Skrivebordet på Mac med en åben webside. Nedenfor viser punktskriftsvinduet, hvad der er i VoiceOver-markøren på websiden med simulerede gule punktskriftspunkter med tilsvarende tekst under punkterne.

Er VoiceOver på Mac nyt for dig?

Lær og øv dig i at bruge det grundlæggende til at betjene din Mac vha. VoiceOver – den indbyggede skærmlæser i macOS.

Kom godt i gang med VoiceOver

En liste med VoiceOver-bevægelser og tilhørende kommandoer vises i Pegefeltstyring i VoiceOver-værktøj.

Brug velkendte bevægelser

VoiceOver i macOS bruger mange af de samme bevægelser, du kender fra iOS og iPadOS. Du kan f.eks. trykke på pegefeltet for at høre emnet i VoiceOver-markøren.

Sådan bruger du VoiceOver-bevægelser

Indstillinger, f.eks. stemme og talehastighed for flere VoiceOver-sprog, vises i vinduet Stemmer i kategorien Tale i VoiceOver-værktøj.

Arbejd på den måde, der passer dig bedst

Tilpas VoiceOver vha. VoiceOver-værktøj. Skift VoiceOver-stemmen, tilslut punktskriftenheder, vælg indstillinger til, hvordan du vil navigere med VoiceOver m.m.

Sådan bruger du VoiceOver-værktøj

Vinduet Stemme i kategorien Tale i VoiceOver-værktøj vises. Der oprettes en aktivitet, som bruger en gruppe indstillinger til VoiceOver med kodeskrivning som sammenhængen.

Nyheder i macOS Sonoma

VoiceOver i macOS Sonoma giver dig flere måder, du kan forbedre din arbejdsgang på, herunder muligheder til automatisk at skifte mellem grupper af indstillinger til VoiceOver på basis af, hvad du laver i en app, Siri-stemmer, der lyder naturlige og udtryksfulde, når der tales hurtigt, understøttelse af todimensionelle punktdisplays, der kan opdateres m.m.

Se nyheder i VoiceOver

Du kan gennemse brugerhåndbogen til VoiceOver ved at klikke på Indholdsfortegnelse øverst på siden eller skrive et ord eller udtryk i søgefeltet.

Gå til Apples websted om support til Tilgængelighed, hvis du har brug for flere ressourcer.

Hent denne vejledning i format forberedt til punktskrift: BRF (Engelsk)

Nyttig?
Maks. antal tegn: 250
Maks. antal tegn er 250.
Tak for din feedback.