Brug Ekspresfunktion med rejsekort, andre typer kort og nøgler i Apple Wallet

Med Ekspresfunktion kan du bruge kort og nøgler i appen Wallet med et enkelt tryk.

Med Ekspresfunktion kan du bruge nogle af dine kort og nøgler i Apple Wallet, uden at du skal vække eller låse op for din enhed, og uden at du skal godkende med Face ID, Touch ID eller din adgangskode. Du kan endda muligvis bruge dit kort eller din nøgle, når din enhed skal oplades.

Vælg Ekspresfunktion for rejsekort eller betalingskort og andre kort eller en nøgle

Når du føjer et kvalificeret rejsekort eller et andet understøttet kort eller en nøgle til Apple Wallet, er Ekspresfunktion som standard slået til. Du kan også ændre, hvilke kort eller nøgler du har indstillet til Ekspresfunktion.

• Du kan have flere kort og nøgler med Ekspresfunktion aktive i appen Wallet på samme tid. Du kan f.eks. have et studiekort og en bilnøgle, der begge er indstillet til Ekspresfunktion.

• Med nogle kort og nøgler kan du ikke have flere af samme type eller fra den samme udsteder indstillet til Ekspresfunktion. Du kan f.eks. kun have ét studiekort fra den samme skole indstillet til Ekspresfunktion.

• Med nogle kort kan du muligvis indstille flere kort af samme type til Ekspresfunktion.

• For rejsekort kan du indstille ét rejsekort til Ekspresfunktion for hvert rejsenetværk. Du kan også indstille et betalingskort, der kan bruges til at betale for din rejse på de steder, hvor dit rejsekort ikke accepteres.

Sådan vælger du Ekspresfunktion for et rejsekort eller betalingskort og andre kort eller en nøgle på din iPhone

1. Åbn appen Wallet, og vælg et kort eller en nøgle.

2. Tryk på knappen MereBilledtekst mangler, og tryk derefter på Kortoplysninger.

3. Tryk på Indstillinger til ekspresrejser eller Ekspresfunktion.

4. Vælg dit foretrukne rejsekort, debet- eller kreditkort eller andre understøttede kort eller en nøgle.

Du kan vælge et andet rejsekort eller betalingskort som Ekspresrejsekort på dit Apple Watch:

Åbn appen Apple Watch på din iPhone. Tryk på Wallet & Apple Pay på fanen Mit ur. Tryk derefter på Ekspresrejsekort, vælg et rejsekort eller betalingskort, og godkend det på dit Apple Watch med din adgangskode.

Understøttede kort og nøgler

Du kan vælge Ekspresfunktion for understøttede kort og nøgler, herunder:

Sådan bruger du Ekspresfunktion på din iPhone eller dit Apple Watch

1. Hold toppen af din iPhone eller skærmen på dit Apple Watch tæt på den kontaktløse læser.

2. Når transaktionen lykkes, vises et flueben og OK på din enhed. Hvis du kører med offentlig transport, åbnes lågen, og den kan afgive et bip.

Og det er det. Du behøver ikke at vække enheden eller låse den op. Du behøver heller ikke at godkende med Face ID, Touch ID eller en adgangskode eller at åbne appen Wallet.

Brug Ekspresfunktion med reservespænding

Du kan muligvis bruge Ekspresfunktion med kort og nøgler på din iPhone, selvom din enhed skal oplades. Med kompatible iPhone-modeller, kan du muligvis bruge reservespænding med nogle typer kort og nøgler, hvor Ekspresfunktion er slået til, i op til fem timer, når din iPhone skal oplades.

Hvis du vil se, hvilke kort og nøgler du kan bruge, når telefonen kører på reservespænding, skal du trykke på sideknappen eller knappen Hjem, når din iPhone skal oplades. Hvis du trykker på sideknappen eller knappen Hjem mange gange, kan det dog reducere reservespændingen betydeligt. Hvis du slukker din iPhone, er denne funktion ikke tilgængelig.

Læs mere om Ekspreskort med reservespænding