Apple Studio Display: Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten

Kun yrität eristää Studio Displayn ongelman syyn, sinua saatetaan pyytää käyttämään Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -testiohjelmistoja. Näiden testiohjelmistojen suorittaminen voi auttaa ongelmien eristämisessä, osien vaihtotarpeen selvittämisessä ja korjauksen onnistumisen varmistamisessa.

Testiohjelmistojen käyttö vaatii Macin ja internet-yhteyden. Mac toimii diagnostiikkakonsolina, johon syötetään huollettavan laitteen sarjanumero.

Valitse suositeltu diagnostiikkatestiohjelmisto, ja testin tulokset näkyvät diagnostiikkakonsolissa. Tulosten perusteella voit mahdollisesti määrittää, mikä Studio Displayn ongelman syy on.

Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten

Vaatimukset

Apple Studio Displayn testaamisessa tarvitaan:

• Apple Studio Display, joka käynnistyy ja pystyy näyttämään kuvia. Jos näyttö ei käynnisty, siinä näkyy palautustilan ilmoitus tai siinä näkyy tavallisen kuvan sijaan kolme pistettä -kuvake, tarkista virta- ja käynnistysongelmien vianmääritys.

• Mac, jolla voidaan käyttää Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivustoa ja diagnostiikkakonsolia sekä Apple Service Utilitya. Diagnostiikkakonsoli ja Apple Service Utility edellyttävät macOS Sonoma 14.1:aa tai uudempaa ja Safaria.

• Uusin Apple Service Utility -versio, johon on asennettu Studio Display -resurssit.

• Macin Wi-Fi-yhteys tai langallinen internet-yhteys

• Yhteensopiva Thunderbolt-kaapeli

• USB-C-latauskaapeli

Huomaa: lue, miten voit käynnistää System Configurationin osoitteessa support.apple.com/self-service-repair.

Valmistele Studio Display

• Varmista, että näyttö on pystyasennossa kovalla, tasaisella ja vakaalla alustalla, jossa on hyvä ilmankierto.

• Irrota näytöstä kaikki liitetyt lisävarusteet ja USB-C-kaapelit.

• Liitä näyttö pistorasiaan.

Siirry vianmääritystilaan

1. Lataa Maciin Apple Service Utility. Avaa asennuspaketti ja asenna Apple Service Utility.

2. Avaa Apple Service Utility ja tarkista pääikkunasta, että appi on käynnissä.

Apple Service Utilityn pääikkuna
  3. Jos Apple Service Utilityn resurssi-ikkuna ilmoittaa, että Studio Display -resursseja ei ole asennettu, asenna resurssit valitsemalla Asenna. Asennuksen aikana resursseja sisältävä levykuva tuodaan näkyviin ja piilotetaan, ja se saattaa tulla näkyviin työpöydällä.

ASU Resources Studio Display: ei asennettuASU Resources Studio Display: asennetaanASU Resources Studio Display: asennettu
  4. Yhdistä näyttö ja Mac Thunderbolt-kaapelilla apin pääikkunassa näkyvien ohjeiden mukaisesti.

• Huomautus: voit liittää Maciin vain yhden Studio Display -näytön kerrallaan diagnostiikkaohjelmien suorittamisen aikana.

Studio Display yhdistetään isäntä-Maciin
  5. Varmista Apple Service Utilityn pääikkunassa, että Studio Display on liitetty Maciin. Apin ikkunassa näkyy Studio Display ja sen sarjanumero. ”Odottaa diagnostiikkaistunnon luomista…” -tilaviesti osoittaa, että diagnostiikkaistuntoa ei ole luotu. Kun aloitat diagnostiikkaistunnon, tilana näkyy ”Valmis vianmääritystä varten…”. Nämä kohteet tulevat näkyviin vain silloin, kun näyttö on yhdistetty onnistuneesti.

Apple Service Utility odottaa diagnostiikkaistuntoa -näyttöApple Service Utility on valmis vianmääritystä varten -näyttö
  6. Kun käytät vianmääritystä, pidä Apple Service Utility käynnissä taustalla. Apin ikkuna näyttää yhteyden tilan ennen diagnostiikkaohjelman suorittamista, sen aikana ja sen jälkeen.

Apple Service Utility suorittaa vianmääritystä
Apple Service Utility suoritti vianmäärityksen

Käynnistä Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten Macissa

1. Siirry Macissa osoitteeseen https://getsupport.apple.com/self-service-diagnostics.

2. Klikkaa Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulla Jatka.

3. Valitse Studio Display.

Rekisteröidy ja aloita diagnostiikkaistunto

1. Syötä Apple-vianmääritys omatoimikorjausta varten -sivulla testattavan Studio Displayn sarjanumero.

• Huomautus: näytön sarjanumero näkyy yhdistetyn näytön kuvakkeen vieressä olevassa Apple Service Utility -ikkunassa.

2. Klikkaa Aloita istunto. Jos näyttöä ei rekisteröidä diagnostiikkaistuntoon, klikkaa Yritä uudelleen.

3. Kun olet Studio Display on rekisteröity, valitse diagnostiikkatestiohjelmisto.

4. Noudata ohjeita ja tarkastele diagnostiikkatestin tuloksia Macissa.

Saatavilla olevat diagnostiikkatestiohjelmistot

Huomautus: Studio Display -diagnostiikkaohjelmistot edellyttävät yhteensopivaa Thunderbolt-kaapelia ja Apple Service Utility -apuohjelmaa, joka on käynnissä Studio Display -yhteensopivassa Macissa.

Display Resource Inspector (DRI)

Tämä diagnostiikkaohjelmisto on nopea luokittelutyökalu, joka tarkistaa Studio Displayn USB-liitäntöjen ja kameroiden olemassaolon ja testaa kaiuttimien, mikrofonien ja kameran toimintaa.

Näyttövirheet

Tämä interaktiivinen diagnostiikkaohjelmisto näyttää useita värejä ja kuvioita, jotka auttavat tunnistamaan pikselivirheet ja roskat. Tätä ohjelmistoa ei käytetä graafisiin poikkeavuuksiin tai ongelmiin, jotka liittyvät muuhun kuin videoon.