhone).
  2. Valitse mikä tahansa appi ja tarkista, kuinka paljon tilaa se käyttää.
  3. Napauta Poista appi. Joissakin apeissa (kuten Musiikki ja Videot) on mahdollista poistaa osa dokumenteista ja datasta.
  4. Asenna iOS-päivitys uudelleen. Valitse Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys.

Tallennustilan hallinta suositusten avulla

iOS 11:n ja uudempien vihjeiden avulla voit selvittää, miten voit säästää tallennustilaa sekä siirtää sivuun tai poistaa appeja ja sisältöjä, joita et tarvitse. Voit ladata ostamasi apit tai muun sisällön myöhemmin uudelleen.

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tallennustila (iPhone).
  2. Katso vihjeet vierittämällä Suositukset-osioon.
    iPhonen tallennustila