Jos ulkoinen näyttö on pimeänä tai sen tarkkuus on liian pieni

Kokeile näitä ratkaisuja, jos Mac toimii, mutta siihen liitetyssä ulkoisessa näytössä on tyhjä tai pimeä näyttö (ei kuvaa), tai jos Mac ei voi käyttää sen suurimpia tarkkuuksia tai virkistystaajuuksia.

Tarkista kaapelit ja liitännät

Varmista, että ulkoisen näytön virtajohto ja videokaapeli on liitetty kunnolla ja oikein päin. Lue lisätietoja näytön liittämisestä Maciin.

Ulkoinen näyttö on pimeänä tai sen tarkkuus tai virkistystaajuus on pieni, jos videokaapeli tai näytön kanssa mahdollisesti käyttämäsi sovitin ei tue näytön tarkkuutta ja virkistystaajuutta. Jos käytät Thunderbolt- tai USB-C-sovitinta, sen on oltava myös DisplayPort Alt Mode-, Thunderbolt 3- tai Thunderbolt 4 ‑yhteensopiva.

Jos näyttö on liitetty Mac-kannettavaan, jonka kansi on suljettu, varmista, että Mac on liitetty virtalähteeseen ja että Macissa on käytössä ulkoinen näppäimistö ja hiiri.

Jos näyttö on liitetty keskittimeen tai telakkaan, liitä näyttö suoraan Macissa olevaan porttiin.

Ota selvää, mitä Mac tukee

Ulkoinen näyttö on pimeänä, jos Maciin liitettyjen ulkoisten näyttöjen määrä ylittää sen, mitä se voi käyttää enintään samanaikaisesti. Tämä rajoitus vaihtelee Mac-mallin mukaan.

Ulkoinen näyttö on pimeänä tai sen tarkkuus tai virkistystaajuus on pieni, jos olet määrittänyt näytön ylittämään suurimman tuetun tarkkuuden tai virkistystaajuuden. Tämä rajoitus vaihtelee Mac-mallin, näytön, näytön kanssa käytetyn videokaapelin ja sovittimen sekä muiden liitettyjen näyttöjen tarkkuuden ja virkistystaajuuden mukaan. Lue, mitä voit tehdä, jos näyttö pimenee, kun olet muuttanut näytön tarkkuutta tai virkistystaajuutta.

Tarkista Mac-mallin teknisistä tiedoista, miten montaa ulkoista näyttöä Mac tukee ja millä tarkkuuksilla ja virkistystaajuuksilla:

Etsi näyttö

Ulkoinen näyttö on pimeänä, jos Mac ei tunnista ulkoista näyttöä. Yritä tunnistaa näyttö uudelleen toimimalla seuraavien ohjeiden mukaan.

• Irrota näyttö Macista ja liitä se sitten uudelleen. Näytön sammuttamisesta ensin voi olla apua.

• Laita Mac nukkumaan ja herätä se. Voit sulkea Mac-kannettavan kannen muutamaksi sekunniksi ja avata sen sitten uudelleen.

• Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt. Pidä optionäppäintä painettuna, jotta Etsi näyttöjä ‑painike tulee näkyviin. Klikkaa sitten painiketta.

• Käynnistä Mac uudelleen. Jos et voi käynnistää Macia uudelleen, sammuta se painamalla virtapainiketta noin 10 sekunnin ajan. Laita Mac sitten uudelleen päälle painamalla virtapainiketta.

Salli näytön liittäminen

Kun liität näyttöä Applen sirulla varustettuun Mac-tietokoneeseen, Mac saattaa kysyä, haluatko sallia kyseisen lisälaitteen (näytön) liittämisen. Jos et salli sen liittämistä, näyttö pysyy pimeänä. Lue lisätietoja siitä, miten voit sallia lisälaitteiden liittämisen kannettaviin Mac-tietokoneisiin.

Tarkista näytön kirkkaus

Jos ulkoinen näyttö on pimeänä, varmista, että sen kirkkautta ei ole säädetty minimiin.

• Jos näppäimistö ja ulkoinen näyttö ovat Applen valmistamia, voit lisätä kirkkautta näppäimistön kirkkauden lisäyspainikkeellaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä. Valitse vaihtoehtoisesti Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näytöt ja käytä sieltä löytyvää kirkkaussäädintä.

• Jos ulkoinen näyttö ei ole Applen valmistama, sinun on ehkä säädettävä kirkkautta sen sisäisillä säätimillä ja valikkojärjestelmällä. Jos se ei onnistu ja näyttö on pimeänä, näyttö ei ehkä saa virtaa tai se saattaa toimia virheellisesti.

Päivitä ohjelmisto

Ohjelmisto voi vaikuttaa näytön tunnistamiseen, näytön kuvan laatuun ja näytön käytettävissä oleviin tarkkuuksiin ja virkistystaajuuksiin.

• Asenna macOS:n uusimmat päivitykset, jotka asentavat myös Applen valmistamien näyttöjen laiteohjelmistopäivitykset.

• Jos näyttö ei ole Applen valmistama, varmista, että se käyttää valmistajan uusinta laiteohjelmistoa. Katso lisätietoja näytön ohjeista tai valmistajan verkkosivustolta.

Jos tarvitset edelleen apua

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.