Apple Studio Display: virta- ja käynnistysongelmat

Ei virtaa -ongelman vianmääritys

Näytön palautustilan tai kolme pistettä -viestien vianmääritys

Ei virtaa -ongelman vianmääritys

Tunnista ongelmat

• Näyttö ei käynnisty

• Näytössä ei näy kuvaa

• Tuulettimet eivät pidä ääntä

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Varmista, että käytät Studio Displayn Thunderbolt 3 -porttia yhteensopivan laitteen liittämiseen.

• Tärkeää: Studio Displayn salamakuvakkeella varustettu portti tukee Thunderbolt 3 -kaapelia. Yhdistä toimiva, yhteensopiva Mac tai iPad tähän porttiin. Muut portit ovat vain USB-C-portteja, ja niitä käytetään lisälaitteiden lataamiseen ja tiedonsiirtoon. Lisätietoja on käyttöoppaassa.

• Huomautus: Studio Displayssä ei ole virtapainiketta tai tilan merkkivaloa. Näyttö käynnistyy automaattisesti, kun se vastaanottaa videosignaalin.

2. Varmista, että käytät näyttöä Macissa, jossa on yhteensopiva Thunderbolt-portti. Katso lisätietoja ohjeesta Näytön liittäminen Maciin.

3. Varmista, että käytät toimivaa, yhteensopivaa Thunderbolt-kaapelia näytön ja Macin liittämiseen. Katso lisätietoja ohjeista Tietoja Applen Thunderbolt 3 (USB-C) -kaapelista ja Macin Thunderbolt 4-, Thunderbolt 3- tai USB-C-portin sovittimet.

4. Tarkasta virtajohto vaurioiden varalta.

Vaara: älä liitä näytön virtajohtoa pistorasiaan, jos johto on vaurioitunut. Virtajohto on suunniteltu pysymään kiinni näytössä. Jos virtajohto on irrotettu, mutta se ei ole vaurioitunut, liitä se näyttöön näytön korjausohjeiden mukaisesti.

5. Kytke näytön virtajohto pistorasiaan. Liitä näyttö yhteensopivaan Maciin toimivan ja yhteensopivan Thunderbolt-kaapelin avulla. Varmista, että sekä tietokone että näyttö ovat päällä käynnistämällä tietokone, kuuntelemalla näytön tuuletinta ja tarkistamalla, että näytössä näkyy kuva.

Suorita manuaaliset testit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkastamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla nämä manuaaliset testit:

1. Asenna Apple Service Utility ja muut Studio Display -resurssit isäntä-Maciin noudattamalla Apple Studio Display: Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -ohjeita.

2. Avaa Apple Service Utility ja tarkista pääikkunasta, että appi on käynnissä.

Apple Service Utility -pääikkuna
  3. Yhdistä näyttö ja Mac Thunderbolt-kaapelilla apin pääikkunassa olevien laitteen yhdistämisohjeiden mukaisesti.

Studio Display muodostaa yhteyden isäntä-Maciin
  4. Varmista, että Apple Service Utility tunnistaa Studio Displayn, johon on kytketty virta, ja näyttää sen yhteyden tilan sekä sen, onko käytössä oikea kaapeli:

• Näytön liittämiseen isäntä-Maciin ja omatoimisten diagnostiikkaohjelmistojen käyttämiseen tarvitaan yhteensopiva Thunderbolt-kaapeli.

• Näytön liittämiseen isäntä-Maciin ja System Configurationin suorittamiseen korjausten jälkeen tarvitaan USB-C-latauskaapeli.

5. Jos Apple Service Utility ilmoittaa, että Studio Display -näytössä on virta, mutta kuvaa ei näy, jatka näyttö- ja kuvaongelmien vianmäärityksellä.

• Huomautus: jos olet juuri suorittanut Studio Display -korjauksen, sinun on suoritettava System Configuration ennen kuin voit suorittaa vianmäärityksen tai käyttää näyttöä. Studio Display saattaa jäädä tyhjäksi korjauksen jälkeen, kunnes suoritat System Configurationin. Lue, miten voit käynnistää System Configurationin osoitteessa support.apple.com/self-service-repair.

6. Jos Apple Service Utility ilmoittaa, että Studio Display -näytössä on virta ja se näyttää palautusviestin, jonka mukaan näyttö on palautustilassa, tai näyttää kuvan sijaan kolme pistettä -kuvakkeen, jatka Näytön palautustilan tai kolme pistettä -viestien vianmäärityksellä.

7. Jos Apple Service Utility ei tunnista Studio Display -näyttöä, kun yhdistät sen, jatka noudattamalla seuraavia vianmääritysohjeita.

Avaa ja tarkasta näyttö

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt tukiartikkelien ohjeita noudattamalla tai diagnostiikkatestien suorittamisella, avaa ja tarkasta näyttö noudattamalla näytön korjausoppaan ohjeita. Vaurioitunut tai väärässä paikassa oleva osa saattaa aiheuttaa ongelmia.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Vaihda osa

Jos ongelma ei ratkennut tai selvinnyt toimimalla edellä annettujen ohjeiden mukaan, vaihda seuraavat osat yksi kerrallaan esitetyssä järjestyksessä. Kun olet vaihtanut ensimmäisen osan, toista vianmääritysvaiheet ja tarkista, ratkesiko ongelma. Jos ongelma ei edelleenkään ratkennut, vaihda seuraava osa.

• Vaihda virtalähdelevyt.

• Vaihda emolevy.

Huomautus: tämä osio edellyttää osien ja työkalujen tilaamista. Osan vaihtaminen ei välttämättä ratkaise laitteen ongelmaa. Muita huoltovaihtoehtoja on osoitteessa support.apple.com/repair.

Näytön palautustilan tai kolme pistettä -viestien vianmääritys

Tunnista ongelmat

• Studio Display -näytössä näkyy varoituskuvake ja ”support.apple.com/display/restore”:

• Studio Display -näyttöön ilmestyy normaalin käytön aikana kolme pistettä -kuvake:

• Studio Display ei näytä yhdistetyn tietokoneen näyttöä.

Kokeile näitä ohjeita ennen ongelmakohtaista vianmääritystä

1. Jos Studio Display -näytössä näkyy varoituskuvake ja linkki ”support.apple.com/display/restore”, näyttö on palautustilassa ja sen laiteohjelmisto on päivitettävä. Noudata Jos Apple Studio Displayn päivityksen aikana tapahtuu virhe -ohjeita.

2. Jos ongelma ilmeni Studio Displayn laiteohjelmiston päivittämisen aikana, sulje Apple Service Utility ja noudata sitten Jos Apple Studio Displayn päivityksen aikana tapahtuu virhe -ohjeita. Apple Service Utility ei ehkä ole käynnissä laiteohjelmistopäivitysten asennuksen takia.

3. Varmista, että Studio Display ja tietokone on liitetty toimivalla ja yhteensopivalla Thunderbolt-kaapelilla. Jos näyttöön ilmestyy normaalin käytön aikana kolme pistettä -kuvake, kaapeli ei ehkä ole yhteensopiva. Katso lisätietoja ohjeesta Apple Studio Displayn käyttöönotto ja käyttäminen.

4. Lue lisätietoja muutoksista ja ominaisuuksista sekä laiteohjelmiston päivittämisestä ohjeesta Uutta Apple Studio Displayn laiteohjelmistopäivityksissä.

Suorita manuaaliset testit

Jos ongelma ei ratkennut tukiartikkelin ohjeita noudattamalla tai mahdollisten syiden tarkistamisella, selvitä ongelman syy suorittamalla diagnostiikkatestit ja manuaaliset testit:

1. Varmista, että näytön laiteohjelmisto on päivitetty edellisessä osiossa annettujen ohjeiden mukaisesti.

2. Varmista, että liitetyn tietokoneen näyttö näkyy normaalisti Studio Display -näytössä.

Vaihda osa

Tärkeää: älä vaihda mitään Studio Displayn laitekomponentteja tämän ongelman vuoksi.