Ulkoisten näyttöjen käyttäminen Macin kanssa

Lue, miten voit liittää toisen näytön Maciin ja valita, miten näytöt toimivat yhdessä.

Voit määrittää lisänäyttöjä Macissa usealla eri tavalla. Voit määrittää kaikki näytöt peilaamaan toisensa tai laajentaa työtilan kussakin näytössä erilaisilla ohjelmilla ja ikkunoilla. Jos käytät ulkoista näyttöä Mac-kannettavan kanssa, voit myös käyttää suljetun näytön tilaa.

Vaatimusten selvittäminen

• Tarkista Macin portit ja selvitä, tarvitsetko sovittimen.
  • Tarkista, kuinka montaa näyttöä Macisi tukee: Valitse Omenavalikko () > Tietoja tästä Macista > Tuki ja klikkaa sitten Tekniset tiedot. Macin tukemien näyttöjen määrä ilmestyy näyttöön tulevalla verkkosivulla Videotuki-kohtaan.

Laajennetun työpöytätilan käyttäminen

Laajennettua työpöytätilaa käyttävä MacBook ja ulkoinen näyttö

Suurenna työtilaasi käyttämällä laajennettua työpöytätilaa, jossa voit nauttia koko näytön ohjelmista ja ikkunoista jokaisessa näytössä. Järjestä sen jälkeen ikkunat ja koko näytön ohjelmat näyttöjen kesken Mission Controlin avulla. Jos Dock on näytön alalaidassa, se näkyy kaikissa näytöissä, kun siirrät osoittimen näytön alareunaan.

Laajennetun työpöytätilan ottaminen käyttöön

1. Varmista, että ulkoisessa näytössä on virta päällä ja että se on liitetty Maciin.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  3. Valitse Sovitus-välilehti.
  4. Varmista, että Näytön peilaus -valintaneliö ei ole valittuna.

Näyttöjen järjestäminen tai ensisijaisen näytön vaihtaminen

Järjestä näytöt pöytäsi kokoonpanoa vastaavalla tavalla, jotta voit siirtää ohjelmia ja ikkunoita näyttöjen kesken yhdellä jatkuvalla liikkeellä. Voit myös vaihtaa ensisijaisen näytön, johon työpöytäkuvakkeet ja sovellusikkunat ilmestyvät ensin. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  2. Valitse Sovitus-välilehti.
  3. Järjestä näytöt tai vaihda ensisijainen näyttö:
    • Voit järjestää näytöt vetämällä niistä yhden haluamaasi paikkaan. Näytön ympärille ilmestyy punainen kehys, kun järjestät sen.
    • Voit vaihtaa ensisijaisen näytön vetämällä valkoisen palkin toiseen näyttöön.

Järjestelmäasetusten Näytöt-valikon Sovitus-välilehti

Näytön kahdennuksen käyttäminen

Näytön kahdennusta käytettäessä kaikissa näytöissä näkyvät samat ohjelmat ja ikkunat.

MacBook ja ulkoinen näyttö, jotka on asetettu Näytön kahdennus -tilaan

Näytön kahdennuksen ottaminen käyttöön

1. Varmista, että ulkoisessa näytössä on virta päällä ja että se on liitetty Maciin.
  2. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja valitse sitten Sovitus-välilehti.
  3. Varmista, että Näytön peilaus -valintaneliö on valittuna.

Järjestelmäasetusten Näytöt-valikon Sovitus-välilehti, jossa Näytön peilaus on otettu käyttöön

AirPlayn käyttäminen

Apple TV:n avulla voit peilata Macisi koko näytön televisioosi tai käyttää televisiotasi erillisenä näyttönä. Jos haluat ottaa AirPlayn käyttöön, noudata seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että televisiossa on virta päällä.
  2. Valitse valikkoriviltä AirPlay-valikko* ja valitse sitten Apple TV. Jos televisiosi näytölle ilmestyy AirPlayn pääsykoodi, syötä pääsykoodi Macissa.
  3. Peilaa näyttö tai käytä televisiota erillisenä näyttönä:
    • Jos haluat peilata näytön, valitse AirPlay-valikko ja sitten Peilaa sisäinen näyttö.
    • Jos haluat käyttää televisiota erillisenä näyttönä, valitse AirPlay-valikko ja sitten Käytä erillisenä näyttönä.
  4. Jos haluat poistaa AirPlayn käytöstä, valitse AirPlay-valikko ja sitten Sammuta AirPlay.

* Jos AirPlay-valikko ei näy valikkorivillä, valitse Omenavalikko () > Näytöt ja sitten Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -valintaneliö.

Lue, miten voit toistaa videota AirPlaylla Macista.