iPhone 15 Pro – näyttö

Ennen kuin aloitat

Varoitus

Työkalut

• 6,1 tuuman korjausalusta

• liimaleikkuri

• liiman poistotyökalu

• säädettävä lämmitettävä näyttötasku

• ESD-suojatut pinsetit

• etanoliliinat tai isopropyylialkoholiliinat (IPA)

• lämmitetty näytön irrotustyökalu

• lämpösuojatut käsineet

• melamiinisieni

• Micro stix -vaihtopää

• nailontikku (musta tikku)

• momenttiruuvimeisseli (musta, 0,35 kgf/cm)

• momenttiruuvimeisseli (harmaa, 0,55 kgf/cm)

• Torx-vaihtopää

Vaara

• Tämä toimenpide vaatii järjestelmän määrityksen System Configuration -ohjelmalla. Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä System Configuration ohjeiden mukaan.

• Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai lähellä oleviin osiin, jotta linssit eivät vahingoitu.

• Älä koske näytön takaosaan. Näytön takaosan koskettaminen voi vaikuttaa kuvanlaatuun.

Tärkeää

Jos käytät lämmitettävää näytönirrotustyökalua ensimmäistä kertaa, lue Lämmitettävä näytönirrotustyökalu -kohdan ohjeet.

Irrottaminen

1. Aseta iPhone korjausalustalle siten, että näyttö on ylöspäin ja USB-C-liitin on aukkoa kohti.

2. Irrota kaksi turvaruuvia (yksi USB-C-liittimen kummaltakin puolelta) momenttiruuvimeisselillä ja Torx-vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

3. Laita lämmitettävä näytönirrotustyökalu päälle napsauttamalla sen takaosassa olevaa kytkintä. Sisäinen tuuletin käynnistyy. Odota, että näytöllä näkyy valintamerkki.

• Huomautus: Jos näytössä näkyy virhekoodi, sammuta irrotustyökalu ja kytke se sitten takaisin päälle.

4. Nosta iPhone pois korjausalustalta.

5. Aseta iPhone säädettävän lämmitettävän näyttötaskun oikeaan alakulmaan siten, että näyttöpuoli on ylöspäin ja USB-C-liitin on taskun pohjaa kohti.

•  Varoitus: Älä naarmuta iPhonea, kun panet sen lämmitettävään näyttötaskuun.

6. Pidä iPhonea paikallaan painamalla sitä kuvassa näkyviltä alueilta. Lukitse iPhone paikalleen kääntämällä taskun pohjassa olevaa nuppia myötäpäivään.

•  Varoitus: Älä kiristä nuppia liikaa.

• Tärkeää: Varmista, että iPhone on asetettu keskelle taskun sisällä olevien messinkireunusten väliin. Jos näin ei ole, löysää reunuksia kääntämällä nuppia vastapäivään. Poista sitten iPhone ja toista vaiheet 5 ja 6.

7. Pue lämpösuojatut käsineet käsiisi. Kohdista taskun pohjassa oleva leikkaus kohdakkain irrotustyökalussa olevan kiskon kanssa. Liu'uta iPhonen sisältävä tasku kiskoon.

•  Varoitus: Älä työnnä taskua irrotustyökaluun ilman lämpösuojattuja käsineitä.

8. Työnnä taskua irrotustyökaluun, kunnes tasku napsahtaa paikalleen.

• Huomautus: Irrotustyökalun näyttö muuttuu punaiseksi ja ajastin laskee alaspäin kahdesta minuutista, kun tasku lämpenee oikeaan lämpötilaan. Kun ajastimessa näkyy 0, irrotustyökalu alkaa piipata ja näyttö muuttuu vihreäksi.

•  Varoitus: Jotta iPhone ei vaurioidu, älä jatka seuraavaan vaiheeseen ennen kuin ajastimessa näkyy 0, irrotustyökalusta kuuluu merkkiääni ja näyttö on muuttunut vihreäksi.

9. Laske imukuppi mahdollisimman lähelle iPhonea koskematta iPhoneen kääntämällä irrotustyökalun nuppia myötäpäivään.

• Huomautus: Merkkiääni kuuluu siihen asti kun lasket imukupin alas.

10. Tartu kahvaan ja liu'uta imukuppia suoraan ulos, kunnes imukupin reuna on linjassa näytön alareunan kanssa.

•  Varoitus: iPhone voi vaurioitua, jos imukupin reunat eivät ole linjassa näytön kanssa.

11. Laske imukuppi kiinni näyttöön (1) kääntämällä irrotustyökalun nuppia myötäpäivään. Kiinnitä sitten imukuppi näyttöön (2) napsauttamalla kahva ala-asentoon.

• Tärkeää: 15 minuutin ajastin käynnistyy, kun imukuppi on laskettu kiinni iPhoneen. Kun ajastimessa näkyy 0, lämmitetty näytön irrotustyökalu sammuu. Vaiheet 12 ja 13 on suoritettava tämän ajan kuluessa.

12. Käännä irrotustyökalun nuppia hitaasti vastapäivään, kunnes näyttö alkaa irrota kotelosta.

• Tärkeää: Jos et heti näe näytön ja kotelon eroavan toisistaan, odota 30 sekuntia. Jos et vieläkään näe eroamista, käännä nupin hopeanväristä osaa vastapäivään neljännesosa kierrosta.

•  Varoitus: Käännä hopeanväristä nuppia vain, jos et ole nähnyt aukkoa 30 sekunnin odottamisen jälkeen.

13. Aseta liimaleikkurin reuna näytön ja kotelon väliin. Liikuta leikkuria näytön ja kotelon välissä oikealle ja vasemmalle kuvan osoittamalla tavalla, kunnes näyttö irtoaa osittain kotelosta.

•  Varoitus: Älä kallista näytön alaosaa viittä astetta enempää, jotta joustavat kaapelit eivät vaurioidu.

14. Vapauta imukuppi napsauttamalla kahva yläasentoon. Liu'uta mustan tikun litteä pää varovasti imukupin reunan alle ja irrota imukuppi takalasista.

•  Varoitus: Älä käännä nuppia. Nupin kääntäminen voi vahingoittaa joustavia kaapeleita.

15. Vapauta tasku irrotustyökalusta painamalla taskun sivussa olevaa vapautuspainiketta (1). Pidä kiinni taskun molemmista reunoista ja liu'uta se suoraan ulos irrotustyökalusta (2).

16. Käännä säädettävän lämmitettävän näyttötaskun nuppia vastapäivään, kunnes voit poistaa iPhonen taskusta.

•  Varoitus: Älä naarmuta iPhonea, kun otat sen pois säädettävästä lämmitettävästä näyttötaskusta.

17. Aseta iPhone korjausalustalle siten, että näyttö on ylöspäin ja USB-C-liitin on aukkoa kohti. Ota käsineet pois käsistäsi.

18. Aseta liimaleikkurin reuna näytön ja kotelon väliin. Pidä liimaleikkuria 45 asteen kulmassa. Leikkaa iPhonen yläreunaa ja sivuja pitkin, kunnes näyttö on vapaa.

•  Varoitus: Lopeta leikkaaminen antenninauhojen kohdalta kuvan mukaisesti.

19. Kotelon yläosassa olevat näytön pidikkeet pitävät näytön paikallaan. Tartu iPhoneen sen molemmista sivuista. Paina sitten näyttöä kevyesti ja vedä sitä samalla alaspäin, kunnes näkyviin tulee pieni rako ja näytön pidikkeet vapautuvat. Työnnä liimaleikkuri rakoon. Leikkaa liimaa kotelon yläosasta samalla kun jatkat näytön vetämistä varovasti alaspäin.

•  Varoitus: Älä kallista näytön alaosaa viittä astetta enempää, jotta joustavat kaapelit eivät vaurioidu.

20. Aseta korjausalustan imukupit korjausalustan vasemmassa sivussa oleviin koloihin.

21. Varmista, että iPhonen yläosassa on edelleen rako näytön ja kotelon välissä. Kallista sitten näyttöä ylöspäin kohti imukuppeja. Kiinnitä näyttö imukuppeihin painamalla näytön ylä- ja alareunaa.

• Huomautus: Korjausalustan pohjassa oleva kuvake näyttää näytön ylöspäin kallistamisen oikean suunnan.

•  Varoitus

• Kotelon tai näytön vahingoittumisen estämiseksi on syytä varmistaa, että sisäiset näytön pidikkeet vapautetaan ennen näytön kallistamista ylöspäin.

• Älä vahingoita joustavia kaapeleita, kun kallistat näyttöä ylöspäin.

• Älä paina näytön takaosaa.

•  Varoitus: Jos akku on lommoutunut, puhjennut tai muuten vaurioitunut, keskeytä korjaus. Voit tarkistaa huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/repair.

22. Irrota kuusi trilobe-ruuvia emolevyn suojakotelosta momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix -vaihtopäällä. Aseta ruuvit sivuun.

23. Kallista emolevyn suojakoteloa ylöspäin ESD-suojatuilla pinseteillä.

•  Varoitus: Varmista, että emolevyn suojakotelon alempi kieleke ei koske näytön joustavaan kaapeliin, kun nostat suojakoteloa.

24. Vedä emolevyn suojakotelo pois ympäristön valoisuuden tunnistimen joustavan kaapelin (1) alta ESD-suojatuilla pinseteillä. Nosta sitten suojakotelo ulos kotelosta (2). Laita suojakotelo talteen kokoamista odottamaan.

•  Varoitus: Varo, ettet vahingoita ympäristön valoisuuden tunnistimen joustavaa kaapelia, kun irrotat suojakoteloa.

25. Nosta akun joustavan kaapelin pää irti liittimestä (1) mustalla tikulla.

•  Varoitus: Akun joustava kaapeli on irrotettava ensin, jotta iPhone pysyy virrattomana.

26. Nosta näytön joustavan kaapelin (2) ja ympäristön valoisuuden tunnistimen joustavan kaapelin (3) päät pois liittimistä mustalla tikulla.

27. Pidä näytöstä kiinni sen reunoista. Irrota imukupit näytöstä vetämällä imukuppien kielekkeitä. Aseta sitten näyttö etupuoli alaspäin puhtaalle ja tasaiselle alustalle.

28. Irrota imukupit korjausalustasta.

29. Irrota liima varovasti kotelosta liiman poistotyökalulla tai mustalla tikulla.

•  Varoitus: Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon, maadoitusjousiin tai kaiuttimen säleikön vaahtomuovipaloihin.

30. Vedä irronneen liiman pää irti kotelosta ESD-suojatuilla pinseteillä. Vedä liimaa enintään 45 asteen kulmassa. Toista tätä prosessia, kunnes kaikki liima on poistettu kotelon ulkoreunalta.

31. Puhdista kaikki liimajäämät kotelosta etanoli- tai IPA-liinoilla.

32. Puhdista kaikki liimajäämät vain näytön reunoista etanoli- tai IPA-liinoilla.

•  Varoitus

• Älä koske näytön lasin muihin osiin etanoli- tai IPA-liinoilla. Etanoli ja isopropyylialkoholi voivat vahingoittaa näyttöä ja heikentää kuvanlaatua.

• Älä puhdista näyttöä liiman poistotyökalulla.

Kokoaminen

1. Tarkista sisäiset näytön pidikkeet vaurioiden varalta ennen kokoamista. Varmista, että sisäiset näytön pidikkeet ovat 90 asteen kulmassa eivätkä ole vääntyneet tai vaurioituneet.

• Tärkeää

• Jos sisäiset näytön pidikkeet ovat vaurioituneet, näyttö on ehkä vaihdettava.

• Jos asennat uuden näytön, irrota suojakalvo sen ylä- ja alapuolelta.

2. Varmista, ettei kotelon yläosassa olevassa kaiuttimen reiässä tai mikrofonin reiässä ole liimajäämiä.

3. Aseta kotelo korjausalustalle siten, että USB-C-kaapeli on aukkoa kohti.

4. Tarkista yläkaiuttimen säleikkö ja kaiuttimen kaksi vaahtomuovipalaa. Jos jokin näistä on vaurioitunut tai puuttuu, jatka vaiheeseen 5. Muussa tapauksessa siirry vaiheeseen 8.

5. Kiinnitä huomiota yläkaiuttimen säleikön suuntaan. Irrota yläkaiuttimen säleikkö kotelon kanavasta ESD-suojatuilla pinseteillä.

6. Irrota liima uuden yläkaiuttimen säleikön takapuolelta ESD-suojatuilla pinseteillä.

7. Aseta uusi yläkaiuttimen säleikkö kotelon kanavaan. Naputa säleikkö paikalleen mustalla tikulla tai pinseteillä.

8. Kohdista näytön liima kotelon päälle. Varmista, että liiman yläreiät ovat tarkasti TrueDepth-kamerakokoonpanon yläpuolella.

•  Varoitus: Varmista, että olet poistanut kaikki liimajäämät näytöstä ja kotelosta, ennen kuin kiinnität uuden näytön liiman.

9. Uuden näytön liimassa on irrotettava yläsuojakalvo, irrotettava keskisuojakalvo ja joustava irrotettava alasuojakalvo. Tartu irrotettavan alasuojakalvon kielekkeeseen. Vedä sitten irrotettava alasuojakalvo (1) hitaasti ulos liiman alta (2) samalla, kun painat liimapintaa koteloon.

• Tärkeää: Älä irrota irrotettavaa yläsuojakalvoa vielä.

• Irrotettava alasuojakalvo (1)

• Liima (2)

• Huomautus: Puhelimen uuden näytön liima voi näyttää erilaiselta kuin yllä olevassa kuvassa, mutta suoritettavat vaiheet ovat samat.

10. Tarkista, että liima on oikealla paikalla kotelon reunalla. Jos liimaa ei ole asetettu oikein koteloon, toista irrotusvaiheet 29–32. Toista sitten kokoamisvaiheet 9 ja 10 käyttämällä uutta liimaa.

11. Paina näytön liima koteloon mustan tikun litteällä päällä. Varmista liiman tasainen kiinnittyminen viemällä musta tikku kotelon ympäri vähintään kolmesti.

•  Varoitus: Seuraa liiman linjaa äläkä paina yläkaiuttimen säleikköä tai vaahtomuovipaloja mustalla tikulla. Paina vain kohdasta, jossa liima ja kotelo ovat vastakkain.

12. Irrota irrotettava yläsuojakalvo ESD-suojatuilla pinseteillä.

• Tärkeää: Älä irrota irrotettavaa keskisuojakalvoa vielä.

• Irrotettava yläsuojakalvo

13. Kohdista näytön vasen reuna kotelon vasemman reunan kanssa. Kiinnitä näyttö imukuppeihin painamalla varovasti näytön reunoja.

•  Varoitus: Älä paina näytön takaosaa.

14. Paina näytön joustavan kaapelin (1) ja ympäristön valoisuuden tunnistimen joustavan kaapelin (2) päät liittimiin. Paina tasaisesti kaikkia liittimiä koko pituudelta.

15. Paina akun joustavan kaapelin (3) pää liittimeen. Paina tasaisesti liitintä koko pituudelta.

16. Aseta imukupit korjausalustalle. Kiinnitä takalasi imukuppeihin painamalla varovasti takalasin reunoja.

17. Käytä ESD-suojattuja pinsettejä emolevyn suojakotelon asettamiseen paikoilleen viistossa kulmassa (1). Vie suojakotelo ympäristön valoisuuden tunnistimen joustavan kaapelin taakse ja emolevyn vasemmassa yläkulmassa olevaan pidikkeeseen (2). Laske suojakotelo joustavien kaapeleiden päiden päälle.

18. Kiinnitä kuusi uutta trilobe-ruuvia emolevyn suojakoteloon mustalla momenttiruuvimeisselillä ja Micro stix -vaihtopäällä.

• Yksi trilobe-ruuvi (923-09570) (1)

• Kolme trilobe-ruuvia (923-09566) (2)

• Kaksi trilobe-ruuvia (923-09567) (3)

19. Irrota irrotettavan keskisuojakalvon (1) ensimmäinen kaistale vetämällä sitä myötäpäivään kotelon oikeasta alakulmasta alkaen. Irrota toinen kaistale (2) vetämällä sitä vastapäivään alkaen kotelon oikeasta alakulmasta. Irrota kolmas kaistale (3) vetämällä sitä myötäpäivään alkaen kotelon vasemmasta alakulmasta.

•  Varoitus: Irrotettavan keskisuojakalvon kolmas kaistale kulkee kahden joustavan kaapelin alta. Älä vahingoita joustavia kaapeleita, kun irrotat irrotettavaa suojakalvoa.

• Irrotettava keskisuojakalvo

• Tärkeää: Älä koske TrueDepth-kamerakokoonpanoon tai lähellä oleviin osiin.

20. Tarkista, että näytön liima on oikealla paikalla ja ettei se ole vaurioitunut tai rypyssä. Jos liima on vaurioitunut, toista irrotusvaiheet 22–32. Toista sitten kokoamisvaiheet 6–20 käyttämällä uutta liimaa.

•  Varoitus

• Tarkista, että kotelossa ei ole löystyneitä ruuveja, ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia, sillä ne voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa turvallisuusongelmia.

• Jos akku on lommoutunut, puhjennut tai muuten vaurioitunut, keskeytä korjaus. Voit tarkistaa huoltovaihtoehdot osoitteesta support.apple.com/repair.

21. Irrota imukupit näytöstä vetämällä imukuppien kielekkeitä. Irrota imukupit korjausalustasta.

22. Kiinnitä pidikkeet kallistamalla näytön yläosaa alaspäin iPhonen yläosaan. Aseta sitten näyttö koteloon.

•  Varoitus: Älä käytä voimaa, kun kiinnität pidikkeitä. Jos pidikkeet ovat vaurioituneet, sinun on asennettava uusi näyttö.

23. Varmista, että joustavat kaapelit eivät jää puristuksiin näytön ja kotelon väliin, ennen kuin suljet iPhonen. Paina sitten näytön kaikkia neljää kulmaa samanaikaisesti. Paina sitten näytön reunoja pitkin, kunnes näyttö napsahtaa paikoilleen ja on samalla tasolla kotelon kanssa.

•  Varoitus: Tunnustele, onko näytön reunoissa epätasaisuuksia tai aukkoja. Jos näyttö ei ole samalla tasolla kotelon kanssa, toista kaikki irrotusvaiheet ja tarkista joustavat kaapelit vaurioiden varalta. Toista sitten kokoamisvaiheet 1–23.

• Reunat koholla

• Reunat oikeassa asennossa

24. Aseta korjausalusta kohdakkain iPhonen kanssa näytön liimapuristinlevyllä. Vedä vipua alas, kunnes näytön liimapuristinlevy lukittuu.

25. Odota, kunnes näytön liimapuristinlevy antaa äänimerkin ja sen ajastimessa näkyy 0. Vedä vipu alas (1) ja vedä vapautusnuppi ulos (2). Nosta sitten vipua (3).

26. Irrota korjausalusta näytön liimapuristinlevystä.

27. Kiinnitä kaksi uutta turvaruuvia (yksi USB-C-liittimen kummallekin puolelle) harmaalla momenttiruuvimeisselillä ja turvaruuvien vaihtopäällä. Kun kiinnität ruuveja, paina näyttöä kevyesti USB-C-liittimen läheltä.

• Huomautus: Käytä iPhone-malliin sopivia oikean värisiä ruuveja.

• Mustatitaani (923-09651)

• Valkotitaani (923-09652)

• Luonnontitaani (923-09653)

• Sinititaani (923-09654)

•  Varoitus: Jos ruuvit eivät asetu pinnan tasoon, irrota ruuvit ja aseta ne sivuun. Toista vaihe 27 uusilla ruuveilla. Jos uudet ruuvit eivät vieläkään ole samalla tasolla, toista kaikki irrotus- ja kokoamisasennusvaiheet.

28. Puhdista antenninauha ja iPhonen sivut kuivalla melamiinisienellä.

Varoitus

• System Configuration on suoritettava, jos olet asentanut uuden takalasin, akun, kameran tai näytön. TrueDepth Camera Configuration on suoritettava, jos olet asentanut uuden TrueDepth-kameran. Jätä huomioimatta iPhonen ominaisuuksia koskevat ilmoitukset lukitussa näytössä, kunnes olet suorittanut ohjelmiston.

• Kun olet suorittanut kaikki irrotus- ja kokoamisvaiheet, käynnistä vaadittu Configuration-ohjelmisto. Ohjelmiston käynnistystapa riippuu vaihdetuista osista.

• Jos vaihdoit takalasin, akun, kameran tai näytön, käynnistä System Configuration asettamalla laite vianmääritystilaan. Napauta Aloita istunto ja noudata näytön ohjeita.

• Voit yrittää suorittaa System Configurationin vain kerran. Jos suorittaminen keskeytyy, peruuntuu tai siinä tapahtuu virhe, laitteessa näkyy viesti, jossa sinua neuvotaan ottamaan yhteyttä omatoimikorjauskaupan tiimiin.

• Jos vaihdoit TrueDepth-kameran, tarvitset seuraavat:

• Mac, jossa on asennettuna Apple Service Utilityn uusin versio. Sinun on myös asennettava iPhone Repair – TrueDepth Camera ‑resurssit, jotka löytyvät Apple Service Utilityn Resources (Resurssit) ‑ikkunasta.

• Laitteessa on oltava iOS:n uusin versio.

• Internet-yhteys

• USB-C-latauskaapeli

• Kun olet asentanut Apple Service Utilityn Maciin, lue lisätietoja TrueDepth Camera Configuration ‑prosessin käynnistämisestä osoitteesta http://support.apple.com/self-service-repair.