Toimi näin, ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat Macisi

Varmuuskopioi tietosi ja palauta sitten tehdasasetukset poistamalla jotkin ominaisuudet ja palvelut käytöstä, tyhjentämällä Mac ja asentamalla macOS uudelleen.

Oletko vaihtamassa uuteen Mac-tietokoneeseen? Ennen näiden toimenpiteiden suorittamista voit siirtää tiedostosi vanhasta Macista uuteen Maciin Siirtymisapurin avulla.

Luo varmuuskopio

Varmista, että sinulla on ajan tasalla oleva varmuuskopio tärkeistä tiedostoista. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Kirjaudu iTunesista ulos macOS Mojavessa tai aiemmassa

Jos käytät macOS Mojavea tai aiempaa, avaa iTunes. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunasta Tili > Valtuutukset > Poista tietokoneen valtuutus. Anna sitten Apple ID ja salasana ja valitse Poista valtuutus.

Lue lisätietoja iTunes-tilisi kanssa käytettyjen tietokoneiden valtuutuksen poistamisesta.

Kirjaudu ulos iCloudista

Jos käytät macOS Catalinaa tai uudempaa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID. Valitse sivupalkista Yleiskatsaus ja klikkaa sitten Kirjaudu ulos.

Jos käytät macOS Mojavea tai aiempaa, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja klikkaa sitten Kirjaudu ulos.

Sinulta kysytään, haluatko pitää Macissa kopion iCloudin tiedoista. Voit klikata Säilytä kopio, sillä tyhjennät Macisi myöhemmin. iCloud-tietosi säilyvät iCloudissa ja kaikissa muissa laitteissa, joista on kirjauduttu Apple ID:lläsi iCloudiin.

Kirjaudu ulos iMessagesta

Jos käytät OS X Mountain Lionia tai aiempaa, avaa Viestit-appi ja valitse sitten valikkoriviltä Viestit > Asetukset. Klikkaa iMessage ja sitten Kirjaudu ulos.

Nollaa NVRAM-muisti

Sammuta Mac, käynnistä se uudelleen ja paina välittömästi näitä neljää näppäintä samaan aikaan: optio, komento, P ja R. Pidä niitä painettuina. Vapauta näppäimet noin 20 sekunnin kuluttua. Tällöin käyttäjäkohtaiset asetukset poistetaan muistista ja tietyt suojaustoiminnot, joita on mahdollisesti muutettu, palautetaan.

Lue lisätietoja NVRAM- tai PRAM-muistin nollaamisesta.

Valinnainen: poista pidettävien Bluetooth-laitteiden laitepari

Jos Macisi pariksi on liitetty Bluetooth-näppäimistö, -hiiri, -kosketusalusta tai jokin muu Bluetooth-laite, jonka aiot pitää, voit poistaa sen laiteparin. Tämä valinnainen vaihe estää virheelliset syötteet, kun Macilla ja laitteella on eri omistajat, mutta ne jäävät toistensa Bluetooth-kantoalueelle.

Jos olet poistamassa Bluetooth-syöttölaitteiden laiteparia pöytätietokoneesta, kuten iMacista, Mac ministä tai Mac Prosta, sinun on kytkettävä USB-näppäimistö ja -hiiri tämän artikkelin jäljellä olevien vaiheiden suorittamista varten.

Jos haluat poistaa Bluetooth-laitteen laiteparin, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth. Siirrä osoitin sen laitteen päälle, jonka laiteparin haluat poistaa, ja klikkaa laitteen nimen vieressä näkyvää poistopainiketta (x).

Tyhjennä kovalevy ja asenna macOS uudelleen

Paras tapa palauttaa Mac tehdasasetuksiin on tyhjentää kovalevy ja asentaa macOS uudelleen

Kun macOS on asennettu, Mac käynnistyy uudelleen käyttöönottoapuriin, jossa pyydetään valitsemaan maa tai alue. Jos haluat jättää Macin siihen tilaan, jossa se oli uutena, älä jatka käyttöönottoa, vaan sammuta Mac painamalla komento-Q. Kun uusi omistaja käynnistää Macin, käyttöönottoapuri opastaa häntä käyttöönotossa.

Voimme hyödyntää laitteesi sinun ja planeetan etujen mukaisesti sen malliin tai kuntoon katsomatta: Lue, miten voit vaihtaa tai kierrättää Macisi Apple Trade In -ohjelman kautta.