iPhone 15 Pro – akku

Ennen kuin aloitat

Varoitus

• Akun saa vaihtaa vain yksittäinen teknikko, jolla on riittävää osaamista ja kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta. Virheellinen akun vaihto, osien väärä käsittely tai annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen voivat aiheuttaa tulipalon, henkilövahinkoja, tietojen menetyksiä tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumista.

• Lue Akkuturvallisuus-kohdan ohjeet ennen aloittamista ja noudata työtilaa ja akun käsittelyä koskevia ohjeita.

Irrota seuraavat osat ennen aloittamista:

Työkalut

• 6,1 tuuman korjausalusta

• akkupuristin

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• lämpösuojatut käsineet

• nitriilikäsineet tai nukkaamattomat käsineet

• Nailontikku (musta tikku)

• suojalasit sivusuojilla

• hiekkaa

• hiekkasäiliö

Vaara

• Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configuration -ohjelmalla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

• Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai lähellä oleviin osiin linssien vahingoittumisen välttämiseksi.

Irrottaminen

1. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että USB-C-liitin on aukkoa kohti.

• Huomautus: Kolme akun alla olevaa liimanauhaa kiinnittävät akun koteloon.

2. Pidä iPhonea paikallaan. Tartu jompaankumpaan akun alaliimakiinnitykseen ESD-suojatuilla pinseteillä. Irrota liimakiinnitys varovasti akusta (1).

•  Varoitus: Älä naarmuta tai puhkaise akkua pinseteillä.

• Tärkeää: Irrota liimakiinnitys akusta kokonaan, ennen kuin kierrät sen pinsettien ympärille.

3. Pidä pinsettejä akun lähellä ja samansuuntaisesti akun kanssa. Kierrä liimakiinnitystä pinsettien ympärille, kunnes näet valkoista liimanauhaa pinseteissä (2).

• Tärkeää: Älä vedä pinsettejä, ennen kuin valkoinen liima on kiertynyt niiden ympärille.

4. Vedä pinsettejä iPhonen alaosaa kohti (3). Jatka liimanauhan kiertämistä, kunnes olet poistanut koko nauhan.

•  Varoitus: Älä vedä liimanauhaa osia tai ruuveja vasten.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille ja toista vaiheet 3 ja 4. Jos et näe enää liimaa, jatka seuraavaan vaiheeseen.

5. Toista vaiheet 2–4 toisen alaliimakiinnityksen kanssa.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille ja toista vaiheet 3 ja 4. Jos et näe enää liimaa, jatka vaiheeseen 6.

6. Käännä korjausalustaa. Pidä iPhonea paikallaan. Irrota sitten varovasti akun liimakiinnitys akun yläosasta (1) ESD-suojatuilla pinseteillä.

7. Kierrä sitten pinsettejä ja kääri liima pinsettien ympärille (2).

• Tärkeää: Pidä pinsettejä akun lähellä ja samansuuntaisesti akun kanssa samalla kun kierrät.

8. Pidä pinsettejä lähellä akun ja kameran välistä kanavaa. Jatka liiman kiertämistä hitaasti, kunnes olet poistanut koko liimanauhan (3).

•  Varoitus: Älä koske TrueDepth-kameraan tai lähellä oleviin osiin.

• Tärkeää: Jos akun liimakiinnitys tai liimanauha katkeaa, mutta näet sen edelleen, yritä saada se esiin pinseteillä. Kierrä liimaa pinsettien ympärille ja toista vaiheet 7 ja 8. Jos et enää näe liimaa, jatka vaiheeseen 9.

9. Jos kaikki kolme akun liimanauhaa on irrotettu kokonaan, jatka vaiheeseen 11. Jos vähintään yksi nauha on irrotettu kokonaan, jatka vaiheeseen 10.

•  Varoitus: Jos kaikki kolme liimanauhaa katkeavat etkä enää saa niistä otetta, älä yritä irrottaa akkua väkisin. Keskeytä korjaus. Löydät huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/fi-fi/repair.

10. Työnnä mustan tikun litteä pää ainoastaan yhteen työntökohtaan kuvan osoittamalla tavalla. Varmista, että työnnät mustan tikun kohtaan, josta akun liimanauha on irrotettu kokonaan. Älä työnnä mustaa tikkua kohtaan, jossa akun liimakiinnitys tai liimanauha on katkennut.

•  Varoitus: Älä vaurioita joustavia kaapeleita, kun irrotat akkua kotelosta mustalla tikulla. Älä raaputa, revi, riko tai muuten vahingoita polyesterikalvoa tai muita merkittyjä alueita. Jos vaurioita ilmenee, vaihda iPhone.

11. Nosta akkua mustalla tikulla vain sen verran, että musta tikku ulottuu akun alle.

•  Varoitus: Vaurioiden välttämiseksi älä paina mustaa tikkua kotelon reunaa vasten, kun nostat akkua.

12. Nosta akkua ylhäältä, jotta langaton latausmoduuli ei vaurioidu. Nosta akku pois kotelosta. Tarkista sitten, ettei kotelossa ole vaurioita. Jos kotelo on vaurioitunut, vaihda iPhone.

Kokoaminen

1. Asenna  Taptic Engine  takaisin paikalleen.

2. Asenna alakaiutin takaisin paikalleen.

3. Puhdista kaikki liimajäämät kotelosta akun alta etanoli- tai IPA-liinoilla.

•  Varoitus: Älä käytä etanoli- tai IPA-liinoja merkityllä alueella. Etanoli tai isopropyylialkoholi voi vahingoittaa polyesterikalvoa ja langatonta latausyksikköä.

•  Varoitus: Tarkista, ettei kotelossa ole irrallisia tai ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa vaaran.

4. Irrota vaaleanpunainen suojakalvo uuden akun alapuolelta.

• Tärkeää: Älä irrota akun suojakalvoa akun yläosasta vielä.

5. Pidä akkua kotelon päällä suojakalvo ylöspäin. Kohdista akun alaosa alakaiuttimen yläosan (1) kanssa ja oikea reuna kotelon (2) kanssa. Laske sitten akku koteloon.

• Huomautus: Uuden akun suojus voi näyttää erilaiselta, mutta suoritettavat vaiheet ovat samat.

6. Korjausalustan keskellä on kaksi aukkoa. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että vasen kolo on tapin kohdalla kuvan osoittamalla tavalla.

7. Laske sitten tela akun päälle kääntämällä akkupuristimen yläosan vipua.

8. Liu'uta korjausalustaa edestakaisin akkupuristimen läpi kolme kertaa, jotta akku kiinnittyy koteloon.

9. Käännä akkupuristimen yläosassa oleva vipu ylös.

10. Aseta korjausalusta ja kotelo akkupuristimeen siten, että oikea rako on tapin päällä, ja toista vaiheet 7–9. Jatka sitten vaiheeseen 11.

11. Irrota korjausalusta akkupuristimesta.

12. Pidä kiinni akun suojakalvon reunoista. Irrota suojakalvo akusta vetämällä suojakalvon irrotuskielekkeistä.

• Tärkeää: Älä paina sen kielekkeen päältä, jota irrotat.

Viimeistele kokoaminen asentamalla seuraava osa takaisin paikoilleen:

Varoitus

Ravista iPhonea kevyesti. Jos akku tuntuu irtonaiselta, irrota näyttö ja akku. Suorita sitten akun kokoaminen loppuun toisella uudella akulla.

Tärkeää

Uutta akkua ei ole ladattu. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, lataa laitetta muutama minuutti.

Varoitus

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja seuraa näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.