Opgradering af jeres institution til Apple Business Manager

Opgrader til Apple Business Manager fra Apples iværksættelsesprogrammer, herunder Program til tilmelding af enheder (DEP) og Program om mængdekøb (VPP).

Hvis din organisation i øjeblikket bruger Apples iværksættelsesprogrammer  som f.eks. DEP eller VPP, kan du opgradere til Apple Business Manager.

Med Apple Business Manager kan du købe indhold og konfigurere automatisk tilmelding af enheder i en MDM-løsning (mobile device management). Apple Business Manager er tilgængelig på nettet og er udviklet til teknologiledere og it-administratorer.

Læs følgende oplysninger, før du opgraderer til Apple Business Manager.

Opgrader til Apple Business Manager

Hvis du vil opgradere til Apple Business Manager*, skal du logge ind på deploy.apple.com eller business.apple.com ved hjælp af din repræsentantkonto til Apples iværksættelsesprogrammer og følge vejledningen. Denne opgraderingsproces tager kun et par minutter.

Apple Business Manager indeholder følgende efter opgraderingen:

• Konti
  • Brugeradgangsoplysninger
  • MDM-servere
  • MDM-enheder
  • Servertokens
  • Enhedsordrer
  • Andre emner, der er tilknyttet din konto

Efter opgraderingen kan du få adgang til dataene via Apple Business Manager-portalen. Efter opgraderingen har du ikke adgang til webstedet for Apples iværksættelsesprogrammer.

* Brug Safari version 11 eller en nyere version for at opgradere med en Mac. Pc-brugere skal have Microsoft Edge version 25.10 eller en nyere version.

Vælg et domæne for administrerede Apple-id'er

Efter opgraderingen til Apple Business Manager bliver du bedt om at indtaste din organisations websted. Apple Business Manager bruger oplysningerne om webstedet som basis for standarddomænet til dine administrerede Apple-id'er. Hvis dit websted f.eks. er www.minvirksomhed.com, vises dine administrerede Apple-id'er som leder@minvirksomhed.com.

Hvis webstedets domæne er forskellig fra dit e-maildomæne, foretrækker du måske i stedet at angive dit e-maildomæne. Din Apple Business Manager-administrator kan ændre standarddomænet efter opgraderingen.

Inviter købere af Program om mængdekøb til Apple Business Manager

Din organisation kan have en eller flere separate VPP-konti. Hvis din organisation har VPP-konti, skal du invitere dem separat fra dine administratorer, efter du har opgraderet til Apple Business Manager. Læs mere om, hvordan du inviterer købere af Program om mængdekøb til Apple Business Manager.

Ændringer af roller for Apple Business Manager

Apple Business Manager introducerer nogle ændringer til de roller, som du tildeler dine brugere.

Repræsentanter er nu administratorer

I Apples iværksættelsesprogrammer havde en repræsentant det højeste niveau af administrativ adgang. Repræsentanter kunne acceptere vilkår og betingelser for Apples iværksættelsesprogrammer på vegne af din institution.

I Apple Business Manager kaldes denne rolle for administrator. Din organisation kan have op til fem administratorer i Apple Business Manager.

Administratorer er nu ledere

I Apples iværksættelsesprogrammer var der administratorer af DEP og VPP. Efter opgradering til Apple Business Manager er de eksisterende administratorer konverteret til ledere. I tabellen nedenfor kan det ses, hvordan rollerne som administrator konverteres til rollen som leder:

Rolle i Apples iværksættelsesprogrammer

Rolle i Apple Business Manager

DEP-administrator

Enhedsleder

VPP-administrator

Indholdsleder

Administrator, der kan oprette og redigere andre administratorer

Personaleleder

Ingen

Medarbejder

En individuel bruger kan have flere roller i Apple Business Manager. Hvis din bruger var administrator for mere end ét program, tildeles vedkommende alle gældende roller i Apple Business Manager. Efter opgraderingen kan en administrator eller personaleleder tilføje, fjerne eller ændre rollen for en leder.

Administrerede Apple-id'er til alle roller

Første gang en tidligere repræsentant og administrator logger på Apple Business Manager, konverteres dennes Apple-id til et administreret Apple-id. Hvis personens konti ikke tidligere var indstillet med tofaktorgodkendelse, bør vedkommende indstille det på det tidspunkt.

Læs mere

Læs mere om, hvordan du indstiller og bruger Apple Business Manager.