iPhone ja akkuturvallisuus

Varoitus

• Tässä laitteessa on sisäinen ladattava litiumioniakku, jossa on pehmeät akkukennot. Akkuturvallisuus on suurin huolenaihe korjattaessa laitetta, jossa on sisäinen litiumioniakku.

• Vain teknikot, joilla on riittävää osaamista ja kokemusta sekä tarvittavat työkalut elektronisten laitteiden korjaamiseen, saavat vaihtaa akun.

• Virheellinen akun vaihto, osien väärä käsittely, akun tyhjentämisen epäonnistuminen ennen korjausta tai annettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa akun ylikuumenemisen, turpoamisen, purkautumisen, vuodon tai akun termisen karkauksen. Nämä tapahtumat voivat johtaa tulipaloon, loukkaantumiseen, kuolemaan, tietojen menetykseen tai laitteen, osien tai muun omaisuuden vaurioitumiseen.

• Voit välttää nämä mahdollisesti haitalliset tapahtumat, kun noudatat akun turvallisuusohjeita, työskentelet turvallisessa työtilassa ja käytät alla lueteltuja työkaluja. On tärkeää valmistautua kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin.

Akkuturvallisen työtilan luominen

Työkalut

• puhdasta, kuivaa ja käsittelemätöntä hiekkaa (8–10 kuppia)

• hiekkasäiliö (leveäsuinen, nopeasti kaadettava, rikkoutumaton muovisäiliö, jossa on napsautuskansi)

• lämpösuojatut käsineet

• suojalasit sivusuojilla

• ESD-turvallinen puhdistusliuos

Apple-laitteiden korjaamiseen käytettyjen työtilojen tulee täyttää seuraavat kriteerit:

• Työtilassa täytyy olla syttymätön ja ESD-suojattu työtaso.

• Työtilasta täytyy olla vähintään 0,6 metrin etäisyys papereihin ja muihin syttyviin materiaaleihin.

• hiekkasäiliö käden ulottuvilla (0,6 metriä) työtilan molemmilla reunoilla, ei työtilan yläpuolella

• riittävä ilmanvaihto

Toimintaohjeet akun termisen karkauksen yhteydessä

Varoitus

Akun terminen karkaus on nopea kemiallinen ketjureaktio, joka tapahtuu akkukennon sisällä. Akkuun varastoitu energia vapautuu äkillisesti, mikä voi aiheuttaa kaasun vapautumista ja tulipalon. Akun termisen karkauksen voi laukaista akun fyysinen vaurioituminen, akun vaihto tai korjaus virheellisesti tai akun altistuminen liian kylmälle tai kuumalle lämpötilalle.

Toimi välittömästi, jos huomaat jonkin seuraavista akun termisen karkaamisen merkeistä:

• Litiumioniakku tai sellaisen sisältävä laite alkaa savuta tai tuottaa kipinöitä tai nokea.

• Akkupussi pullistuu nopeasti ja puhkeaa yhtäkkiä.

• Litiumioniakku tai sellaisen sisältävä laite alkaa päästää sihiseviä tai poksahtavia ääniä.

Tukahduta akku tai laite välittömästi runsaalla määrällä puhdasta ja kuivaa hiekkaa. Kaada kaikki hiekka laitteen tai akun päälle kerralla. Ajoitus on tärkeää: mitä nopeammin kaadat kaiken hiekan, sitä nopeammin reaktio saadaan aisoihin.

Ota yhteyttä paikallisiin paloviranomaisiin, jos tarvitset lisäapua.

Poistu huoneesta 30 minuutiksi reaktion päätyttyä. Tuuleta alue. Älä palaa, ennen kuin alue on savuton.

Odota 30 minuuttia, ennen kuin kosketat laitetta. Käytä lämpösuojattuja käsineitä ja sivusuojilla varustettuja suojalaseja, kun puhdistat laitetta hiekasta.

Pyyhi vaurioitunut alue ensin vedellä. Pyyhi sitten alue ESD-turvallisella puhdistusliuoksella.

Hävitä vaurioitunut akku tai laite (mukaan lukien kaikki hiekasta poimitut roskat ja palaset) paikallisten ympäristölakien ja -ohjeiden mukaisesti.

Akkujen käsittelyohjeet

Varoitus

Tyhjennä akku kokonaan ennen korjauksen aloittamista. Tyhjentynyt akku on vähemmän herkkä akun termiselle karkaukselle. Jos et pysty tarkistamaan akun varaustasoa, älä korjaa laitetta.

Pura akku toimimalla seuraavasti:

• Irrota kaikki ulkoiset kaapelit.

• Irrota kaikki kotelot ja kannet.

• Kytke taskulamppu päälle lukitulta näytöltä, Ohjauskeskuksesta tai pyytämällä Siriä tekemään se. Odota, kunnes laite on sammunut ja taskulamppu ei enää pala.

•  Vaara: Taskulamppu tuottaa lämpöä. Pidä iPhone hyvin tuuletetussa tilassa, kun taskulamppu on päällä.

Parhaat toimintatavat

• Älä puhkaise, lyö tai murskaa litiumioniakkua tai laitetta, joka sisältää sellaisen. Näin voit välttää haitalliset höyryt tai akun termisen karkauksen.

• Pidä työtila puhtaana vierasesineistä ja terävistä materiaaleista.

• Ole varovainen käyttäessäsi teräviä työkaluja akun lähellä.

• Älä jätä löystyneitä ruuveja, ylimääräisiä ruuveja tai pieniä osia laitteen sisään.

• Älä käytä sähköä johtavia työkaluja.

• Älä heitä tai pudota akkua.

• Älä altista akkua liialliselle kuumuudelle tai auringonvalolle tai akun käyttöalueen ulkopuolisille liian kuumille tai kylmille lämpötiloille.

• Käsittele ja hävitä käytetyt akut paikallisten lakien ja määräysten mukaisesti.