Jos Apple ID:täsi käytetään mielestäsi luvattomasti

Näiden ohjeiden avulla voit saada tilisi takaisin hallintaasi, jos olet huolissasi siitä, että joku voi käyttää Apple ID:täsi luvattomasti.

Apple ID:n luvattoman käytön merkit

• Olet saanut Applelta ilmoituksen tai sähköpostiviestin sellaisesta toiminnasta tililläsi, jota et tunnista (esimerkiksi Apple ID:täsi on käytetty tuntemattomaan laitteeseen kirjautumiseen tai salasanasi on vaihdettu, mutta et ole vaihtanut sitä itse).

• Huomaat epätavallista toimintaa, kuten viestejä, joita et ole lähettänyt, poistettuja kohteita, joita et ole poistanut, tai ostoja, joita et tunnista.

• Salasanasi ei enää toimi, et tunnista tilitietojasi tai osaa niistä tai joku muu kuin sinä on lukinnut laitteesi tai asettanut sen Kadonnut-tilaan.

Lue, miten voit tunnistaa tietojenkalastelun ja muita huijauksia ja välttää niitä

Katso, mitä voit tehdä, jos näet tuntemattoman iTunes Store- tai App Store -veloituksen

Palauta Apple ID omaan hallintaasi

1. Vaihda Apple ID:si salasana

2. Jos joku muu on vaihtanut Apple ID:si salasanan, nollaa salasana.

3. Siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja päivitä kaikki sellaiset henkilökohtaiset tietosi tai turvatietosi, jotka eivät ole oikein tai joita et tunnista.

4. Tarkista sähköpostipalveluntarjoajaltasi*, että kaikki Apple ID:hesi liittyvät sähköpostiosoitteet ovat hallinnassasi. Jos jokin sähköpostiosoite ei ole hallinnassasi, tee yhteistyötä sähköpostipalveluntarjoajan kanssa, jotta saat osoitteen takaisin hallintaasi, tai käytä toista sähköpostiosoitetta.

* Manner-Kiinassa ja Intiassa voit käyttää Apple ID:nä puhelinnumeroa

Jos et voi nollata Apple ID:n salasanaa tai kirjautua sisään

Jos et voi nollata Apple ID:si salasanaa tai kirjautua sisään appleid.apple.comiin, siirry osoitteeseen iforgot.apple.com ja aloita tilin palautus. Pääset jälleen tilillesi, kun tilin palautuksen odotusaika on päättynyt.

Lue lisätietoja tilin palautuksesta

Pidä Apple ID:si turvassa

Kun olet saanut Apple ID:si takaisin hallintaasi, varmista näiden ohjeiden avulla, että hallinnoit kaikkia Apple ID:itä, joilla olet kirjautunut laitteisiin, ja että Apple ID:si on suojattu.

Selvitä, mikä Apple ID on kirjautunut laitteeseesi

Jos haluat varmistaa, että kirjaudut vain hallinnassasi olevilla ja luotettavilla Apple ID:illä, tarkista seuraavat asetukset kaikissa laitteissa.

• Avaa Asetukset-appi iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Apple Watchissa tai avaa Järjestelmäasetukset Macissa.

• Sinun pitäisi nähdä nimesi. Napauta nimeäsi ja vahvista Apple ID:hesi liitetty sähköpostiosoite.

• Tarkista kaikista laitteista niiden palveluiden asetukset, joihin olet kirjautunut Apple ID:llä (kuten FaceTime, Messages, iTunes Store ja App Store, Internet-tilit, Mail ja Kalenteri).

• Tarkista iCloudin Windows-versio, HomePod (iPhonen tai iPadin Koti-apin avulla) ja Apple TV (iCloud-kuvat tai Kotijako).

Varmista, että Apple ID on suojattu

• Ota käyttöön Apple ID:n kaksiosainen todennus, jos et ole vielä tehnyt niin. Tämä ylimääräinen suojausominaisuus estää muita käyttämästä tiliäsi, vaikka he tietäisivätkin salasanasi.

• Sinun tulee olla ainoa henkilö, joka tietää salasanasi ja voi kirjautua sisään Apple ID:lläsi.

• Tili ei ole suojattu, jos joku, jota et tunne tai johon et luota, voi kirjautua sisään Apple ID:lläsi.

• Apple ID:si suojaamiseksi sinun on myös pidettävä laitteesi suojattuna ja suojattava laitteesi pääsykoodilla. Jos luotettu laitteesi on henkilöllä, joka tietää pääsykoodisi, hän voi nollata Apple ID:si pääsykoodin. Lue, miten voit suojata laitteesi, jos se katoaa tai varastetaan.

Lue lisätietoja Apple ID:n suojaamisesta