Macin tyhjentäminen ja palauttaminen tehdasasetuksiin

Poista kaikki sisältö ja asetukset ‑ominaisuuden avulla voit poistaa nopeasti ja turvallisesti kaikki asetukset, tiedot ja apit poistamatta asennettuna olevaa käyttöjärjestelmää.

Poista kaikki sisältö ja asetukset ‑ominaisuuden käyttäminen

Tämä ominaisuus edellyttää macOS Montereyta tai uudempaa ja Macia, jossa on Applen siru tai Apple T2 Security ‑siru. Lue, mitä tehdä, jos et voi käyttää Poista kaikki sisältö ja asetukset ‑ominaisuutta.

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse näytön yläkulmassa olevasta Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkista Yleiset.

3. Klikkaa oikealta Siirrä tai nollaa.

4. Klikkaa Poista kaikki sisältö ja asetukset. Eikö painiketta näy?

macOS Monterey

1. Valitse näytön kulmassa olevasta Omenavalikosta  Järjestelmäasetukset.

2. Valitse valikkorivin Järjestelmäasetukset-valikosta Poista kaikki sisältö ja asetukset. Etkö näe tätä vaihtoehtoa?

Näyttöön avautuu tyhjennysapuri. Noudata näyttöön tulevia ohjeita Macin tyhjentämiseksi ja palauttamiseksi tehdasasetuksiin. Ennen kuin tyhjennys alkaa, näet yhteenvedon kaikista asetuksista, mediatiedostoista, tiedoista ja muista kohteista, jotka poistetaan tai laitetaan pois päältä.

• Kun sinua pyydetään kirjautumaan sisään ylläpitäjän tunnuksilla, anna salasana, jolla kirjaudut Maciin. Unohditko salasanasi?

• Sinua saatetaan pyytää antamaan Apple ID:si salasana, jotta Mac voidaan kirjata ulos Etsi-ominaisuudesta. Oletko unohtanut Apple ID -salasanasi?

• Sinulta saatetaan kysyä, haluatko varmuuskopioida Macin ennen sen nollaamista. Jos haluat, voit avata Time Machinen ja tehdä varmuuskopion ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

• Lopuksi sinua pyydetään vahvistamaan, että haluat jatkaa, klikkaamalla Poista kaikki sisältö ja asetukset.

macos-monterey-erase-all-content-and-settings

Mac käynnistyy tämän jälkeen uudelleen, ja siinä näkyy hetken ajan musta näyttö tai edistymispalkki.

• Jos Macin on muodostettava yhteys Bluetooth-lisälaitteeseen, kuten näppäimistöön tai hiireen, sinua voidaan kehottaa laittamaan lisälaite päälle. Jos lisälaite ei muodosta yhteyttä 30 sekunnin kuluessa, laita lisälaite pois päältä ja takaisin päälle. Kun muodostat yhteyden uudelleen Bluetooth-näppäimistöön, sinua pyydetään valitsemaan kieli.

• Sinua voidaan pyytää valitsemaan Wi-Fi-verkko tai liittämään verkkokaapeli. Voit valita Wi‑Fi-verkon näytön oikeassa yläkulmassa olevasta Wi‑Fi-valikostaWi‑Fi-valikko.

Mac aktivoituu tämän jälkeen. Valitse Käynnistä uudelleen.

macos-monterery-erase-all-mac-activated

Kun Mac on käynnistynyt uudelleen, käyttöönottoapuri opastaa sinua käyttöönottoprosessissa aivan kuin olisit ottamassa Macia käyttöön ensimmäisen kerran.

Jos olet myymässä, luovuttamassa tai vaihtamassa Macia ja haluat jättää sen siihen tilaan, jossa se oli uutena, älä käytä käyttöönottoapuria tai aiemmin yhdistettyjä Bluetooth-laitteita, jos sellaisia on. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes Mac sammuu.

Jos Poista kaikki sisältö ja asetukset -toimintoa ei voi käyttää

Poista kaikki sisältö ja asetukset ‑toiminto on käytettävissä vain macOS Montereyssa ja uudemmissa sekä vain Maceissa, joissa on Applen siru tai Apple T2 Security ‑siru. Jos toiminto ei ole käytettävissä tai ei toimi Macissa:

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Voimme hyödyntää laitteesi sinun ja planeetan etujen mukaisesti sen malliin tai kuntoon katsomatta. Lue, miten voit vaihtaa tai kierrättää Macisi Apple Trade In ‑ohjelman kautta.