Ulkoisten näyttöjen käyttäminen Macin kanssa

Lue, miten voit liittää toisen näytön Maciin ja valita, miten näytöt toimivat yhdessä.

Voit määrittää kaikki näytöt peilaamaan toisensa tai laajentaa työtilan kussakin näytössä erilaisilla apeilla ja ikkunoilla. Jos käytät ulkoista näyttöä Mac-kannettavan kanssa, voit myös käyttää suljetun näytön tilaa.

Vaatimusten selvittäminen

• Tarkista Macin portit ja selvitä, tarvitsetko sovittimen.
  • Tarkista, kuinka montaa näyttöä Macisi tukee: Valitse Omenavalikko  > Tietoja tästä Macista, klikkaa Tuki ja klikkaa sitten Tekniset tiedot. Macin tukemien näyttöjen määrä ilmestyy näyttöön tulevalla verkkosivulla Videotuki-kohtaan.

Laajennetun työpöytätilan käyttäminen

Laajennettua työpöytätilaa käyttävä MacBook ja ulkoinen näyttö

Suurenna työtilaasi laajennetulla työpöytätilalla, jossa voit nauttia koko näytön kokoisista apeista ja ikkunoista jokaisessa näytössä. Järjestä sen jälkeen ikkunat ja koko näytön apit näyttöjen kesken Mission Controlin avulla. Jos Dock on näytön alalaidassa, se näkyy kaikissa näytöissä, kun siirrät osoittimen näytön alareunaan.

Laajennetun työpöytätilan ottaminen käyttöön

1. Varmista, että ulkoinen näyttö on päällä ja että se on liitetty Maciin.
  2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  3. Klikkaa Järjestys-välilehteä.
  4. Varmista, että Näytön peilaus -valintaneliö ei ole valittuna.

Näyttöjen järjestäminen tai ensisijaisen näytön vaihtaminen

Järjestä näytöt pöytäsi kokoonpanoa vastaavalla tavalla, jotta voit siirtää appeja ja ikkunoita näyttöjen kesken yhdellä jatkuvalla liikkeellä. Voit myös vaihtaa ensisijaisen näytön, johon työpöytäkuvakkeet ja sovellusikkunat ilmestyvät ensin.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.
  2. Klikkaa Järjestys-välilehteä.
  3. Voit muuttaa näytön sijaintia vetämällä sen haluamaasi kohtaan. Näytön ympärille ilmestyy punainen kehys, kun näyttöä siirretään.
  4. Jos haluat asettaa ensisijaiseksi näytöksi toisen näytön, vedä valikkorivi toiseen näyttöön.
     Järjestelmäasetusten Näytöt-valikon Järjestys-välilehti

Näytön kahdennuksen käyttäminen

Näytön kahdennusta käytettäessä kaikissa näytöissä näkyvät samat apit ja ikkunat.

MacBook ja ulkoinen näyttö, jotka on asetettu Näytön kahdennus -tilaan

Näytön kahdennuksen ottaminen käyttöön

1. Varmista, että ulkoinen näyttö on päällä ja että se on liitetty Maciin.
  2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja klikkaa sitten Järjestys-välilehteä.
  3. Varmista, että Näytön peilaus -valintaneliö on valittuna.

Järjestelmäasetusten Näytöt-valikon Järjestys-välilehti, jossa Näytön peilaus on otettu käyttöön

AirPlayn käyttö

Apple TV:n avulla voit peilata Macisi koko näytön televisioosi tai käyttää televisiotasi erillisenä näyttönä. Jos haluat ottaa AirPlayn käyttöön, noudata seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että televisio on päällä.
  2. Valitse valikkoriviltä AirPlay-valikko ja valitse sitten Apple TV. Jos televisiosi näytölle ilmestyy AirPlayn pääsykoodi, syötä pääsykoodi Macissa.
  3. Peilaa näyttö tai käytä televisiota erillisenä näyttönä:
    • Jos haluat peilata näytön, valitse AirPlay-valikko ja sitten Peilaa sisäinen näyttö.
    • Jos haluat käyttää televisiota erillisenä näyttönä, valitse AirPlay-valikko ja sitten Käytä erillisenä näyttönä.
  4. Jos haluat poistaa AirPlayn käytöstä, valitse AirPlay-valikko ja sitten Sammuta AirPlay.

Jos AirPlay-valikko ei näy valikkorivillä, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja valitse sitten Näytä peilausvalinnat valikkorivillä, kun ne ovat käytettävissä -valintaneliö.

Lue lisätietoja videon toistamisesta AirPlaylla Macista.