Apple Studio Displayn käyttöönotto ja käyttäminen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa Studio Displayn käyttöön ja käyttää sitä Macin tai iPadin kanssa.

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä

Studio Display on 27-tuumainen Retina 5K -näyttö, jossa on 600 nitin kirkkaus, laaja P3-väriskaala ja tuki miljardille värille. Studio Display sisältää myös 12 megapikselin ultralaajakulmakameran, jossa on Valokeila-toiminto, sekä studiolaatuiset mikrofonit ja kuuden kaiuttimen äänijärjestelmän, joka tukee tilaääntä. Näytössä on yksi Thunderbolt-portti, joka mahdollistaa kannettavan Mac-tietokoneen tai iPadin latauksen enintään 96 W:n teholla, ja kolme USB-C-porttia muiden laitteiden ja lisävarusteiden liittämistä varten.

macOS- ja iPadOS-integroinnin avulla voit säätää kirkkautta ja ääntä sekä käyttää referenssitiloja macOS:ssä väriavaruuden ja muiden näyttöominaisuuksien määrittämiseen.

Yhteensopivuuden tarkistaminen

Studio Display vaatii Macin, jossa on Thunderbolt 3- tai Thunderbolt 4 -portti ja macOS 12.3 tai uudempi, tai iPad Pron tai iPad Airin, jossa on USB-C-portti ja iPadOS 15.4 tai uudempi.

Yhteensopivat Mac- ja iPad-mallit

Studio Display tukee 5120 x 2880 kuvapisteen tarkkuutta seuraavissa laitteissa:

Näytön liittäminen

Liitä mukana toimitettu Thunderbolt-kaapeli näytön Thunderbolt-porttiin ja Macin tai iPadin Thunderbolt 3-, Thunderbolt 4- tai USB-C-porttiin.

Studio Display -näytössä ei ole painikkeita. Se käynnistyy automaattisesti, kun liität sen virtalähteeseen ja Maciin tai iPadiin.

Jalustan säätäminen

Studio Displayssa on mukana sisäänrakennettu jalusta. Jalustastasi riippuen voit säätää näytön kallistusta tai kallistusta ja korkeutta.

Jos Studio Displayn mukana toimitetaan VESA-kiinnityssovitin, voit asentaa näytön vaakasuoraan tai pystysuoraan, ja macOS kääntää ikkunoiden ja näytön suunnan automaattisesti.

Jos haluat sittenkin toisen vaihtoehdon kuin ostamasi, voit vaihtaa Studio Displayn telineen tai VESA-kiinnityssovittimen voi vaihtaa Apple Storessa, Applen valtuuttamassa huoltoliikkeessä tai itsenäisesti toimivassa huoltoliikkeessä. Vaihtoa koskevat osa- ja huoltomaksut.

Studio Displayn kameran käyttäminen Macissa

Kun liität Studio Displayn Maciin, voit käyttää 12 megapikselin ultralaajakulmakameraa ja Valokeila-toimintoa FaceTimessa ja muissa apeissa. Valokeila-toiminnon käyttäminen Studio Displayn kanssa.

Referenssitilojen käyttäminen macOS:ssä

Jos käytät ammattilaistason Mac-työnkulkuja, kuten videoeditointia ja valokuvien käsittelyä, voit valita erilaisiin tuotantoympäristöihin soveltuvista referenssitiloista. Referenssitilat asettavat näytön väriavaruuden, valkopisteen, gamman ja kirkkauden vastaamaan erilaisten mediatyyppien, kuten HD-videon ja SD-videon, tuotantovaatimuksia. Lue ohjeet referenssitilojen käyttämiseen macOS:ssä. Työnkulun niin edellyttäessä voit myös hienosäätää näytön kalibrointia.

Näytön puhdistaminen

Jos näytössä on nanopinnoitettua lasia, voit puhdistaa näytön lasin näytön mukana toimitetulla kiillotusliinalla. Jos näytössä on tavallinen lasi, lue näytön puhdistusohjeet.