Toimi näin, ennen kuin myyt, luovutat tai vaihdat Macisi

Näin valmistelet Macin uudelle omistajalle ja palautat tietokoneen tehdasasetukset.

Peruuta tai siirrä AppleCare-turva

Jos Macillasi on AppleCare-turva, voit peruuttaa tai siirtää sen.

AppleCare-sopimuksen peruuttaminen

AppleCare-sopimuksen siirtäminen uudelle omistajalle

Käytä Poista kaikki sisältö ja asetukset ‑toimintoa, jos mahdollista

Jos sinulla on käytössä macOS Monterey tai uudempi Applen sirulla varustetussa Macissa tai Apple T2 Security ‑sirulla varustetussa Macissa, käytä Poista kaikki sisältö ja asetukset ‑toimintoa tämän artikkelin loppuvaiheiden sijaan. Jos käytät jotain muuta Mac-mallia tai macOS-versiota, jatka vaiheeseen 3.

Kaiken sisällön ja asetusten poistaminen

Kirjaudu ulos iTunesista

Jos käytössäsi on macOS Catalina tai uudempi, ohita tämä vaihe.

Valitse iTunesin valikkopalkista Tili > Valtuutukset > Poista tietokoneen valtuutus. Anna Apple ID ja salasana ja valitse Poista valtuutus. Lue lisää valtuutuksen poistamisesta.

Kirjaudu ulos iCloudista

macOS Ventura ja uudemmat: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten omaa nimeäsi (Apple ID:täsi) sivupalkissa. Vieritä oikealla alas ja klikkaa Kirjaudu ulos.

macOS Monterey, macOS Big Sur tai macOS Catalina: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Apple ID. Valitse sivupalkista Yleiskatsaus ja klikkaa sitten Kirjaudu ulos.

macOS:n aiemmat versiot: Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa iCloud ja sitten Kirjaudu ulos.

Kun sinulta kysytään, haluatko säilyttää kopion iCloud-tiedoista tässä Macissa, voit säilyttää kopion, koska tyhjennät Macin myöhemmin. iCloud-tietosi säilyvät iCloudissa ja muissa laitteissa, joista on kirjauduttu iCloudiin Apple ID:lläsi.

Kirjaudu ulos iMessagesta

Valitse Viestit-apin valikkopalkista Viestit > Asetukset. Klikkaa iMessage ja sitten Kirjaudu ulos.

Valinnainen: Poista Bluetooth-laitteiden laiteparit

Jos Macisi pariksi on liitetty Bluetooth-näppäimistö tai ‑hiiri tai jokin muu laite, jonka aiot pitää, voit poistaa sen laiteparin. Tämä valinnainen vaihe estää virheelliset syötteet, jos Macilla ja laitteella on eri omistajat mutta laitteet jäävät toistensa Bluetooth-kantaman alueelle. Jos teet tämän Macilla, jossa ei ole sisäänrakennettua näppäimistöä tai ohjauslevyä, sinun on liitettävä USB-näppäimistö ja hiiri, jotta voit suorittaa jäljellä olevat vaiheet.

Jos haluat poistaa Bluetooth-laitteen laiteparin, valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Bluetooth. Siirrä osoitin sen laitteen päälle, jonka laiteparin haluat poistaa, ja klikkaa Katkaise yhteys ‑painiketta tai laitteen nimen vieressä näkyvää poistopainiketta (x).

Macin tyhjentäminen ja macOS:n uudelleenasennus

Kun olet tyhjentänyt Macisi ja asentanut macOS:n uudelleen, Mac aukaisee uudelleenkäynnistyksen jälkeen käyttöönottoapurin. Käyttöönoton jatkamisen sijaan sammuta tietokone painamalla komento-Q.

Macin tyhjentäminen

macOS:n asentaminen uudelleen

Nollaa NVRAM-muisti ja sammuta tietokone

Käynnistä Mac ja paina heti seuraavaa neljää näppäintä samanaikaisesti: optio, komento, P ja R. Pidä näppäimiä painettuina noin 20 sekunnin ajan. Tällöin käyttäjäkohtaiset asetukset poistetaan muistista ja tietyt suojaustoiminnot, joita on mahdollisesti muutettu, palautetaan. Lue lisää NVRAM-muistin nollaamisesta.

NVRAM-muistin nollaamisen jälkeen Mac käynnistyy uudelleen käyttöönottoapuriin. Jos haluat jättää Macin tilaan, jossa se oli uutena, älä jatka käyttöönottoa vaan sammuta laite painamalla komento-Q.

Voimme hyödyntää laitteesi sinun ja planeetan etujen mukaisesti sen malliin tai kuntoon katsomatta. Lue, miten voit vaihtaa tai kierrättää Macisi Apple Trade In ‑ohjelman kautta.