Mac-kannettavan käyttö suljetun näytön tilassa ulkoisen näytön kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten ulkoista näyttöä käytetään kannettavan Mac-tietokoneen kanssa, kun sen sisäinen näyttö on suljettu.

Mac-kannettavan kanssa voi käyttää ulkoista näyttöä tai projektoria, kun sen sisäinen näyttö on suljettu. Tämä tunnetaan suljetun näytön tilana.

Suljetun näytön tilan vaatimukset

Suljetun näytön tilan käyttö Mac-kannettavassa edellyttää seuraavia:

• Virtalähde
  • Ulkoinen näppäimistö ja hiiri tai ohjauslevy, USB-liitäntä tai langaton
  • USB-C–USB-sovitin, jos käytössäsi on USB-hiiri tai -näppäimistö MacBookin (2015 tai uudempi) tai MacBook Pron (2016 tai uudempi) kanssa
  • Ulkoinen näyttö tai projektori

Suljetun näytön tilan käyttöönotto

Voit ottaa suljetun näytön tilan käyttöön seuraavien ohjeiden avulla.

Jos ulkoista näyttöä ei tunnisteta, kun se liitetään, ja Mac on päällä, kokeile liittää näyttö, kun tietokone nukkuu tai on sammutettuna. Herätä tai käynnistä tietokone, kun olet liittänyt näytön.

Jos käytössä on USB-näppäimistö ja -hiiri

1. Varmista, että Mac-kannettava on kytketty pistorasiaan virtalähteen avulla.
  2. Kytke USB-näppäimistö ja -hiiri Maciin.
  3. Kun Mac on päällä ja näyttö avoinna, liitä Mac asianmukaiseen porttiin ulkoisessa näytössä tai projektorissa ja kytke näyttö tai projektori päälle. Käytä tarvittaessa asianmukaista Applen näyttösovitinta.
  4. Kun Mac-kannettavan työpöytä on tullut näkyviin ulkoiseen näyttöön, sulje tietokoneen kansi.
  5. Kun kansi suljetaan:
    • OS X Lion 10.7:ssä ja uudemmissa ulkoinen näyttö vaihtuu siniseksi ja näyttää sitten tietokoneen työpöydän.
    • OS X 10.6.8 Snow Leopardissa ja aiemmissa voit herättää Macin klikkaamalla hiiren painiketta tai painamalla jotain ulkoisen näppäimistön näppäintä.

Voit nyt käyttää Mac-kannettavaa tavalliseen tapaan USB-näppäimistöllä ja -hiirellä.

Jos käytössä on langaton näppäimistö ja hiiri

1. Varmista, että Mac-kannettava on kytketty pistorasiaan virtalähteen avulla.
  2. Tarkista Järjestelmäasetusten Bluetooth-paneelista tai Bluetooth-valikkokuvakkeesta Bluetooth-kuvake, että Bluetooth on käytössä.
  3. Muodosta Bluetooth-näppäimistöstä tai -hiirestä pari Macin kanssa.
  4. Klikkaa Järjestelmäasetusten Bluetooth-paneelissa Lisäasetukset ja varmista, että Salli Bluetooth-laitteiden herättää tietokone -kohdan viereinen valintaneliö on valittuna.
  5. Kun Mac on päällä ja näyttö avoinna, liitä Mac asianmukaiseen porttiin ulkoisessa näytössä tai projektorissa ja kytke näyttö tai projektori päälle. Käytä tarvittaessa asianmukaista Applen näyttösovitinta.
  6. Kun Mac-kannettavan työpöytä on tullut näkyviin ulkoiseen näyttöön, sulje tietokoneen kansi.
  7. Kun kansi suljetaan:
    • OS X Lion 10.7:ssä ja uudemmissa ulkoinen näyttö vaihtuu siniseksi ja näyttää sitten tietokoneen työpöydän.
    • OS X Snow Leopard 10.6.8:ssa ja aiemmissa voit herättää Macin klikkaamalla hiiren painiketta tai painamalla jotain ulkoisen näppäimistön näppäintä.

Voit nyt käyttää Mac-kannettavaa tavalliseen tapaan langattomalla näppäimistöllä ja hiirellä.

Mac-kannettavan irrottaminen näytöstä käytön jälkeen

Suosittelemme, että ennen näytön irrottamista laitat Macin nukkumaan valitsemalla Omenavalikko > Nuku.

Jotkin DVI- ja Mini DisplayPort-näytöt (kuten Applen alumiinirunkoiset DVI-näytöt sekä 24- ja 27-tuumaiset LED Cinema Display -näytöt) voidaan irrottaa ilman, että tietokonetta laitetaan nukkumaan. Jos et ole varma, tukeeko näyttö tätä toimintoa, aseta tietokone nukkumaan ennen näytön irrottamista.

Sisäisen näytön avaaminen suljetun näytön tilassa

Kun Mac-kannettava on suljetun näytön tilassa, näytön avaaminen tuottaa eri tulokset käyttöjärjestelmästä riippuen.

OS X Lion 10.7 tai uudempi

Jos avaat tuetun Mac-kannettavan (OS X Lion 10.7 tai uudempi) kannen suljetun näytön tilassa, näyttö välkkyy hetken kuluttua ja muuttuu siniseksi, minkä jälkeen molemmat näytöt aktivoituvat. Palaa suljetun näytön tilaan sulkemalla kansi.

OS X Snow Leopard 10.6.8 tai aiempi

Jos avaat tuetun Mac-kannettavan (OS X Snow Leopard 10.6.8) kannen suljetun näytön tilassa, kuvaa ei ehkä näy. Tämä on normaalia. Kun tietokone on suljetun näytön tilassa, sisäinen näyttö on poissa käytöstä ja näyttömuisti on annettu kokonaan ulkoisen näytön käyttöön.

Sisäinen näyttö voidaan aktivoida uudelleen laittamalla tietokone nukkumaan ja sitten herättämällä se, tai käyttämällä Järjestelmäasetusten Näytöt-paneelin Etsi näyttöjä -painiketta. Jos näppäimistössä ei ole Numlock-näppäintä, voit painaa komento-F1.