Brug af Suica på iPhone eller Apple Watch i Japan

Rejser med offentlig transport og betaling i butikker har aldrig været så nemt og praktisk som nu. Læs, hvordan og hvor du kan betale med Suica på din iPhone og dit Apple Watch.

Hvis du vil bruge Suica med Apple Pay, skal du have en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller en nyere model eller et Apple Watch Series 3 eller en nyere model. Du kan også bruge en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2, der er købt i Japan. Læs, hvordan du indstiller dit Suica-kort i Apple Pay.

Sådan bruger du dit Suica-kort til offentlig transport

Du kan bruge Suica sammen med Apple Pay til offentlig transport de samme steder, hvor du kan bruge et fysisk Suica-kort, eller hvor kompatible IC-kort accepteres. Hvis dit Suica-kort er indstillet som dit ekspresrejsekort, skal du blot holde den øverste del af din iPhone eller dit Apple Watch et par centimeter fra scanneren til billetkontrol ved afrejse og ankomst. Din iPhone eller dit Apple Watch skal være tændt, men enheden behøver ikke at have forbindelse til et netværk. Du behøver ikke at afbryde vågeblus på enheden, låse den op eller åbne en app, når du går gennem billetkontrollen. OK og et hak vises på skærmen.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR: Express-kort med reservespænding er tilgængelige i op til fem timer, når din iPhone skal oplades. Du kan trykke på sideknappen for at kontrollere, om der er Express-kort tilgængelige, når din iPhone skal oplades. Gør du dette ofte, vil det reducere reservespændingen for Express-kort markant. Hvis du vælger at slukke din iPhone, vil denne funktion ikke være tilgængelig.

Suica i brug på en iPhone

Hvis dit Suica-kort ikke er opsat til ekspresrejse, skal du bruge Face ID eller Touch ID, når du går gennem billetkontrollen. Tryk to gange på sideknappen på Apple Watch for at få adgang til dine kort, og skub for at vælge dit Suica-kort. Hold derefter skærmen op foran scanneren til billetkontrol ved afrejse og ankomst.

Du skal måske have hjælp fra en stationsmedarbejder til at bruge dit Suica-kort i Apple Pay. I så fald skal du skifte til servicefunktionen på enheden, før du giver den til stationsmedarbejderen:

• Åbn Wallet på din iPhone, vælg dit Suica-kort, og tryk derefter på symbolet Merefor at åbne Servicefunktion.
  • Hvis du bruger Apple Watch, skal du tage det af håndleddet, indtaste koden, der låser det op, og trykke to gange på sideknappen. Vælg derefter dit Suica-kort, tryk hårdt på skærmen, tryk på Servicefunktion, og bed stationsmedarbejderen om at holde dit ur med skærmen nedad.

Sådan udskifter du dit Suica-ekspresrejsekort

Det første Suica-kort, du føjer til Wallet, er dit ekspresrejsekort. Følg disse trin, hvis du tilføjer flere Suica-kort og vil udskifte dit ekspresrejsekort.

iPhone

1. Gå til Indstillinger > Wallet & Apple Pay.
  2. Tryk på Ekspresrejsekort, vælg et nyt Suica-kort, og godkend derefter med Face ID, Touch ID eller adgangskode.

Apple Watch

1. Åbn appen Watch på din iPhone.
  2. Gå til fanen Mit ur, og tryk derefter på Wallet & Apple Pay > Ekspresrejsekort.
  3. Vælg et nyt kort, og godkend det ved at skrive koden til dit Apple Watch.

Sådan bruger du dit Suica-kort i butikker

Butikker, der accepterer Suica, fremviser Suica-betalingsmærket.

Suica-betalingsmærke

Du skal måske vælge Suica på terminalen, når du betaler, eller fortælle ekspedienten, at du vil betale med Suica.

Hvis dit Suica-kort er indstillet som dit ekspresrejsekort, skal du blot holde den øverste del af din iPhone eller skærmen på dit Apple Watch et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser, til du ser OK og et hak på skærmen. Du behøver ikke at afbryde vågeblus på enheden, låse den op eller åbne en app for at gennemføre købet.

På iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR: Express-kort med reservespænding er tilgængelige i op til fem timer, når din iPhone skal oplades. Du kan trykke på sideknappen for at kontrollere, om der er Express-kort tilgængelige, når din iPhone skal oplades. Gør du dette ofte, vil det reducere reservespændingen for Express-kort markant. Hvis du vælger at slukke din iPhone, vil denne funktion ikke være tilgængelig.

Sådan gør du, hvis dit Suica-kort ikke er indstillet som dit ekspresrejsekort, men som dit standardbetalingskort:

• På iPhone skal du bruge Face ID eller placere fingeren på Touch ID og holde den øverste del af telefonen et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser, til du ser OK og et hak på skærmen.
  • På Apple Watch skal du trykke to gange på sideknappen og holde skærmen et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser.

Hvis dit Suica-kort ikke er indstillet som dit standardbetalingskort:

• På iPhone X eller nyere skal du trykke to gange på sideknappen. På iPhone 8 eller tidligere skal du holde den øverste del af din telefon nær den berøringsfri kortlæser uden at placere fingeren på Touch ID. Når dit standardkort vises, skal du trykke på det og derefter på det kort, som du vil bruge. For at betale skal du bruge Face ID eller placere fingeren på Touch ID og holde den øverste del af telefonen et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser, til du ser OK og et hak på skærmen.
  • På dit Apple Watch skal du trykke to gange på sideknappen for at få adgang til dine kort i Apple Pay og derefter skubbe for at vælge dit Suica-kort. Betal ved at holde skærmen på Apple Watch et par centimeter fra den berøringsfri kortlæser.

Sådan tjekker du saldoen på dit Suica-kort

Åbn Wallet på din iPhone, og tryk derefter på dit Suica-kort. Din aktuelle saldo vises.

Åbn Wallet på dit Apple Watch, tryk på dit Suica-kort, og brug Digital Crown til at rulle ned for at se din aktuelle saldo.

Aktuel Suica-saldo på iPhone og Apple Watch

Sådan sætter du penge ind på dit Suica-kort

Hvis du vil sætte penge ind på dit Suica-kort, skal du indstille et understøttet kreditkort eller forudbetalt kort i Apple Pay.

Åbn Wallet på din iPhone, og tryk på det Suica-kort, du vil sætte penge ind på. Tryk på symbolet Mere, tryk på Tilføj penge, vælg det ønskede beløb, og tryk på "Tilføj". Vælg det kort, du vil betale med, og brug Face ID eller placer fingeren på Touch ID for at fuldende transaktionen.

På Apple Watch:

1. Åbn Wallet.
  2. Tryk på Suica-kort.
  3. Tryk på Tilfør penge, og følg vejledningen på skærmen.

Inden du starter din rejse, skal du sikre dig, at du har penge nok på dit Suica-kort i Apple Pay til hele rejsen. Ellers skal du sørge for at have et kreditkort eller et forudbetalt kort i Apple Pay, som du kan bruge til at betale billetprisen. Du skal også være sikker på, at batteriet har strøm nok til hele rejsen.

Sådan bruger du appen Suica

Når du downloader og registrerer dig i appen Suica, kan du bruge appen til flere tjenester på kortet. Du kan f.eks. gøre følgende:

• Oprette et nyt Suica-kort
  • Oprette eller ændre din pendlerplan
  • Købe billet til Shinkansen eller Green Car*
  • Indstille automatisk optankning (kun med View Card)
  • Indstille eller ændre de meddelelser, du får fra JR East

* Du kan købe Shinkansen-billetter til Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu og Hokuriku Shinkansen. Du kan kun købe Green Car-billetter til JR East-tog.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.