Brug af Suica eller PASMO på iPhone eller Apple Watch i Japan

Rejser med offentlig transport og betaling i butikker har aldrig været så nemt og praktisk som nu. Læs, hvordan og hvor du kan betale med Suica eller PASMO på din iPhone og dit Apple Watch.

Hvis du vil bruge Suica eller PASMO med Apple Pay, skal du have en iPhone 8, iPhone 8 Plus eller en nyere model eller et Apple Watch Series 3 eller en nyere model med den nyeste version af iOS eller watchOS. Du kan også bruge Suica på en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller et Apple Watch Series 2, der er købt i Japan.

Læs mere om, hvordan du indstiller dit Suica- eller PASMO-kort i appen Wallet.*

*Hvis du vil indstille et PASMO-kort i Wallet, skal du indstille tofaktorgodkendelse til dit Apple-id.

Sådan bruger du dit Suica- eller PASMO-kort til offentlig transport

Du kan bruge Suica eller PASMO sammen med Apple Pay til offentlig transport de samme steder, hvor du kan bruge et fysisk Suica- eller PASMO-kort, eller hvor kompatible IC-kort accepteres. Hvis dit Suica- eller PASMO-kort er indstillet som dit ekspresrejsekort, skal du blot holde den øverste del af din iPhone eller dit Apple Watch et par centimeter fra scanneren til billetkontrol ved afrejse og ankomst. Din iPhone eller dit Apple Watch skal være tændt, men enheden behøver ikke at have forbindelse til et netværk. Du behøver ikke at afbryde vågeblus på enheden, låse den op eller åbne en app, når du går gennem billetkontrollen. OK og et hak vises på skærmen.

Kompatible iPhone-modeller med den nyeste version af iOS understøtter muligvis ekspreskort med reservespænding i op til fem timer, når din iPhone skal oplades, alt afhængigt af din enhed. Du kan se, om ekspreskort er tilgængelige, når din iPhone skal oplades, ved at trykke på sideknappen. Gør du dette ofte, vil det reducere reservespændingen for ekspreskort markant eller aflade dem helt. Hvis du vælger at slukke din iPhone, vil denne funktion ikke være tilgængelig.

Sådan betaler du for offentlig transport med PASMO

Hvis dit Suica- eller PASMO-kort ikke er opsat til ekspresrejse, skal du bruge Face ID eller Touch ID, når du går gennem billetkontrollen. Tryk to gange på sideknappen på Apple Watch for at få adgang til dine kort, og skub for at vælge dit Suica- eller PASMO-kort. Hold derefter skærmen op foran scanneren til billetkontrol ved afrejse og ankomst.

Du skal måske have hjælp fra en stationsmedarbejder til at bruge dit Suica-kort i Apple Pay. I så fald skal du skifte til servicefunktionen på enheden, før du giver den til stationsmedarbejderen:

• På iPhone: Åbn Wallet, vælg dit kort, tryk på knappen Mere , og åbn derefter Servicefunktion.
  • Tag derefter dit Apple Watch af håndleddet, indtast koden, der låser det op, og tryk to gange på sideknappen. Vælg derefter dit kort, rul ned, og tryk på Slå servicefunktion til. Bed derefter stationsmedarbejderen om at holde dit ur med skærmen nedad.

Sådan ændrer du dit Suica- eller PASMO-ekspresrejsekort

Det første Suica- eller PASMO-kort, du føjer til Wallet, er dit ekspresrejsekort. Følg disse trin, hvis du tilføjer flere Suica- eller PASMO-kort og vil ændre dit ekspresrejsekort.

iPhone

1. Gå til Indstillinger > Wallet & Apple Pay.
  2. Tryk på Ekspresrejsekort, vælg et nyt kort, og godkend derefter med Face ID, Touch ID eller adgangskode.

Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone.
  2. Gå til fanen Mit ur, og tryk derefter på Wallet & Apple Pay > Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et nyt kort, og godkend det ved at skrive koden til dit Apple Watch.

Sådan bruger du dit Suica- eller PASMO-kort i butikker

Butikker, der accepterer Suica eller PASMO, viser de pågældende betalingsmærker.

Suica-betalingsmærke

Du skal måske vælge Suica eller PASMO på terminalen, når du betaler, eller fortælle ekspedienten, hvilket kort du vil betale med.

Hvis dit Suica- eller PASMO-kort er indstillet som dit ekspresrejsekort, skal du blot holde den øverste del af din iPhone eller skærmen på dit Apple Watch et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser, til du ser OK og et flueben på skærmen. Du behøver ikke at afbryde vågeblus på enheden, låse den op eller åbne en app for at gennemføre købet.

Kompatible iPhone-modeller med den nyeste version af iOS understøtter ekspreskort med reservespænding i op til fem timer, når din iPhone skal oplades. Du kan trykke på sideknappen for at kontrollere, om der er Express-kort tilgængelige, når din iPhone skal oplades. Gør du dette ofte, vil det reducere reservespændingen for Express-kort markant. Hvis du vælger at slukke din iPhone, vil denne funktion ikke være tilgængelig.

Hvis dit Suica- eller PASMO-kort ikke er indstillet som dit ekspresrejsekort, men er indstillet som dit standardbetalingskort:

• På iPhone skal du bruge Face ID eller placere fingeren på Touch ID og holde den øverste del af telefonen et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser, til du ser OK og et hak på skærmen.
  • På Apple Watch skal du trykke to gange på sideknappen og holde skærmen et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser.

Hvis dit Suica- eller PASMO-kort ikke er indstillet som dit standardbetalingskort:

• På iPhone X eller nyere skal du trykke to gange på sideknappen. På iPhone 8 eller tidligere skal du holde den øverste del af din telefon nær den berøringsfri kortlæser uden at placere fingeren på Touch ID. Når dit standardkort vises, skal du trykke på det og derefter på det kort, som du vil bruge. For at betale skal du bruge Face ID eller placere fingeren på Touch ID og holde den øverste del af telefonen et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser, til du ser OK og et hak på skærmen.
  • På dit Apple Watch skal du trykke to gange på sideknappen for at få adgang til dine kort i Apple Pay og derefter skubbe for at vælge dit kort. Betal ved at holde skærmen på Apple Watch et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser.

Sådan tjekker du saldoen på dit Suica- eller PASMO-kort

Åbn Wallet på din iPhone, og tryk derefter på dit Suica- eller PASMO-kort. Din aktuelle saldo vises.

Åbn Wallet på dit Apple Watch, tryk på dit Suica- eller PASMO-kort, og brug Digital Crown til at rulle ned for at se din aktuelle saldo.
Sådan kontrollerer du saldoen på dit PASMO-kort

Hvis saldoen på dit Suica- eller PASMO-kort ikke opdateres

1. Åbn appen Wallet på iPhone.
  2. Tryk på dit Suica- eller PASMO-rejsekort, og tryk derefter på knappen Mere Mere info.
  3. Slå Servicefunktion til, og godkend med Face ID, Touch ID eller din adgangskode.

Tryk på kortet for at slå Servicefunktion fra. Hvis din saldo stadig er forkert, skal du genstarte din iPhone.

Sådan sætter du penge ind på dit Suica- eller PASMO-kort

Hvis du vil sætte penge ind på dit Suica- eller PASMO-kort, skal du indstille et understøttet kreditkort eller forudbetalt kort i appen Wallet.

Åbn Wallet på din iPhone, og tryk på det kort, du vil sætte penge ind på. Tryk på knappen Mere , tryk på Tilføj penge, vælg beløbet, og tryk derefter på "Tilføj". Vælg det kort, du vil betale med, og brug Face ID eller placer fingeren på Touch ID for at fuldende transaktionen.

På Apple Watch:

1. Åbn Wallet.
  2. Tryk på Suica- eller PASMO-kortet.
  3. Tryk på Tilføj penge, og følg vejledningen på skærmen.

Inden du starter din rejse, skal du sikre dig, at du har penge nok på dit Suica- eller PASMO-kort i appen Wallet til hele rejsen. Ellers skal du sørge for at have et kreditkort eller et forudbetalt kort i appen Wallet, som du kan bruge til at betale billetprisen. Du skal også være sikker på, at batteriet har strøm nok til hele rejsen.

Sådan bruger du Suica- eller PASMO-appen

Når du downloader Suica-https://apps.apple.com/app/id1156875272appen eller PASMO-appen, kan du bruge den til yderligere services på dit kort. Du kan f.eks. gøre følgende:

• Oprette et nyt Suica- eller PASMO-kort
  • Oprette eller ændre din pendlerplan
  • Købe billet til Shinkansen eller Green Car**
  • Indstille automatisk optankning (kun med View Card)
  • Indstille eller ændre de meddelelser, du får fra JR East

** Du kan købe Shinkansen-billetter til Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu og Hokuriku Shinkansen. Du kan kun købe Green Car-billetter til JR East-tog.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.