Macin NVRAM-muistin nollaus

Jos yksi tai useampi NVRAM-muistiin tallennettu asetus ei toimi odotetulla tavalla Intel-pohjaisessa Macissa, NVRAM-muistin nollaus saattaa auttaa.

Onko NVRAM-muistin nollaus tarpeen?

NVRAM tai PRAM on pieni määrä muistia, jota Mac käyttää tiettyjen järjestelmäasetusten, kuten äänenvoimakkuuden, näytön tarkkuuden, käynnistyslevyn valinnan ja aikavyöhykkeen, tallentamiseen ja nopeaan käyttöön. Asetukset vaihtelevat Macin ja siihen liitettyjen laitteiden mukaan.

Normaalisti voit hallita asetuksia Järjestelmäasetuksissa nollaamatta NVRAM-muistia. Jos yksi tai useampi asetus ei vieläkään toimi odotetulla tavalla, NVRAM-muistin nollaus saattaa auttaa. NVRAM-muistin nollaus on myös suositeltavaa viimeisenä vaiheena ennen Intel-pohjaisen Macin myymistä, luovuttamista tai vaihtamista.

Jos sinulla on Mac, jossa on Applen siru

Selvitä, onko Macissasi Applen siru

NVRAM-muistin nollausohjeet eivät koske Mac-tietokoneita, joissa on Applen siru, eikä niitä tarvita näissä tietokoneissa.

Jos sinulla on Intel-pohjainen Mac

Jos Macissasi ei ole Applen sirua, sinulla on Intel-pohjainen Mac.

NVRAM-muistin nollaus

Intel-pohjaisessa Macissa NVRAM-muisti nollataan pitämällä painettuna seuraavia näppäimiä: optio, komento, P ja R.
  1. Sammuta Mac.

2. Käynnistä Mac ja pidä heti seuraavia neljää näppäintä painettuina samanaikaisesti: optio, komento, P, R.

3. Vapauta näppäimet noin 20 sekunnin kuluttua, jonka aikana Mac saattaa näyttää käynnistyvän uudelleen. Saatat esimerkiksi kuulla käynnistysäänen useammin kuin kerran tai nähdä Apple-logon useammin kuin kerran.

4. Kun Mac on käynnistynyt, sinun on ehkä säädettävä nollattuja järjestelmäasetuksia.

Lisätietoja

• Jos Macisi ei näytä tunnistavan optio-komento-P-R-näppäinyhdistelmää käynnistyksen aikana, katso ohjeet käynnistysnäppäinyhdistelmien käyttöön.

• Jos käytät kannettavan tietokoneen sijaan pöytätietokonetta ja asetukset, kuten äänenvoimakkuus ja aikavyöhyke, nollautuvat aina, kun sammutat Macin ja irrotat sen virtajohdon, saatat joutua vaihdattamaan Macin NVRAM-muistin käyttämän pienen pariston huollossa, jotta asetukset säilyvät myös, kun Mac on irrotettu verkkovirrasta.