Tilføjelse af bilnøgle til Apple Wallet på iPhone eller Apple Watch

Du kan føje din bilnøgle til appen Wallet og bruge din iPhone eller dit Apple Watch til at låse, låse op for og starte din bil.

Du skal have følgende for at tilføje og bruge en bilnøgle på din iPhone eller dit Apple Watch:

• En kompatibel bil. Hvis du vil vide, om din bil er kompatibel, kan du kontakte producenten eller forhandleren.

• iPhone XS eller nyere eller iPhone SE (2. generation) med den nyeste version af iOS eller Apple Watch Series 5 eller nyere eller Apple Watch SE med den nyeste version af watchOS.

• Være logget ind på din enhed med dit Apple-id.

Sådan føjer du din bilnøgle til Apple Wallet på iPhone

1. Sørg for, at bilen er tilknyttet kontoen, der oplyses af bilproducenten.

2. Åbn bilproducentens app, e-mail eller sms, eller brug bilens display, og følg vejledningen for at indstille en nøgle.

3. Når du sendes videre til appen Wallet, skal du trykke på Fortsæt.

4. Hvis vejledningen på skærmen beder dig om det, skal du placere din iPhone på nøglelæseren, mens der dannes par mellem din iPhone og bilen.

Bilnøgler i Wallet

Når du tilføjer din bilnøgle på din iPhone, er det muligt, at den føjes automatisk til dit parrede Apple Watch. Det kan også være, at du ser muligheden for at føje den til dit parrede Apple Watch.

Du kan også manuelt føje din bilnøgle til dit Apple Watch. I Apple Watch-appen på din parrede iPhone skal du trykke på Wallet & Apple Pay > knappen Tilføj ud for din bilnøgle.

Læs mere om, hvordan du fjerner din bilnøgle fra Apple Wallet

Hvis du får en ny iPhone eller nulstiller din nuværende iPhone, skal du indstille din bilnøgle i appen Wallet igen.

Brug din bilnøgle på din iPhone eller dit Apple Watch

Du kan bruge din bilnøgle på din iPhone eller dit Apple Watch til at låse, låse op og starte din bil. Den måde, du bruger din nøgle på, og de tilgængelige funktioner afhænger af din bils model. Kontakt producenten eller din forhandler for at finde ud af, hvilke funktioner din nøgle understøtter.

Når du føjer din bilnøgle til appen Wallet, aktiveres Ekspresfunktion automatisk. Med Ekspresfunktion kan du bruge din bilnøgle, uden at du skal låse op for din enhed, og uden at du skal godkende med Face ID, Touch ID eller en kode.

Få mere at vide om Ekspresfunktion

Lås, lås op for, og start din bil med Passiv adgang

På nogle biler kan du bruge Passiv adgang til at låse, låse op for eller starte din bil. Du skal ikke gøre andet end at have din enhed på dig.

• Når du nærmer dig bilen med din enhed, låses den op.

• Når du er inde, kan du starte bilen.

• Når du går væk fra bilen med din enhed, låses den.

Hvis du vil bruge Passiv adgang på kompatible biler, skal du have iPhone 11 eller nyere eller Apple Watch Series 6 eller nyere.

Lås, lås op for, og start din bil ved at holde din enhed tæt på

På nogle biler kan du låse, låse op for og starte bilen ved at holde din enhed tæt på dørhåndtaget eller nøglelæseren.

• Hvis du vil låse eller låse op for din bil, skal du holde enheden i nærheden af bilens dørhåndtag.

• Hvis du vil starte bilen, skal du placere iPhone i bilens nøglelæser eller holde Apple Watch i nærheden af læseren. Tryk derefter på bilens startknap.

Lås og lås din bil op eksternt

På nogle biler kan du bruge din enhed til at låse og låse op for din bil samt bruge andre funktioner via fjernbetjening.

1. Åbn appen Wallet på din enhed.

2. Tryk på din bilnøgle.

3. Afhængigt af bilen kan du se forskellige funktioner, f.eks. lås, lås op eller start.

Hvis du vil bruge Fjernadgang på kompatible biler, skal du have iPhone 11 eller nyere eller Apple Watch Series 6 eller nyere. Du skal også være inden for Bluetooth-rækkevidde af din bil.

Sådan deler du din bilnøgle

Afhængigt af din bils model kan du muligvis dele din bilnøgle fra beskedapps som Beskeder, Mail, WhatsApp og mere eller via AirDrop.

1. Åbn appen Wallet på din iPhone, og vælg derefter din bilnøgle.

2. Tryk på knappen DelNo alt supplied for Image. Hvis du ikke kan se muligheden for at dele, skal du opdatere til den nyeste version af iOS eller watchOS.

3. Vælg en delingsmulighed.

4. Giv et navn til den delte nøgle (eller vælg en nylig kontakt for at bruge vedkommendes navn), angiv tilladelser for den delte nøgle, og vælg, om du vil kræve en aktiveringskode for ekstra sikkerhed. Nogle bilnøgler kræver en køretøjskode.

5. Vælg din modtager. Hvis du deler med Beskeder og navngiver nøglen efter en nylig kontakt, angives denne kontakt automatisk som modtager.

6. Tryk på Fortsæt, godkend med Face ID, og følg vejledningen på skærmen.

7. Hvis du har valgt at kræve en aktiveringskode, eller din nøgle kræver en køretøjskode, vises koden, når du har delt nøglen. Din modtager skal bruge denne engangskode for at føje nøglen til sin enhed. Tryk på Del for at sende denne kode til din modtager, eller del den personligt eller over telefonen for at opnå maksimal sikkerhed.

Din modtager kan også have brug for din nøglefob eller en anden enhed, der allerede har bilnøglen, for at føje den til sin enhed.

Sådan stopper du med at dele din bilnøgle: Åbn appen Wallet, og tryk på din bilnøgle. Tryk på knappen PersonerNo alt supplied for Image, vælg den modtager, du vil stoppe med at dele med, og tryk derefter på Stop deling.

Hvis din iPhone skal oplades

Afhængigt af din iPhone-model kan du bruge din bilnøgle, selv efter din iPhone er løbet tør for batteri.

Hvis du mister din enhed

• Hvis enheden mistes eller stjæles, kan du markere enheden som mistet. Denne handling sikrer, at ingen andre kan bruge din enhed, og deaktiverer automatisk din bilnøgle og alle kort og rejsekort i appen Wallet.

• Delte nøgler slås ikke fra, når du markerer din enhed som mistet.