Hjælp til VoiceOver

Velkommen til VoiceOver

VoiceOver er den skærmlæser, der er integreret i macOS. Den læser indholdet af skærmen op og sætter dig i stand til at betjene Mac ved hjælp af bevægelser, et tastatur eller et punktdisplay.

Dialogen Velkommen til VoiceOver dialog med knapperne Læs mere, Brug VoiceOver og Slå VoiceOver fra langs bunden af vinduet.
Vinduet Stemmer i Hjælpeprogrammet VoiceOver viser stemmeindstillinger til sprogene engelsk, fransk og japansk.

Arbejd på den måde, der passer dig bedst

Vil du bruge forskellige stemmer til forskellige sprog? Vil du høre flere oplysninger om nogle emner og færre om andre? Vil du navigere på websider på en anden måde? Brug Hjælpeprogrammet VoiceOver til at tilpasse den måde, som VoiceOver skal arbejde for dig.

En liste med VoiceOver-bevægelser og tilhørende kommandoer vises i Pegefeltstyring i Hjælpeprogrammet VoiceOver.

Brug velkendte bevægelser

VoiceOver i macOS bruger mange af de samme bevægelser, du kender fra iOS. Du kan f.eks. trykke på pegefelt for at høre emnet i VoiceOver-markøren, trykke to gange på pegefeltet for at udføre en handling eller svirpe for at flytte til næste emne.

En Safari-webside i Vis VoiceOver-markøren, og VoiceOver-rotoren indstillet til Links.

Udforsk internettet på en nemmere måde

Du kan udforske websider på flere måder med VoiceOver. Du kan f.eks. bruge rotoren på skærmen – roter med to fingre på pegefeltet, som om du drejer på en skive – for hurtigt at navigere på websider ved at bruge emner som links, overskrifter, vinduespunkter eller vartegn.

Braillevinduet viser simulerede gule braillepunkter. Tekst under punkterne viser det, som VoiceOver læser op i øjeblikket.

Kom i gang med et punktdisplay, der er klar uden videre

Tilslut eller synkroniser et display – eller flere displays – og du er klar til at gå i gang. VoiceOver-beskrivelsen præsenteres i braille og i braillevinduet på skærmen til seende brugere. VoiceOver er kompatibel med over 100 punktdisplays, der kan opdateres.