Toimi näin, ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat Macisi

Ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat Macisi, tietokoneesta kannattaa ottaa varmuuskopio, jotkin ominaisuudet ja palvelut kannattaa poistaa käytöstä ja tietokone kannattaa palauttaa tehdasasetuksiin tyhjentämällä kovalevy ja asentamalla macOS uudelleen.

Oletko vaihtamassa uuteen Mac-tietokoneeseen?

Tässä artikkelissa kerrotaan sisällön siirtämisestä uuteen Maciin. Tee nämä toimenpiteet ennen kovalevyn tyhjentämistä ja kaikkia muita toimenpiteitä.

Luo varmuuskopio

Varmista, että sinulla on ajan tasalla oleva varmuuskopio tärkeistä tiedostoista ja tiedoista. Tässä artikkelissa kerrotaan tietojen varmuuskopioinnista macOS-tietokoneissa.

Kirjaudu ulos iTunesista

Avaa iTunes. Valitse näytön yläreunan valikkoriviltä tai iTunes-ikkunan yläreunasta Tili > Valtuutukset > Poista tietokoneen valtuutus.

Anna pyydettäessä Apple ID ja salasana. Klikkaa Poista valtuutus.

Tässä artikkelissa kerrotaan tietokoneen valtuutuksen poistamisesta iTunesin avulla, mukaan lukien valtuutuksen poistamisesta kaikilta tietokoneilta, joilla olet käyttänyt iTunes-tiliäsi.

Kirjaudu ulos iCloudista

Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja klikkaa sitten Kirjaudu ulos -painiketta.

Valintaikkunassa kysytään, haluatko pitää Macissa kopion iCloudin tiedoista. Koska alustat kovalevyn myöhemmässä vaiheessa, jatka klikkaamalla Säilytä kopio.

Kun kirjaudut iCloudista ulos, iCloudin tiedot jäävät iCloudiin ja kaikkiin muihin laitteisiin, joihin olet kirjautunut Apple ID:llä.

Kirjaudu ulos iMessagesta

Jos käytössä on OS X Mountain Lion tai uudempi, kirjaudu ulos iMessagesta.

Valitse Viestit-ohjelmassa Viestit > Asetukset ja klikkaa sitten Tilit. Valitse iMessage-tilisi ja klikkaa Kirjaudu ulos -painiketta.

Jos aiot pitää pariksi liitetyt Bluetooth-laitteet, poista laitepari (valinnaista)

Jos Macin pariksi on liitetty Bluetooth-laitteita, kuten näppäimistöjä, hiiriä tai ohjauslevyjä, ja aiot pitää nämä laitteet, voit poistaa niiden laiteparin. Tämä valinnainen vaihe estää Macissa virheelliset syötteet, jos tietokoneella ja Bluetooth-laitteilla on eri omistajat, mutta ne jäävät toistensa Bluetooth-kantoalueelle.

Jos olet poistamassa iMacin, Mac minin tai Mac Pron laiteparia, sinulla on oltava USB-näppäimistö ja -hiiri tai muu langallinen näppäimistö ja hiiri näiden vaiheiden suorittamista varten.

Jos haluat poistaa Bluetooth-laitteiden laiteparin, valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth. Vie osoitin sen laitteen päälle, jonka laiteparin haluat poistaa, ja klikkaa laitteen nimen vieressä näkyvää poistopainiketta (x). Kun valintaikkunassa kysytään, että oletko varma, klikkaa Poista.

Jos käytät iMacia, Mac Prota tai Mac miniä, suorita seuraava vaihe käyttämällä USB-näppäimistöä ja -hiirtä tai muuta langallista näppäimistöä ja hiirtä.

Tyhjennä kovalevy ja asenna macOS uudelleen

Paras tapa palauttaa Mac tehdasasetuksiin on tyhjentää kovalevy ja asentaa macOS uudelleen

Kun macOS on asennettu, Mac käynnistyy tervetulonäyttöön, jossa pyydetään valitsemaan maa tai alue. Jos haluat jättää Macin siihen tilaan, jossa se oli uutena, älä jatka tietokoneen käyttöönottoa, vaan sammuta se painamalla komento-Q. Kun uusi omistaja käynnistää Macin, käyttöönottoapuri opastaa häntä käyttöönotossa.

Lisätietoja

Voimme hyödyntää laitteesi sinun ja planeetan etujen mukaisesti sen malliin tai kuntoon katsomatta. Lue, miten voit vaihtaa tai kierrättää Macisi Apple GiveBack -ohjelman kautta.